NRK Meny
Normal

Pedersen: – Jeg blir motivert av pengene

Den nye Brann-helten Marcus Pedersen (24) kan tjene halvannen million dersom han redder klubben fra nedrykk.

Marcus Pedersen

HELT I FØRSTE KAMP: Marcus Pedersen klinket inn det avgjørende målet mot Rosenborg på Brann Stadion søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Forventningene var skyhøye da Pedersen i går debuterte i rødt foran hjemmepublikummet på Brann Stadion mot selveste Rosenborg.

24-åringen svarte med å holde hodet kaldt og dundre ballen i krysset fra ca. 25 meter akkurat da trønderne øynet håp om utlikning.

– Ble kanskje den frelseren de håpet på

Drømmedebuten gjorde at godt over 14.000 bergensere på tribunene umiddelbart trykket hedmarkingen til sitt bryst og utnevnte ham til Branns nye frelser - en betegnelse Pedersen slett ikke er ukomfortabel med.

– Når jeg fikk den starten som jeg gjorde i går, så blir jeg kanskje den frelseren som de håpet på, smiler 24-åringen når han blir konfrontert med de skyhøye forventningene etter den overraskende overgangen .

Skulle frelseren virkelig slå til i rødt, trenger han ikke akkurat vente på lønn i himmelen. TV 2 meldte i forrige uke at nyervervelsen fra Vitesse vil få en bonus på én million kroner dersom Brann berger plassen i eliteserien.

I tillegg kan Pedersen ifølge bt.no innkassere ytterligere en halv million dersom han kommer opp i ti scoringer i høst.

– Er jobben min å score mål

Mange undret seg over at Pedersen valgte nedrykkstruede Brann i stedet for serieleder Molde eller utenlandske klubber. Spissen legger ikke skjul på at han er tilfreds med bonusordningene, men sier de ikke er langt framme i pannebrasken når han er ute på banen.

– Som spiss er det jo jobben din å score mål. Det er alltid surt når du bommer, uavhengig av om du tjener penger eller ikke, sier Pedersen.

– Men bonusene må være en motivasjonsfaktor?

– Ja, selvfølgelig er det det. Det sier seg selv, egentlig.

Marcus Pedersen på Brann Stadion

TJENER FETT PÅ SUKSESS: Marcus Pedersen har fått gode bonusordninger i Brann for å motivere til maks innsats.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Lover flere praktmål

Dagen derpå kjenner 24-åringen godt i beina at det er lenge siden sist han spilte en kamp fra start. Men følelsen er utelukkende god. Han innrømmer villig at han har sett praktscoringen om igjen en rekke ganger.

– Jeg traff ganske godt, det er vel ikke så mye mer å si.

– Folk snakker allerede om årets mål?

– Hehe, det er ti kamper igjen. Vi får se om jeg klarer å lage et som er enda bedre.

Gårsdagens seier over Rosenborg betyr at Brann igjen har kontakt med de øvrige bunnlagene. Etter to hjemmeseire på rad, er rødtrøyene nå bare to poeng bak Sogndal på kvalik. Avstanden opp til sikker plass er heller ikke avskrekkende.

– Skal ta poengene vi trenger

Nå venter ekstremt viktige oppgjør mot Vålerenga, Molde og Strømsgodset. Marcus Pedersen er full av optimisme foran de avgjørende kampene.

– Poengene i går var veldig viktige for at vi fortsatt skulle henge med. Nå er det viktig at vi tar de poengene vi trenger hjemme og kaprer noen borte også. Da skal Brann klare seg, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Brann omskolerer Demidov

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street