Pedersen på sjetteplass i VM-finalen: – Ikke dette jeg hadde håpet på

BIRMINGHAM/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen (26) klarte ikke å følge opp med nok et rekordløp. Dermed endte hun utenfor pallen.

Isabelle Pedersen etter VM-finalen

SKUFFET: Isabelle Pedersen er skuffet etter sjetteplassen, men godt fornøyd med det hun presterte i semifinalen.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

26-åringen var strålende fornøyd med å ha tatt seg til finalen etter å ha smadret sin egen personlige rekord i semien, men jakten på medaljer ble for tung.

Pedersen i semifinalen

I VERDENSTOPPEN: Isabelle Pedersen viste at hun hører hjemme i det gode selskap.

Foto: Alastair Grant / AP

– Det var ikke dette jeg hadde håpet på. Det var det ikke, sier hun til NRK rett etter finalen.

– Hvilket mål hadde du satt deg?

– Det er vel åpenlyst at jeg er et menneske som satser på å gjøre det aller beste. Jeg føler at den treningen jeg har gjort og det jeg har klart å gjøre, det ville ha vært raskere enn det som var både tredje- og andreplass i dag, svarer Pedersen.

– Hun som sprang ved siden av meg tok bronsen, og det var noe sånt jeg hadde lyst på. Det er tøft. Men det er idrett. Det er brutalt og vakkert i ett og samme øyeblikk, fortsetter hun.

Ny personlig rekord

Pedersen forbedret sin personlige rekord med hele sju hundredeler da hun tok seg videre til VM-finalen med tiden 7.86.

– Jeg er dødsfornøyd med semifinalen. Jeg klarte å nå et mål som ingen andre norske sprintkvinner har klart før. Jeg er kjempeglad for det, oppsummerer bergenseren.

– Vi klarte det!, utbrøt en euforisk Pedersen NRK rett etter løpet.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Folkens, jeg er første norske kvinne i en VM- eller OL-finale som sprinter noensinne. Det er sykt i seg selv, fortsatte hun, og veivet hendene i været.

Kendra Harrison vinner andre semifinaleheat med tiden 7.79. Cindy Roleder tar andreplassen og er også direkte videre. Isabelle Pedersen er i det neste og siste heatet.

REKORD-LØP: Her sikrer Pedersen finalebilletten.

– Solid forbedring

NRK-ekspert Vebjørn Rodal lot seg imponere over Pedersens semifinaleprestasjon:

– Ganske solid forbedring på det nivået her. Sju hundredeler, og enda nærmere den norske rekorden som er på 7.83, sa han etter semifinalen.

Kendra Harrison, Christina Manning, Nadine Visser, Sharika Nelvis, Cindy Roleder, Devynne Charlton og Tobi Amusan var den norske jentas finalemotstandere, og de tre førstenevnte tok henholdsvis gull, sølv og bronse.

Vukicevic slått ut

Vladimir Vukicevic maktet ikke å ta seg videre fra sitt forsøksheat på den samme distansen. Tiden 7.81, var rett og slett ikke bra nok.

– Det var ikke noen «høydare». Jeg gjør en ganske stor feil mellom første og andre hekk. Da blir det litt bakpå hele veien, forklarer hekkeløperen.

– Det var litt stang ut. Jeg ville jo gå videre, så jeg er jo skuffet med 7.81, legger han til.

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal