Hopp til innhold

Isabelle Pedersen: – Nå skal jeg spise kake!

BEIJING/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen kjørte fullt show etter forsøket på 100 meter hekk. Og nå blir det kake, selv om semifinalen er allerede i morgen.

Isabelle Pedersen

GLAD: Isabelle Pedersen etter forsøket.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg var dritnervøs, for å si det sånn. Er det noen som vet hva vinden var, egentlig?

Isabelle Pedersen nærmest boblet over av følelser da hun kom til pressesonen etter 12,96 i forsøket på 100 meter hekk torsdag morgen.

– 1,8 i motvind?! utbrøt hun og gjorde store øyne - bokstavelig talt.

Isabelle Pedersen kvalifiserte seg videre til semifinale på 100 meter hekk. Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

Se løpet til Isabelle Pedersen her.

Spiser kake før semifinalen

Den energiske 23-åringen ga seg ikke med journalistene før hun hadde knipset, klappet og showet i over fem minutter.

– Nå skal jeg hjem og spise kake! sa en smørblid Pedersen - selv om det altså venter semifinale allerede i morgen.

– Jeg spiser det jeg vil, det handler bare om mengde. Så hvis jeg føler for en cola, så tar jeg det, og hvis jeg føler for kake, så spiser jeg det, sa hun.

– Hvor mye betyr dette for deg?

– Det er fem år siden sist jeg har lykkes skikkkelig i et mesterskap. Det er veldig deilig å være i VM-form. Junior-VM er fem år siden, og det å være tilbake i det sirkuset er utrolig viktig for meg, sier hun.

Intervju med Isabelle Pedersen. Reporter: Harald Thingnes.

VIDEO: Isabelle Pedersen lykkelig etter løpet.

Rodal: – Godt gjort

Nå er målet å ta personlig rekord i semifinalen.

– Forhåpentligvis med litt bedre vindforhold, sier hun.

NRK-kommentatorene kalte løpet en gledelig opptur etter en dag i Beijing der både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Henrik Ingebrigtsen røk rett ut av VM.

– Det er godt gjort av Isabelle å ikke bli stresset når hun har startraske jenter ved siden av seg. Hun løper trygt, hun løper sikkert og så å si feilfritt, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

ATHLETICS-WORLD-2015

LYKTES: Isabelle Pedersen løp inn til direkte avansement i sitt heat.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

15. beste tid

Pedersen endte på tredjeplass i heatet sitt. Dermed er hun direkte kvalifisert for mer VM-moro.

Hun ble slått av Danielle Williams og Kendra Harrison, uten at det betydde all verden. Tiden til den norske jenta var den 15. beste av alle i forsøket.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

 • Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017. (NTB)

  Landskamp Norge-Sverige
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste