NRK Meny
Normal

Paris markerer OL-protest

Det offisielle Paris vil henge opp eit stort banner med forsvar for menneskerettane når OL-flammen måndag kjem til byen på sin veg mot sommarleikane i Kina.

Paris' borgermester Bertrand Delanoe
Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Det opplyste borgarmeister Bertrand Delanoe, onsdag.

- På banneret vil vi gjere det klart at denne byen vil forsvare menneskerettane overalt i verda, sa Delanoe på ein pressekonferanse.

Det store banneret skal hengast opp på rådhuset.

OL-fakkelen kjem til Paris og Eiffeltårnet måndag ettermiddag, og skal deretter vidare til Charlety stadion.

Også organisasjonen Reportarar utan grenser, som fekk i stand aksjonar då elden vart tent i Hellas, planlegg aksjonar medan fakkelen er i Paris.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm