NRK Meny
Normal

– Amatørmessig og dårlig

Jarle Pedersen raser mot behandlingen han har fått av skøyteforbundet i ukene før det i dag ble klart at han ikke får fortsette som trener for skøytelandslaget.

Sochi 20140215. Vinter OL , Olympiske leker, i Sotsji 2014. Skøyter. Norwegian coach Jarle Pedersen during the men's speed skating in the Sochi 2014 Winter Olympics, Sochi, Russia, in the Adler Arena, 15th of February 2014. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Jarle Pedersen tok over som landslagstrener i skøyter etter Peter Mueller i 2009. Nå skal forbundet ut på ny trenerjakt.

– Jeg opplevde den prosessen rundt hvem som skulle bli ny trener som så amatørmessig og dårlig at jeg uansett mistet motivasjonen til å fortsette, sier Jarle Pedersen til NRK.no.

Det har ligget i kortene en stund at han ikke ville bli tilbudt ny kontrakt etter at hans nåværende går ut 30. april. I dag bestemte et enstemmig styre at Pedersen ikke vil bli tilbudt ny kontrakt.

– Dårlig personalbehandling

I flere måneder har stadig flere skøyteprofiler gått ut i media og krevd forandringer for skøytelandslaget.

De norske skøyteløperne har nemlig ikke fått resultatene de ønsket seg. En svak sesong av det norske landslaget har fått flere – blant annet tidligere skøyteløper Ådne Søndrål – til å kreve at hoder begynner å rulle.

Forbundet begrunner Pedersens avgang med at de ønsker seg fornyelse før de skal gå løs på en ny fireårsperiode mot neste OL.

«Styret vil takke Jarle Pedersen for den spennende tiden han har ledet vårt skøytelandslag, og vil gi honnør for det arbeidet han har utført», skriver styret i en pressemelding.

Pedersen sier han var forberedt på denne beskjeden, men reagerer på behandlingen han har fått underveis.

Spesielt er han oppgitt over at skøytepresident Rune Gerhardsen uttalte til media at han ønsket seg Gerard Kemkers fra Nederland som trener lenge før noe var avgjort.

– Han går utenom sin egen sportssjef og uten å snakke med meg og lanserer Kemkers som trener. Jeg synes organisasjonen har så dårlig personalbehandling at jeg uansett ikke ville fortsatt, sier han.

Pedersen forteller at han allerede før dagens beskjed kom hadde sendt mail til landslagsteamet og utøverne om at han ikke ville fortsette som trener.

– I dette gamet må man regne med at man ikke får ny kontrakt, og hadde de bare vært ærligere med meg hadde det vært greit. Men ikke slik dette ble gjort, sier han.

Kemkers ville ha mer tid

Allerede i begynnelsen av mars ble det kjent at skøyteforbundet var i samtaler med Kemkers for å høre om han var interessert i å bli ny landslagstrener.

Nederlenderen har i mange år vært Sven Kramers trener. Han har også vært trener for det nederlandske TVM-laget i tolv år og har en lang merittliste.

– Jeg fortalte NSF det samme jeg forteller alle i Nederland. Jeg ønsker å ta meg tid til å slappe av, sa Kemkers til NRK.no da.

Skøyteforbundet har vært tydelige på at når de skal ha en ny trener, er kun den beste god nok.

– Jeg håper de finner en trener som er god så fort som mulig, for utøvernes del. Men jeg tror nok ikke de får Kemkers, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08