Pedersen: – Jeg blir motivert av pengene

Den nye Brann-helten Marcus Pedersen (24) kan tjene halvannen million dersom han redder klubben fra nedrykk.

Marcus Pedersen

HELT I FØRSTE KAMP: Marcus Pedersen klinket inn det avgjørende målet mot Rosenborg på Brann Stadion søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Forventningene var skyhøye da Pedersen i går debuterte i rødt foran hjemmepublikummet på Brann Stadion mot selveste Rosenborg.

24-åringen svarte med å holde hodet kaldt og dundre ballen i krysset fra ca. 25 meter akkurat da trønderne øynet håp om utlikning.

– Ble kanskje den frelseren de håpet på

Drømmedebuten gjorde at godt over 14.000 bergensere på tribunene umiddelbart trykket hedmarkingen til sitt bryst og utnevnte ham til Branns nye frelser - en betegnelse Pedersen slett ikke er ukomfortabel med.

– Når jeg fikk den starten som jeg gjorde i går, så blir jeg kanskje den frelseren som de håpet på, smiler 24-åringen når han blir konfrontert med de skyhøye forventningene etter den overraskende overgangen .

Skulle frelseren virkelig slå til i rødt, trenger han ikke akkurat vente på lønn i himmelen. TV 2 meldte i forrige uke at nyervervelsen fra Vitesse vil få en bonus på én million kroner dersom Brann berger plassen i eliteserien.

I tillegg kan Pedersen ifølge bt.no innkassere ytterligere en halv million dersom han kommer opp i ti scoringer i høst.

– Er jobben min å score mål

Mange undret seg over at Pedersen valgte nedrykkstruede Brann i stedet for serieleder Molde eller utenlandske klubber. Spissen legger ikke skjul på at han er tilfreds med bonusordningene, men sier de ikke er langt framme i pannebrasken når han er ute på banen.

– Som spiss er det jo jobben din å score mål. Det er alltid surt når du bommer, uavhengig av om du tjener penger eller ikke, sier Pedersen.

– Men bonusene må være en motivasjonsfaktor?

– Ja, selvfølgelig er det det. Det sier seg selv, egentlig.

Marcus Pedersen på Brann Stadion

TJENER FETT PÅ SUKSESS: Marcus Pedersen har fått gode bonusordninger i Brann for å motivere til maks innsats.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Lover flere praktmål

Dagen derpå kjenner 24-åringen godt i beina at det er lenge siden sist han spilte en kamp fra start. Men følelsen er utelukkende god. Han innrømmer villig at han har sett praktscoringen om igjen en rekke ganger.

– Jeg traff ganske godt, det er vel ikke så mye mer å si.

– Folk snakker allerede om årets mål?

– Hehe, det er ti kamper igjen. Vi får se om jeg klarer å lage et som er enda bedre.

Gårsdagens seier over Rosenborg betyr at Brann igjen har kontakt med de øvrige bunnlagene. Etter to hjemmeseire på rad, er rødtrøyene nå bare to poeng bak Sogndal på kvalik. Avstanden opp til sikker plass er heller ikke avskrekkende.

– Skal ta poengene vi trenger

Nå venter ekstremt viktige oppgjør mot Vålerenga, Molde og Strømsgodset. Marcus Pedersen er full av optimisme foran de avgjørende kampene.

– Poengene i går var veldig viktige for at vi fortsatt skulle henge med. Nå er det viktig at vi tar de poengene vi trenger hjemme og kaprer noen borte også. Da skal Brann klare seg, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Brann omskolerer Demidov

Siste nytt

 • Manchester United videre

  Manchester United holdt lenge en knapp 1-0-ledelse etter en straffe fra Juan Mata rett før pause, men to sene mål av innbytterne Marcus Rashford og Mason Greenwood sørget for en komfortabel 3-0-seier i ligacupen mot Luton.

  Luton hadde en stor dobbelsjanse ti minutter før slutt, men debutant Dean Henderson vartet opp med en kanonredning.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Nick Potts / AP
 • Positiv koronatest for Moyes

  West Ham-manager David Moyes og spillerne Issa Diop og Josh Cullen har alle avgitt positive tester for koronaviruset. Det bekrefter klubben tirsdag kveld.

  Klubbens medisinske apparat ble informert om de positive testresultatene mens laget var på London stadion for å forberede seg til tirsdagens møte i ligacupen mot Hull.

  De tre var symptomfrie på covid-19, men manageren og de to spillerne forlot areaen og reiste hjem. Kampen spilles fortsatt

  FILE PHOTO: Premier League - West Ham United vs Stoke City
  Foto: David Klein / Reuters
 • Første runde i cupen trukket

  Den første runden av kvinnenes cup ble trukket i pausen av landskampen mellom Norge og Wales.

  20 lag deltar i cupen i år. Åtte førstedivisjonslag møtes for å avgjøre hvem de skal møte i den første runden, mens de ti toppserielagene og de to nedrykkede lagene fra forrige sesong er klare for første runde.

  Slik ser trekningen ut

  Øvrevoll Hosle/Amazon Grimstad – Avaldsnes
  Røa – Fart
  Klepp – Vålerenga
  Åsane/Hønefoss – Sandviken
  Rosenborg – Kolbotn
  LSK Kvinner – Lyn
  Arna-Bjørnar – Grei / KIL/Hemne
  Fløya/Medkila – Stabæk

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal