Hopp til innhold

Guardiola med Haaland-spøk etter sjansesløseri: – Jeg er skuffet over han

Stolpeskudd og sleivspark satte lenge en stopper for Erling Braut Haaland (22). Nordmannens elleville scoringsrekke skulle likevel fortsette. Etter kampen sendte sjefen et spøkefullt stikk til 22-åringen.

Premier League - Manchester City v Southampton

SE MÅLET: Haaland stanget lenge, men fikk til slutt hull på byllen.

Haaland brant både én og to enorme i sjanser, og fikk det lenge ikke til å klaffe på gressmatta i Manchester mot Southampton. Spesielt én sjanse i andre omgang fikk flere til å sperre opp øynene.

Det er helt utrolig at han ikke klare å sette den. Han har ikke hatt marginene med seg i dag, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft da Haaland bommet på ballen alene foran mål.

Men hvis noen var i tvil, skulle scoringen til slutt komme. Jærbuen la på til 4–0, scoret i sin tiende klubbkamp på rad og punkterte det som ble en komfortabel seier for Manchester City.

Premier League - Manchester City v Southampton

TOPPSCORER: Haaland troner soleklart øverst på toppscorer-tabellen i Premier League.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Haaland hadde ennå til gode å forlate en Premier League-kamp uten målpoeng før lørdagens oppgjør mot Southampton. Og det skulle heller ikke skje. 22-åringen satte sin 15. scoring for sesongen, og har nå tangert Citys toppscorer fra fjorårssesongen, Kevin De Bruyne.

– Jeg er skuffet over han, han scoret ikke tre mål, sier en spøkefull Pep Guardiola på en pressekonferanse etter kampen.

– Forventningene er så høye, så folk forventer at han scorer tre-fire mål hver kamp. Men til slutt scoret han. Jeg synes Erling spilte veldig bra i dag, fortsetter han.

Før nordmannen hadde João Cancelo, Phil Foden og Riyad Mahrez sørget for at kampen ble en transportetappe for vertene.

– Generelt spilte vi bra. Vi har slitt hver gang vi spiller mot dem. Vi skapte sjanser. Jeg har en følelse av at gjengen foran kunne vært mer kliniske, og scoret mer, sa City-treneren.

Premier League - Manchester City v Southampton

GLISTE: Guardiola sammen med Southampton-trener Ralph Hasenhüttl.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Brente kjempesjanse

Haalands scoringsform så langt i Premier League-sesongen har gjort at målgarantist-tittelen mildt sagt har vært fortjent.

Og allerede etter 14 minutter så han ut til å innfri tituleringen. Phil Foden sendte en strålende pasning som gjorde at Haaland kom alene med keeper. Nordmannen sendte ballen mot lengste hjørne, og hele stadion reiste seg og jublet. Men ballen traff stolpen, trillet langs mållinjen og gikk ut til sukkende stønn fra City-supporterne.

Istedenfor var det andre som skulle vise seg å være mer effektive før pause. En herlig soloprestasjon fra João Cancelo drøyt fem minutter senere sørget for City-jubel og 1–0.

Oppskriftsmessig kom ikke scoring nummer to så mye senere for vertene. Foden, som assisterte det første målet, lobbet elegant ballen over en utspilt Gavin Bazunu. Dette var formspillerens femte scoring på tre kamper.

Britain Soccer Premier League

STORM: Phil Foden fortsetter å herje for Manchester City.

Foto: Jon Super / AP

Haaland-scoring

Den andre omgangen skulle vise seg å bli en ren transportetappe for hjemmelaget. Riyad Mahrez satte inn Citys tredje med en nydelig volleyscoring.

Etter timen spilt punkterte Haaland det allerede flate dekket med å sette vertenes fjerde for kvelden. Målscorer Cancelo slo et hardt og lavt innlegg inn i boksen, som nordmannen satt i mål på direkten. Jærbuens 15. mål for Premier League-sesongen og sitt 20. mål totalt var dermed et faktum.

– Det var en tøff kamp for oss mot et komplett lag, som viste sin kvalitet hvert eneste minutt, sa Southampton-trener Ralph Hasenhüttl på en pressekonferanse.

Manchester City topper nå Premier League-tabellen med 23 poeng, to poeng foran Arsenal.

Sportsnyheter

Norge møtte Østerrike i den første kampen i nasjonsligaen.

Graham Hansen svarer NRKs ekspert: – Et ufortjent stempel

Før kampen mot Østerrike skrev Carl-Erik Torp at de norske spillerne ikke kunne klage lenger. Nå får han svar av Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Carlsen vant Speed Chess Championship

  Magnus Carlsen vant fredag lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura.

  I online-turneringen har Carlsen har utklasset alle sine motstandere.

  (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Xavi forlenger med Barcelona

  Xavi (43) bekreftet fredag at han kommer til å forlenge kontrakten som trener for Barcelona med ytterligere ett år.

  Den nye kontrakten strekker seg fram til 2025. Et par timer senere kom også bekreftelsen fra klubben.

  Den tidligere midtbanespilleren tok over trenerjobben i 2021, og han ledet klubben til et nytt seriemesterskap sist sesong.

  – Vi vant to titler sist sesong og er en klubb i utvikling, sier treneren som overtok jobben på en treårskontrakt etter nederlenderen Ronald Koeman. Den kontrakten han hadde løp til 2024.

  Barcelona er plassert som nummer to i årets La Liga, to poeng bak Real Madrid. (NTB)

  6llf_df4WrY
  Foto: AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste