NRK Meny
Normal

Pedersen viste OL-form og vant: – Høy klasse

ERFURT (NRK/NTB): Sverre Lunde Pedersen (25) tok sin aller første verdenscupseier på 5000 meter i tyske Erfurt lørdag. Han vant med tiden 6.14,66.

Imponerte stort

BEST: Ingen klarte å holde følge med Sverre Lunde Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.

Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.

Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.

– Jeg ble aldri stiv

– Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sier Pedersen.

NRKs skøyteekspert Even Wetten drar på skikkelig når han beskriver Pedersens prestasjon i Erfurt.

– Et kjempeløp av Sverre. Høy, høy klasse. Det er det beste jeg har sett av Sverre på 5000 meter, kommenterer Wetten.

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.

Laster Twitter-innhold

Også Njåtun imponerte

Ida Njåtun gjorde også sakene sine bra i Tyskland da hun gikk inn til en råsterk tredjeplass på 1500-meteren. Tiden 1.56,66 gjorde at den norske jenta kun ble slått av Ireen Würst og Marrit Leenstra.

– Det er første gang i år at hun leverer et skøyteløp som lever opp til den kapasiteten som bor i henne. Det er dønn solid, kommenterer Wetten underveis.

– Dette var et stort steg i riktig retning, la han til.

Siste nytt

 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM