Hopp til innhold

Pedersen ferdig i Strømsgodset: – Det føles trist og meningsløst

Henrik Pedersen er ferdig som trener i klubben etter rasismeanklagene, bekrefter klubben fredag.

Strømsgodsets trener Henrik Pedersen

FERDIG SOM TRENER: Henrik Pedersen må slutte som trener i Strømsgodset.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Det var Nettavisen som omtalte avgangen først.

– Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet, sier Henrik Pedersen i en pressemelding.

– Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, kommenterer Pedersen.

Beklager at samarbeidet avsluttes

Dermed må Pedersen slutte etter to år som hovedtrener i Drammen. Dansken tok over jobben etter Bjørn Petter Ingebretsen sommeren 2019.

– Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere, og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.

Avgangen skjer etter hektisk møtevirksomhet i Godset-styret denne uken.

Ifølge Drammens Tidende var Strømsgodset-trener Henrik Pedersen og hans rådgivere samlet i et møte med Strømsgodsets administrasjon på et hemmelig sted. Fredag ble det også kjent at Christel Alsaker-Nøstdahl trakk seg fra styret i Strømsgodset, uten at hun ville kommentere årsaken nærmere.

Styreleder Ivar Strømsjordet beklager at samarbeidet med Pedersen avsluttes på denne måten.

– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Strømsgodsets styreleder Ivar Strømsjorde

Styreleder i Strømsgodset, Ivar Strømsjordet.

Foto: Christian Ziegler Remme / NRK

Varslingssaken mot Pedersen fortsetter

Daglig leder Dag Lindseth Andersen understreker at varslingssaken mot Henrik Pedersen ikke er avsluttet med avgangen.

– Varslingssaken mot Pedersen vil gå sin gang. Strømsgodset har engasjert ekstern juridisk bistand for videre håndtering av saken.

Lindseth Andersen sier videre at klubbens rutiner i varslingsaker også skal gjennomgås.

Det har stormet rundt Strømsgodset og Pedersen siden anklagene om uønsket oppførsel fra Pedersen ble kjent.

Klubben bekreftet varselet i en pressemelding, men slo mandag fast at dansken likevel fikk beholde jobben etter en «grundig intern utredning.

«Det er ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen», het det i pressemeldingen.

Likevel var ikke siste ord sagt.

Tirsdag kunne TV 2 melde at det til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) hadde kommet ytterlige syv anonyme rasismevarsler på Pedersen.

Hektisk møtevirksomhet

Det førte til hektisk møtevirksomhet i Godset-styret, som innkalte til ekstraordinært styremøte onsdag kveld, uten at det ble fattet et vedtak der. Torsdag fortsatte møteaktiviteten på Marienlyst, og fredag informerte de altså pressen om den nye utviklingen.

Det er ikke offentlig kjent hva de konkrete episodene går ut på, eller hvilke personer i drammensklubben som skal være utsatt for bemerkningene fra treneren.

Pedersen har hele tiden avvist rasismeanklagene som rettes mot ham.

Strømsgodset-spillerne har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen til styret.

Kommentar: Leksikon i dårlig ledelse

Siste nytt

 • Adressa: Klæbo må stå over store deler av landslagssamlingen

  Johannes Høsflot Klæbo har ennå ikke blitt friskmeldt fra skaden han pådro seg i sommer og kan ikke delta for fullt på langrennslandslagets treninger til uka.

  – Han reiser til Steinkjer tirsdag og blir med på den andre treningsøkta vår da. I tillegg tar han del av den første økta onsdag, før han reiser hjem til Trondheim igjen, sier sprinttrener Arild Monsen til Adresseavisen.

  Søndag skal sprintlandslaget samles i Steinkjer, men Klæbo må stå over deler av samlingen på grunn av skadeproblemene på baksiden av låret. (NTB)

  Landslagssamlin i langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag.

  Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

  Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

  Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

  Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

  Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)

  Sykling: Tour de France 2017
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste