Hopp til innhold

Pelé utskrevet fra sykehus – får feire jul hjemme

Den brasilianske fotballegenden Pelé ble torsdag utskrevet fra sykehuset der han har fått kreftbehandling, slik at han kan feire jul hjemme.

– Edson Arantes do Nascimento (Pelés fulle navn) ble utskrevet fra Israelita Albert Einstein i dag. Pasientens tilstand er stabil, og han vil fortsatt motta behandling for tykktarmskreften som ble oppdaget i september, heter det i en uttalelse fra sykehuset i São Paulo.

81-åringen ble innlagt i begynnelsen av desember og har fått behandling med cellegift.

Tidligere i høst var han innlagt en måneds tid etter operasjonen der svulsten ble fjernet.

Pelé hjalp Brasil til tre VM-titler i 1958, 1962 og 1970. Han er landets mestscorende landslagsspiller med 77 mål på 92 landskamper.

Han ble regnet som den beste spilleren i sin tid og er av mange ansett som tidenes beste. (NTB)

Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
Foto: Matt Rourke / AP

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • «Grand Slam-seier» for Verstappen – Opptur for Mercedes

  Red Bull-fører Max Verstappen utklasset konkurrentene i søndagens Formel 1 løp i den katalanske hovedstaden.

  Det er tredje gang Verstappen tar en «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

  Ingen kunne gjøre noe med Verstappen, men Lewis Hamilton (Mercedes) kjørte seg opp til en andreplass, 25-sekunder bak vinneren.

  George Russell sørget for en gledens dag for Mercedes og sikret laget to pallplasser.

  Like bak kom Verstappens lagkamerat Sergio Pérez.

  Max Verstappen
  Foto: Reuters
 • Sykkel: Norsk storeslem i Spania

  Katrine Aalerud (Movistar) vant Vuelta Andalucia sammenlagt etter at hun ble nummer to på den siste etappen, som ble vunnet av Mie Bjørndal Ottestad for det norske landslaget. Ottestad ble nummer to i sammenlagt.

  Aalerud og Ottestad var nummer 2 og 3 i sammendraget før den siste etappen. Det er første seier utenfor Norge for begge to.

  Marte Berg Edseth ble nummer åtte i sammendraget.

  Katrine Aalerud
  Foto: NTB
 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste