Parise sendte USA til semifinale

Zach Parise scoret to ganger og sikret USA plass i semifinalen etter 2-0 over Sveits i mennenes ishockeyturnering.

Zach Parise
Foto: Acosta / Scanpix/AFP

Kampfakta: USA - Sveits

Dermed har USA fortsatt sjansen til å gjøre et nytt Miracle on Ice, som tilfellet var i 1980 da et ungt USA-lag bestående stort sett av collegespillere vant olympisk gull.

Årets utgave av USA består av helproffe NHL-spillere, men i motsetning til Canada valgte trener Ron Wilson en del unge, sultne spillere framfor solide veteraner.

Nett-TV: Gjenopplev USA - Sveits

Etter to målløse perioder slo den 25 år gamle New Jersey Devils-spilleren Parise til etter 2.08 i tredje periode. Han scoret assistert av Brian Rafalsky og Paul Stastny. Sistnevnte er sønn av slovaken Peter Stastny, som i sin tid hoppet av fra
Tsjekkoslovakias landslag under Canada Cup.

Parise var frampå igjen og satte 2-0 i tomt bur 12 sekunder før slutt da sveitserne hadde tatt ut sin eminente keeper Jonas Hiller for å satse på en utligning.

Siste nytt

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund
 • Sandell ny hovedtrener

  Etter at kombinertlandslagssjef Kristian Hammer sluttet etter sesongen er det nå klart at Peder Sandell blir hovedtrener, mens Stian Kvarstad og Tom Hilde blir landslagstrenere med ansvar for hoppdelen. Ivar Stuan fortsetter som sportssjef med utvidede oppgaver melder Norges Skiforbund.

  Peder Sandell
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal