NRK Meny
Normal

– Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten

Alexander Kristoff kjempet lenge, men rittet ble til slutt for tøft for nordmannen. John Degenkolb vant brosteinsklassikeren.

France Cycling Paris Roubaix

Alexander Kristoff var favoritt men lyktes ikke i å innfri forventningene søndag.

Foto: Michel Spingler / Ap

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Alexander Kristoff var favoritt hos de aller fleste etter en fantastisk vårsesong, men kom ikke blant de beste i sykkelrittet. Kristoff endte til slutt på 10. plass, litt over halvminuttet bak vinneren.

CYCLING-FRA-PARIS-ROUBAIX-PODIUM

VINNER: John Degenkolb.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Kristoff var lenge med i kampen om seieren, men de siste kilometerne ble for tøffe for nordmannen.

– Jeg er fornøyd med dagen. Jeg skulle gjerne hatt med noen lagkamerater på slutten der, men jeg vet ikke om det hadde spilt noen rolle. Jeg hadde vel egentlig ikke forventet å vinne, sier Kristoff til TV 2.

– Følte meg ikke sterk

Den norske rytteren har likevel hatt en imponerende sterk sesong. Til sammen elleve seirer er det blitt så langt. Han var derfor ikke altfor skuffet etter 10. plassen.

– Jeg er fornøyd med tiendeplass. Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten, sier Kristoff.

Sterkest av alle var tyske Degenkolb, som i likhet med Kristoff har hatt en fantastisk sesong så langt. Tyskeren vant også Milan-San Remo. Da endte Alexander Kristoff på 2. plass.

– Det er helt utrolig. Jeg måtte jobbe hardt og visste det kom til å bli tøft. Det var en stor gruppe og jeg måtte satse. Jeg var ikke redd for å feile, og det var nøkkelen, forteller Degenkolb.

Kristoff tar nå en pause for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Neste stopp blir et ritt i Frankfurt 1. mai hvor han er tittelforsvarer.

Kjørte over jernbanlinje

Kristoff risikerte å bli diskvalifisert for å ha krysset en jernbanelinje rett foran et tog under rittet. Men det har ikke kommet noen uttalelse fra juryen om at noen er disket, og premieutdelingen har også funnet sted.

Halve feltet risikerte livet da de krysset en jernbanelinje rett foran et lyntog. Det er ikke lov, ifølge reglene.

Kristoffs trener, Stein Ørn, mente det hele var en arrangørtabbe.

– Problemet med jernbaneovergangen er at lederbilen burde ha stanset. Det blinker lenge før bommen går ned. Dette er en arrangørtabbe, skriver han på Facebook-siden Team Kristoff.

Paris-Roubaix

DRAMATISK: Her ser man hvor nær man var en ulykke ved toglinjen (Bilde: TV 2).

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal