Pedersen på sjetteplass i VM-finalen: – Ikke dette jeg hadde håpet på

BIRMINGHAM/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen (26) klarte ikke å følge opp med nok et rekordløp. Dermed endte hun utenfor pallen.

Isabelle Pedersen etter VM-finalen

SKUFFET: Isabelle Pedersen er skuffet etter sjetteplassen, men godt fornøyd med det hun presterte i semifinalen.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

26-åringen var strålende fornøyd med å ha tatt seg til finalen etter å ha smadret sin egen personlige rekord i semien, men jakten på medaljer ble for tung.

Pedersen i semifinalen

I VERDENSTOPPEN: Isabelle Pedersen viste at hun hører hjemme i det gode selskap.

Foto: Alastair Grant / AP

– Det var ikke dette jeg hadde håpet på. Det var det ikke, sier hun til NRK rett etter finalen.

– Hvilket mål hadde du satt deg?

– Det er vel åpenlyst at jeg er et menneske som satser på å gjøre det aller beste. Jeg føler at den treningen jeg har gjort og det jeg har klart å gjøre, det ville ha vært raskere enn det som var både tredje- og andreplass i dag, svarer Pedersen.

– Hun som sprang ved siden av meg tok bronsen, og det var noe sånt jeg hadde lyst på. Det er tøft. Men det er idrett. Det er brutalt og vakkert i ett og samme øyeblikk, fortsetter hun.

Ny personlig rekord

Pedersen forbedret sin personlige rekord med hele sju hundredeler da hun tok seg videre til VM-finalen med tiden 7.86.

– Jeg er dødsfornøyd med semifinalen. Jeg klarte å nå et mål som ingen andre norske sprintkvinner har klart før. Jeg er kjempeglad for det, oppsummerer bergenseren.

– Vi klarte det!, utbrøt en euforisk Pedersen NRK rett etter løpet.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Folkens, jeg er første norske kvinne i en VM- eller OL-finale som sprinter noensinne. Det er sykt i seg selv, fortsatte hun, og veivet hendene i været.

Kendra Harrison vinner andre semifinaleheat med tiden 7.79. Cindy Roleder tar andreplassen og er også direkte videre. Isabelle Pedersen er i det neste og siste heatet.

REKORD-LØP: Her sikrer Pedersen finalebilletten.

– Solid forbedring

NRK-ekspert Vebjørn Rodal lot seg imponere over Pedersens semifinaleprestasjon:

– Ganske solid forbedring på det nivået her. Sju hundredeler, og enda nærmere den norske rekorden som er på 7.83, sa han etter semifinalen.

Kendra Harrison, Christina Manning, Nadine Visser, Sharika Nelvis, Cindy Roleder, Devynne Charlton og Tobi Amusan var den norske jentas finalemotstandere, og de tre førstenevnte tok henholdsvis gull, sølv og bronse.

Vukicevic slått ut

Vladimir Vukicevic maktet ikke å ta seg videre fra sitt forsøksheat på den samme distansen. Tiden 7.81, var rett og slett ikke bra nok.

– Det var ikke noen «høydare». Jeg gjør en ganske stor feil mellom første og andre hekk. Da blir det litt bakpå hele veien, forklarer hekkeløperen.

– Det var litt stang ut. Jeg ville jo gå videre, så jeg er jo skuffet med 7.81, legger han til.

Siste nytt

 • Åpner disiplinærsak mot Kamerun

  FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun i kjølvannet av 0-3-tapet mot England i åttedelsfinalen i VM. Det internasjonale fotballforbundet skal nå undersøke om VM-laget brøt regelverket og om de kan straffes for usportslig opptreden.

  France England Cameroon WWCup Soccer
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal