United tilbake på tabelltopp – men det vil Solskjær helst ikke tenke på

Manchester United er tilbake på toppen av Premier League etter Paul Pogbas praktscoring. – Det tenker vi ikke på, hevder Ole Gunnar Solskjær.

JUBEL: Sjekk scoringa til Paul Pogba som sikret tre poeng og klubbtangering.

Ole Gunnar Solskjær og hans menn hadde mye å spille for da de møtte Fulham borte i den 19. serierunden i Premier League.

Både Manchester City og Leicester hadde tatt over tabelltopp i forkant av denne kampen, og etter uavgjort mot Liverpool i forrige runde, var det et sultent lag som sto klar til dyst.

Og seieren ble med hjem - etter at matchvinner Paul Pogba tryllet frem kunst med sin venstrefot.

– Jeg traff godt. Jeg trodde ikke at venstrefoten var så bra, men det ble en vakker scoring. Det var en viktig seier for oss, sier Pogba til BT Sport og fortsetter:

– Jeg elsker å vinne. Alt handler om å vinne.

Solskjær

STORT SMIL: Ole Gunnar Solskjær har nok en gang ledet Manchester United tilbake på tabelltopp denne sesongen.

Foto: CLIVE ROSE / AFP

Ole Gunnar Solskjær er naturligvis strålende fornøyd etter seieren, og sendte superlativer i retning midtbanespilleren som endelig er i form igjen etter å ha vært smittet av korona.

– Han er i god fysisk form for tida. Han spilte utrolig bra. Hele laget er blitt bedre. Vi fortjente å vinne, sier Solskjær.

Den norske United-manageren nekter imidlertid for at han har begynt å tenke på å vinne Premier League.

– Vi tenker ikke på det.

– Det er en så uforutsigbar sesong. Vi tenker ikke på at vi topper tabellen. Det viktigste er å få jobben gjort og så er det videre til neste kamp. Vi må ta en kamp av gangen, sier han.

Rystet fra start

Solskjær og co. fikk derimot en tøff start på kampen allerede etter fem minutter. André-Frank Anguissa sendte ett perfekt timet løp fra Ademola Lookman bak et høyt United-forsvar, og satte den iskaldt i lengste hjørne.

Og nettopp scoringen satte fyr på bålet for hjemmelaget. Høyt press og aggressiv spillestil gjorde det vanskelig for United som hadde store ønsker om en ny seier.

– Det var en litt treg start. Og vi trengte kanskje det målet de scoret, for det så ikke ut som vi var skikkelig påskrudd. Og så kom det så tidlig at vi rakk å reagere, sa Solskjær.

Det tok tid før de røde djevlene ble vekket igjen, men etter 21 minutter takket Cavani for tilliten fra start og satte inn utlikningen etter et angrep signert Luke Shaw og Fred.

Det er hans fjerde scoring denne sesongen. Alle er satt på bortebane.

Laster Twitter-innhold

Praktscoring av Pogba

Heller var det aldri noen tvil om at Manchester United skulle snu denne kampen. Tabelltopp-United mot bunnlag-Fulham, og med statistikk i favør Solskjær og co. måtte de tre poengene bli med tilbake til Old Trafford.

– Det er divisjonsforskjell på det disse lagene holder på med, kommenterer Petter Myhre i TV 2s sending.

Likevel tok det tid for ledelsen kom.

Etter 65. minutter satt det endelig, og det var et verdensklasse-mål signert Paul Pogba som sikret det. Fulham-spillerne sto og så på det harde skuddet som suste i mål, og han fikk stående applaus fra Marcus Rashford og Alex Telles fra benken.

Tre minutter på overtid fikk Fulham sin første corner for dagen, og det gjorde sluttminuttene ekstra dramatiske.

Mitrovic steg til værs og headet via Bailly. Det var bare centimeter før den satt i mål, men heldigvis for Solskjær og co. klarte de å holde unna.

Paul Pogba

STOR KLASSE: Paul Pogba sikret tre poeng med sin superscoring.

Foto: CLIVE ROSE / AFP

Tangerte klubbrekorden

Dermed har Ole Gunnar Solskjær tangert klubbrekorden med 17 ligakamper på bortebane uten tap.

Det gjorde han selv som spiller under Sir Alex Ferguson, og nå har han gjort det igjen – som trener.

Likevel vil ikke Solskjær ta æren av den gode formen Manchester United viser for tiden.

– Spilleren skal ha æren. Det er dem som gjør jobben på banen. Vi får gi det til dem, sier han til TV 2 etter kampen.

PS: Dette er også den sjuende gangen United havner under på bortebane denne sesongen. De har vunnet de seks foregående kampene, og vant altså nå igjen.

– Det er ganske spesielt, sier TV 2s kommentator, Kasper Wikestad.

– Det er enorme tall. Det viser en mental styrke å klare å komme tilbake så ofte. Det er ikke en tilfeldighet, sier Petter Myhre.

Siste nytt

 • Granerud har vunnet verdenscupen

  Halvor Egner Granerud er Norges femte vinner av verdenscupen sammenlagt igjennom tidene. Det er klart allerede før sesongslutt, ettersom det kun er tre renn igjen av sesongen og dermed har ingen mulighet til å ta igjen poengsummen til Granerud.

  – Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud selv i en uttalelse på hopplandslagets Facebook-side.

  Det har vært tøft døgn for Granerud etter at han testet positivt for koronaviruset, og dermed mistet resten av VM. Dermed var det godt at målet for sesongen allerede er nådd.

  – Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere å snu en person enn et helt lag, forteller Granerud.

  Han legger til at han gleder seg til å løfte kula i Planica og at det blir motivasjon igjennom sykdommen. Renndirektør i FIS, Sandro Pertile, bekrefter at det kun er de tre rennene i Planica som gjenstår av verdenscupsesongen for menn.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Ruud klar for spill igjen

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars, melder NTB. Ruud måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  Casper Ruud
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Stuan får advarsel

  Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

  Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

  – Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

  Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

  – Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

  FIS tar også selvkritikk.

  – Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal