Hopp til innhold

Pedersen ble feilaktig disket i parodisk finale

Trøblete startblokker skapte store problemer for Isabelle Pedersen på 60 meter hekk i innendørs-EM. Hekkeløperen ble feilaktig disket for tjuvstart før hun fikk gjennomføre finalen.

Isabelle Pedersen og de andre hekkeløperne hadde god grunn til å være frustrerte under dagens hekkeløp i friidretts-EM.

Pedersen gikk tydelig skuffet av banen i fredagens finale etter at signalet om tjuvstarten hadde gått, men like etter løp hun i full hast bort til startposisjonen igjen.

Avgjørelsen hadde da blitt omgjort og hun fikk likevel delta.

– Selv om jeg ikke er helt fornøyd, er det greit med tanke på hvor mye trøbbel det var, sier Pedersen, som etter mye frem og tilbake tok femteplassen i finalen fredag.

Store problemer

Pedersen er likevel lettere oppgitt.

For arrangøren hadde store problemer med å avvikle finalen i Beograd. De tekniske utfordringene fortsatte nemlig også etter den feilaktige disken av Pedersen.

Heller ikke på andre forsøk ble starten i finalen godkjent, og tydelig frustrerte deltagere måtte avbryte halvveis i løpet.

Heller ikke denne gangen ble noen av finalistene diskvalifisert. Hele tre forsøk måtte til før finalen ble gjennomført.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal det ha vært problemer med at startsystemet var for følsomt, for ingen utøvere ble diskvalifisert som følge de varslede tjuvstartene.

– Ikke mye energi igjen

Det bekrefter Pedersen i et videointervju med NFIF.

– Det ble litt "krongling" med veldige sensitive blokker. Det ble blåst klart før blokkene var klare. TIl slutt kom vi oss av gårde etter tre forsøk. Det var dessverre ikke mye energi igjen. Jeg gjorde mitt beste, sier hun.

Pedersen vant tidligere fredag sitt forsøksheat med tiden 8,00. I semifinalen hadde hun sjuende beste tid med 8,02. Pedersen var fjerde raskest i sitt heat.

Cindy Roleder fra Tyskland vant løpet med tiden 7,88 og ble europamester. Alina Talay fra Hviterussland tok sølvet foran tyske Pamela Dutkiewicz.

Kvinner, 60 m hekk:

1) Cindy Roleder, Tyskland 7,88
2) Alina Talaj, Hviterussland 7,92
3) Pamela Dutkiewicz, Tyskland 7,95
4) Hanna Platitsyna, Ukraina 7,96
5) Isabelle Pedersen 8,01
6) Ricarda Lobe, Tyskland 8,03
7) Nadine Visser, Nederland 8,04
8) Susanna Kallur, Sverige 8,14

Isabelle Pedersen fikk prøve seg på nytt og løp inn til femte plass under hekkefinalen i innendørs-EM.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal