NRK Meny
Normal

Denne videoen gjør Pedersen flau: – Det eneste folk husker av meg

ZÜRICH (NRK.no): Isabelle Pedersen (22) innser at folk flest husker henne for å ha skyldt på menstruasjonssmerter da hun skuffet i VM. Hun har lært seg å styre følelsesutbruddene, men vil fortsette å være brutalt ærlig.

Den norske utøveren hadde ikke dagen og løp inn til en sjetteplass i sitt heat på tiden 13,43.– Kroppen kjentes ok ut. Jeg gjorde det beste jeg kunne, men i dag var det dritt. Det var ikke så godt som det har vært tidligere, sa en skuffet men samtidig energisk 21-åring. Reporter: Line Andersen

SE VIDEO: Dette direktesendte intervjuet gjorde Isabelle Pedersen nærmest til kjendis over natten.

  • Se EM i friidrett fra kl. 10.00 på NRK1 eller NRK.no tirsdag!

– Jeg hadde ikke sosiale antenner i det hele tatt den dagen. Jeg tror det lille blekemiddelet jeg hadde i håret må ha gått rett til hjernen, sier Isabelle Pedersen og ler hjertelig.

Den EM-klare hekkeløperen fikk sitt sportslige gjennombrudd da hun vant gull i ungdoms-VM som 17-åring, men hennes kommersielle gjennombrudd kom definitivt etter et av karrierens mest skuffende løp.

Umiddelbar kjendisstatus

pedersen

Isabelle Pedersen løper forsøksheat på 100 meter hekk i EM tirsdag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

En gråtkvalt Pedersen sa det som det var, på direktesendt fjernsyn, etter å ha røket ut allerede etter forsøksheatet i VM i Moskva. Hun klarte ikke å prestere fordi hun hadde store menstruasjonssmerter.

– Det var så klart «den uheldige uken» i måneden. Jeg har vært helt ute. Jeg lå og hylgråt under bordet for det gjorde så vondt i magen, fortalte hun blant annet i direkteintervjuet med NRKs Line Andersen, før hun gikk videre til de andre journalistene og fortsatte å utdype.

Smertene var en helt reell kvale for henne i løpet - og det hele skulle vise seg å bli en kvale helt frem til i dag.

Pedersen forutså ikke der og da at mange kom til å se humoristisk på uttalelsene, og hvor mye oppsikt de skulle vekke.

Hun blir fortsatt stadig minnet på dem, og innser at de sikret henne umiddelbar kjendisstatus da de ble slått opp i alle landets medier.

– Det er det eneste folk husker av meg. Når folk tenker på meg, tror jeg de tenker på dét, eller kanskje de tenker på en som er veldig pratsom, sier hun og rister smilende på hodet.

– Det er kommentarer og reaksjoner hele tiden, jeg har til og med blitt forsøkt sjekket opp med det, legger hun til.

– Vil være ærlig

Uttalelsene ble likevel starten på en endring for Pedersen. For første gang opplevde hun å bli virkelig flau over seg selv.

– Jeg har alltid snakket om hva som helst, men etter hvert som jeg er blitt eldre er jeg blitt mer ukomfortabel med det. Jeg tenker mer på konsekvensene av det jeg gjør, sier hun.

22-åringen tviler imidlertid på om hun kommer til å bli et mindre underholdende intervjuobjekt.

– Fra meg kommer det aldri til å bli noe skuespill. Jeg vil være ærlig. Familien min sier alltid at det er så deilig å se meg på tv, for jeg er akkurat som når jeg sitter hjemme i stuen og preiker med dem, sier hun.

– Men om de begynner å mene noe annet, må jeg vel roe litt ned, legger hun til.

Som utøver har én av Pedersens utfordringer vært å styre følelsesutbruddene, som har kommet med alderen. Sterke følelser er jo gjerne forstyrrende når man skal prestere.

– Det er stunder der jeg må ta tak i meg selv og si at nå må du fokusere, medgir Pedersen.

Tar evaluering om tre år

Bergenseren har hatt en litt tung sesong, og har som flere av de norske EM-deltakerne slitt med skader. Til sammen har hun vært skadet i nærmere tre måneder denne sesongen.

– Det har vært en del opp og ned, men jeg tenker ikke noe på det. Jeg håper i alle fall jeg kan ta meg til semifinalen i EM, sier hun.

Pedersen har lenge blitt regnet som et av Norges største friidrettstalenter. Hun har blant annet vunnet gull i ungdoms-VM i 2009, U20-VM i 2010 og U23-EM i 2013, men har fortsatt til gode å få det helt til på seniornivå.

Det er imidlertid ikke noe hun stresser med. Hun tror resultatene vil komme med tiden, så lenge hun holder seg noenlunde skadefri.

– Jeg gir meg selv frem til 2017. Da må jeg ta en evaluering på om jeg fortsetter eller ikke, og om alt går bra vil jeg sikkert fortsette etter det også. Frem til da er jeg lykkelig for å drive med dette som jobb, konkluderer hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal