Hopp til innhold

Pedersen beklager oppførselen etter EM-exit: – Hadde ikke ord

– Det er bare å beklage til hun som står og styrer trafikken i mixed sone, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidrettsforbund.

Isabelle Pedersen møtte fredag pressen etter at finaledrømmen brast torsdag.

Dagen etter at drømmen om finaleplass på 100 meter hekk brast, møtte Isabelle Pedersen pressen utenfor Olympiastadion.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Som utøvere har vi ansvar for våre egne handlinger og det som skjer, og det at man er et offentlig menneske, sa Isabelle Pedersen da hun møtte pressen i Berlin fredag.

Torsdag mislyktes hun i semifinalen på 100 meter hekk. Etterpå ville hun ikke snakke med pressen. Hun forteller at hun nærmest var i en slags sjokktilstand etter løpet.

– Det var vanskelig, og det var rart. Jeg hadde ikke så mange ord å si lengre, sier Pedersen, som derfor mener at det ikke var vits i å gå og møte pressen etter løpet.

– Det var ikke så veldig mange som var så glad for at jeg passerte alle, men det var ikke så fryktelig mange ord. Det var ikke så fryktelig mange ord til noen, sier bergensjenta, som forklarer at det tok en stund før hun kunne uttrykke seg om løpet.

Toppidrettssjefen: – Kanskje like greit

Torsdag kveld sa Håvard Tjørhom, toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, at det kanskje var like greit at Pedersen unngikk media når løpet gikk som det gikk. Fredag sier Tjørhom at hekkeløperens pressenekt kan få konsekvenser.

– Det kan være Isabell får noe. Det er klart hun var veldig skuffet, men man skal likevel følge reglene, sier toppidrettssjefen til NRK.

Håvard Tjørhom, toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund

Håvard Tjørhom, toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, beklager Pedersens oppførsel overfor arrangøren.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Reglene fra arrangørene sier at alle utøverne må gå gjennom mixed zone etter å ha konkurrert, uten at de er forpliktet til å snakke. Pedersen gikk ikke gjennom mixed zone torsdag, men tok en snarvei utenom.

– Vi ønsker at våre utøvere skal snakke med pressen uansett om det går bra eller dårlig. Dette er ikke noe Isabell vanligvis gjør. Så vidt jeg vet har ikke dette skjedd før. Isabell er ikke vanskelig å få i snakk, og det var en litt spesiell dag for henne, sier Tjørhom.

Ville gjemme seg

Pedersen ville aller helst bare være for seg selv etter EM-exiten.

– Jeg tror en av de første tingene jeg sa var «kan jeg bare få lov til å gjemme meg under en stein i Lofoten?», forteller Pedersen.

Friidretts-EM: Isabelle Pedersen løper semifinale på 100 meter hekk

SKUFFET: Isabelle Pedersen var tydelig skuffet etter målgang i sitt semifinaleheat på 100 meter hekk. Tiden på 13.04 var langt bak hennes personlige rekord på 12.72.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg har ikke lyst til å bli definert av en situasjon som dette, som er én gang versus en sesong som har vært så fantastisk god. Det er vel det eneste jeg kan ta ut av det, oppsummerer hekkeløperen.

Finaledrømmen brast

EM i Berlin var mesterskapet hvor Pedersen skulle nå sin første finale på seniornivå. I stedet løp hun inn til en fjerdeplass i sitt semifinaleheat.

Tiden 13.04 var langt svakere enn hennes personlige rekord på 12.72, og da de tre semifinaleheatene var over, måtte Pedersen konkludere med at finaledrømmen brast.

Hekkeløperen fra Bergen har aldri fått det til å stemme helt i en mesterskapssemifinale. Det sa stopp i semifinalen under VM i London i 2017, under sommer-OL i Rio de Janeiro for to år siden, og under EM i Amsterdam samme år.

FORTVILER: Isabelle Pedersen fortviler etter at EM-finalen glapp.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal