NRK Meny
Normal

– Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten

Alexander Kristoff kjempet lenge, men rittet ble til slutt for tøft for nordmannen. John Degenkolb vant brosteinsklassikeren.

France Cycling Paris Roubaix

Alexander Kristoff var favoritt men lyktes ikke i å innfri forventningene søndag.

Foto: Michel Spingler / Ap

Alexander Kristoff var favoritt hos de aller fleste etter en fantastisk vårsesong, men kom ikke blant de beste i sykkelrittet. Kristoff endte til slutt på 10. plass, litt over halvminuttet bak vinneren.

CYCLING-FRA-PARIS-ROUBAIX-PODIUM

VINNER: John Degenkolb.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Kristoff var lenge med i kampen om seieren, men de siste kilometerne ble for tøffe for nordmannen.

– Jeg er fornøyd med dagen. Jeg skulle gjerne hatt med noen lagkamerater på slutten der, men jeg vet ikke om det hadde spilt noen rolle. Jeg hadde vel egentlig ikke forventet å vinne, sier Kristoff til TV 2.

– Følte meg ikke sterk

Den norske rytteren har likevel hatt en imponerende sterk sesong. Til sammen elleve seirer er det blitt så langt. Han var derfor ikke altfor skuffet etter 10. plassen.

– Jeg er fornøyd med tiendeplass. Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten, sier Kristoff.

Sterkest av alle var tyske Degenkolb, som i likhet med Kristoff har hatt en fantastisk sesong så langt. Tyskeren vant også Milan-San Remo. Da endte Alexander Kristoff på 2. plass.

– Det er helt utrolig. Jeg måtte jobbe hardt og visste det kom til å bli tøft. Det var en stor gruppe og jeg måtte satse. Jeg var ikke redd for å feile, og det var nøkkelen, forteller Degenkolb.

Kristoff tar nå en pause for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Neste stopp blir et ritt i Frankfurt 1. mai hvor han er tittelforsvarer.

Kjørte over jernbanlinje

Kristoff risikerte å bli diskvalifisert for å ha krysset en jernbanelinje rett foran et tog under rittet. Men det har ikke kommet noen uttalelse fra juryen om at noen er disket, og premieutdelingen har også funnet sted.

Halve feltet risikerte livet da de krysset en jernbanelinje rett foran et lyntog. Det er ikke lov, ifølge reglene.

Kristoffs trener, Stein Ørn, mente det hele var en arrangørtabbe.

– Problemet med jernbaneovergangen er at lederbilen burde ha stanset. Det blinker lenge før bommen går ned. Dette er en arrangørtabbe, skriver han på Facebook-siden Team Kristoff.

Paris-Roubaix

DRAMATISK: Her ser man hvor nær man var en ulykke ved toglinjen (Bilde: TV 2).

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal