NRK Meny
Normal

Derfor kan Kristoff vinne

Det har vært nære på. Onsdag kan etappeseieren komme for Alexander Kristoff i Tour de France, mener NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff har kommet nærmere sin første etappeseier i Tour de France dag for dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg tror at han er god nok til å ta seieren på onsdagens etappe. Kristoff har en niendeplass i Paris-Roubaix og en fjerdeplass i Flandern Rundt. Han mestrer brostein og han er en veldig god avslutter, sier Pedersen.

Kristoff var nær seieren, men måtte ta til takke med en andreplass på tirsdagens etappe.

Onsdag kommer etappen som 27-åringen har definert som sin største vinnermulighet i Tour de France. Det kan ligge an til stor dramatikk på den femte etappen i årets største sykkelfest

Det handler om 155,5 kilometer mellom starten i Ypres og målgang i Arenberg Porte du Hainaut.

Meldt regn

Ikke minst handler det om flere utfordrende brosteinspartier i kjente områder som Roubaix og Arenberg-skogen.

Enda mer utfordrende kan det bli om værmeldingene slår til. Det er meldt kraftig regnvær. Det kan gjøre at brosteinen kan bli ekstra sleip og glatt. Punkteringer og andre uhell er ikke uvant kost i brosteinsritt.

– Hvordan blir det på brosteinen?

– Jeg er spent. Jeg følte meg bra på brosteinen søndag, men vi får se i morgen, sa han etter tirsdagens andreplass.

Det er ikke uten grunn at klassikeren Paris-Roubaix blir kalt «Helvete i nord».

Kristoff har gjentatte ganger uttalt at onsdagens etappe er hans beste vinnermulighet, men samtidig vet han også at han ikke alltid har behersket brosteinsritt like godt.

– Jeg har pleid å slite i starten på brosteinsetapper, og jeg liker meg egentlig best når etappene er over 200 kilometer lange, sa Kristoff etter mandagens etappe i London.

Pedersen: – Imponert

Der endte Kristoff på 5.-plass. I åpningsetappen i Yorkshire ble han nummer sju.

27-åringen venter fortsatt på sin første etappeseier i Tour de France. Det var snakk om bare en sykkellengde unna på tirsdagens etappe.

– Vi får se. Jeg er litt spent. Vanligvis er jeg best når det er gått 200 kilometer, men jeg skal prøve i hvert fall, sa han etter det knepne tapet for Marcel Kittel i Lille.

Dag Erik Pedersen har altså trua på Kristoff.

– Jeg er imponert over det Kristoff gjør i Tour de France. Tirsdag blir han overlatt til seg selv med 400 meter igjen. Det er bare urkrefter, jernvilje, vinnervilje og alt som driver ham frem til andreplass. Det var veldig, veldig imponerende, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal