Hopp til innhold

Pedersen ferdig i Strømsgodset: – Det føles trist og meningsløst

Henrik Pedersen er ferdig som trener i klubben etter rasismeanklagene, bekrefter klubben fredag.

Strømsgodsets trener Henrik Pedersen

FERDIG SOM TRENER: Henrik Pedersen må slutte som trener i Strømsgodset.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Det var Nettavisen som omtalte avgangen først.

– Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet, sier Henrik Pedersen i en pressemelding.

– Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, kommenterer Pedersen.

Beklager at samarbeidet avsluttes

Dermed må Pedersen slutte etter to år som hovedtrener i Drammen. Dansken tok over jobben etter Bjørn Petter Ingebretsen sommeren 2019.

– Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere, og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.

Avgangen skjer etter hektisk møtevirksomhet i Godset-styret denne uken.

Ifølge Drammens Tidende var Strømsgodset-trener Henrik Pedersen og hans rådgivere samlet i et møte med Strømsgodsets administrasjon på et hemmelig sted. Fredag ble det også kjent at Christel Alsaker-Nøstdahl trakk seg fra styret i Strømsgodset, uten at hun ville kommentere årsaken nærmere.

Styreleder Ivar Strømsjordet beklager at samarbeidet med Pedersen avsluttes på denne måten.

– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Strømsgodsets styreleder Ivar Strømsjorde

Styreleder i Strømsgodset, Ivar Strømsjordet.

Foto: Christian Ziegler Remme / NRK

Varslingssaken mot Pedersen fortsetter

Daglig leder Dag Lindseth Andersen understreker at varslingssaken mot Henrik Pedersen ikke er avsluttet med avgangen.

– Varslingssaken mot Pedersen vil gå sin gang. Strømsgodset har engasjert ekstern juridisk bistand for videre håndtering av saken.

Lindseth Andersen sier videre at klubbens rutiner i varslingsaker også skal gjennomgås.

Det har stormet rundt Strømsgodset og Pedersen siden anklagene om uønsket oppførsel fra Pedersen ble kjent.

Klubben bekreftet varselet i en pressemelding, men slo mandag fast at dansken likevel fikk beholde jobben etter en «grundig intern utredning.

«Det er ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen», het det i pressemeldingen.

Likevel var ikke siste ord sagt.

Tirsdag kunne TV 2 melde at det til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) hadde kommet ytterlige syv anonyme rasismevarsler på Pedersen.

Hektisk møtevirksomhet

Det førte til hektisk møtevirksomhet i Godset-styret, som innkalte til ekstraordinært styremøte onsdag kveld, uten at det ble fattet et vedtak der. Torsdag fortsatte møteaktiviteten på Marienlyst, og fredag informerte de altså pressen om den nye utviklingen.

Det er ikke offentlig kjent hva de konkrete episodene går ut på, eller hvilke personer i drammensklubben som skal være utsatt for bemerkningene fra treneren.

Pedersen har hele tiden avvist rasismeanklagene som rettes mot ham.

Strømsgodset-spillerne har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen til styret.

Kommentar: Leksikon i dårlig ledelse

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal