Pedersen viste OL-form og vant: – Høy klasse

ERFURT (NRK/NTB): Sverre Lunde Pedersen (25) tok sin aller første verdenscupseier på 5000 meter i tyske Erfurt lørdag. Han vant med tiden 6.14,66.

Imponerte stort

BEST: Ingen klarte å holde følge med Sverre Lunde Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.

Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.

Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.

– Jeg ble aldri stiv

– Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sier Pedersen.

NRKs skøyteekspert Even Wetten drar på skikkelig når han beskriver Pedersens prestasjon i Erfurt.

– Et kjempeløp av Sverre. Høy, høy klasse. Det er det beste jeg har sett av Sverre på 5000 meter, kommenterer Wetten.

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.

Laster Twitter-innhold

Også Njåtun imponerte

Ida Njåtun gjorde også sakene sine bra i Tyskland da hun gikk inn til en råsterk tredjeplass på 1500-meteren. Tiden 1.56,66 gjorde at den norske jenta kun ble slått av Ireen Würst og Marrit Leenstra.

– Det er første gang i år at hun leverer et skøyteløp som lever opp til den kapasiteten som bor i henne. Det er dønn solid, kommenterer Wetten underveis.

– Dette var et stort steg i riktig retning, la han til.

Siste nytt

 • Lindelöf om ryktene: – Helt sykt

  Da Victor Lindelöf meldte forfall til landslagssamlingen i forrige uke, meldte Fotbollskanalen at vrakingen av kameraten John Guidetti var en del av bildet. Det skapte en mediestorm i Sverige. – Det jeg ikke kan forstå, er hvordan folk ikke kan respektere at det er en personlig årsak. For meg er det helt sykt, sier Lindelöf til Viasat. Manchester United-spilleren annonserte selv mandag at han er blitt far for første gang.

  Lindelöf
  Foto: MURAD SEZER
 • Kristoffersen-saken avsluttet

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund (NSF) ble tirsdag avsluttet med NSF-advokatenes prosedyre. De la ned påstand om at NSF må frikjennes i søksmålet som Kristoffersen har reist mot forbundet. Dom i saken vil foreligge enten rett før eller rett etter påske.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Russland sparker dopingtestere

  Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet. Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping, melder NTB.

  Rusada-skilt
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal