Hopp til innhold

Pedersen: – Jeg blir motivert av pengene

Den nye Brann-helten Marcus Pedersen (24) kan tjene halvannen million dersom han redder klubben fra nedrykk.

Marcus Pedersen

HELT I FØRSTE KAMP: Marcus Pedersen klinket inn det avgjørende målet mot Rosenborg på Brann Stadion søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Forventningene var skyhøye da Pedersen i går debuterte i rødt foran hjemmepublikummet på Brann Stadion mot selveste Rosenborg.

24-åringen svarte med å holde hodet kaldt og dundre ballen i krysset fra ca. 25 meter akkurat da trønderne øynet håp om utlikning.

– Ble kanskje den frelseren de håpet på

Drømmedebuten gjorde at godt over 14.000 bergensere på tribunene umiddelbart trykket hedmarkingen til sitt bryst og utnevnte ham til Branns nye frelser - en betegnelse Pedersen slett ikke er ukomfortabel med.

– Når jeg fikk den starten som jeg gjorde i går, så blir jeg kanskje den frelseren som de håpet på, smiler 24-åringen når han blir konfrontert med de skyhøye forventningene etter den overraskende overgangen .

Skulle frelseren virkelig slå til i rødt, trenger han ikke akkurat vente på lønn i himmelen. TV 2 meldte i forrige uke at nyervervelsen fra Vitesse vil få en bonus på én million kroner dersom Brann berger plassen i eliteserien.

I tillegg kan Pedersen ifølge bt.no innkassere ytterligere en halv million dersom han kommer opp i ti scoringer i høst.

– Er jobben min å score mål

Mange undret seg over at Pedersen valgte nedrykkstruede Brann i stedet for serieleder Molde eller utenlandske klubber. Spissen legger ikke skjul på at han er tilfreds med bonusordningene, men sier de ikke er langt framme i pannebrasken når han er ute på banen.

– Som spiss er det jo jobben din å score mål. Det er alltid surt når du bommer, uavhengig av om du tjener penger eller ikke, sier Pedersen.

– Men bonusene må være en motivasjonsfaktor?

– Ja, selvfølgelig er det det. Det sier seg selv, egentlig.

Marcus Pedersen på Brann Stadion

TJENER FETT PÅ SUKSESS: Marcus Pedersen har fått gode bonusordninger i Brann for å motivere til maks innsats.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Lover flere praktmål

Dagen derpå kjenner 24-åringen godt i beina at det er lenge siden sist han spilte en kamp fra start. Men følelsen er utelukkende god. Han innrømmer villig at han har sett praktscoringen om igjen en rekke ganger.

– Jeg traff ganske godt, det er vel ikke så mye mer å si.

– Folk snakker allerede om årets mål?

– Hehe, det er ti kamper igjen. Vi får se om jeg klarer å lage et som er enda bedre.

Gårsdagens seier over Rosenborg betyr at Brann igjen har kontakt med de øvrige bunnlagene. Etter to hjemmeseire på rad, er rødtrøyene nå bare to poeng bak Sogndal på kvalik. Avstanden opp til sikker plass er heller ikke avskrekkende.

– Skal ta poengene vi trenger

Nå venter ekstremt viktige oppgjør mot Vålerenga, Molde og Strømsgodset. Marcus Pedersen er full av optimisme foran de avgjørende kampene.

– Poengene i går var veldig viktige for at vi fortsatt skulle henge med. Nå er det viktig at vi tar de poengene vi trenger hjemme og kaprer noen borte også. Da skal Brann klare seg, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Brann omskolerer Demidov

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal