– Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten

Alexander Kristoff kjempet lenge, men rittet ble til slutt for tøft for nordmannen. John Degenkolb vant brosteinsklassikeren.

France Cycling Paris Roubaix

Alexander Kristoff var favoritt men lyktes ikke i å innfri forventningene søndag.

Foto: Michel Spingler / Ap

Alexander Kristoff var favoritt hos de aller fleste etter en fantastisk vårsesong, men kom ikke blant de beste i sykkelrittet. Kristoff endte til slutt på 10. plass, litt over halvminuttet bak vinneren.

CYCLING-FRA-PARIS-ROUBAIX-PODIUM

VINNER: John Degenkolb.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Kristoff var lenge med i kampen om seieren, men de siste kilometerne ble for tøffe for nordmannen.

– Jeg er fornøyd med dagen. Jeg skulle gjerne hatt med noen lagkamerater på slutten der, men jeg vet ikke om det hadde spilt noen rolle. Jeg hadde vel egentlig ikke forventet å vinne, sier Kristoff til TV 2.

– Følte meg ikke sterk

Den norske rytteren har likevel hatt en imponerende sterk sesong. Til sammen elleve seirer er det blitt så langt. Han var derfor ikke altfor skuffet etter 10. plassen.

– Jeg er fornøyd med tiendeplass. Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten, sier Kristoff.

Sterkest av alle var tyske Degenkolb, som i likhet med Kristoff har hatt en fantastisk sesong så langt. Tyskeren vant også Milan-San Remo. Da endte Alexander Kristoff på 2. plass.

– Det er helt utrolig. Jeg måtte jobbe hardt og visste det kom til å bli tøft. Det var en stor gruppe og jeg måtte satse. Jeg var ikke redd for å feile, og det var nøkkelen, forteller Degenkolb.

Kristoff tar nå en pause for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Neste stopp blir et ritt i Frankfurt 1. mai hvor han er tittelforsvarer.

Kjørte over jernbanlinje

Kristoff risikerte å bli diskvalifisert for å ha krysset en jernbanelinje rett foran et tog under rittet. Men det har ikke kommet noen uttalelse fra juryen om at noen er disket, og premieutdelingen har også funnet sted.

Halve feltet risikerte livet da de krysset en jernbanelinje rett foran et lyntog. Det er ikke lov, ifølge reglene.

Kristoffs trener, Stein Ørn, mente det hele var en arrangørtabbe.

– Problemet med jernbaneovergangen er at lederbilen burde ha stanset. Det blinker lenge før bommen går ned. Dette er en arrangørtabbe, skriver han på Facebook-siden Team Kristoff.

Paris-Roubaix

DRAMATISK: Her ser man hvor nær man var en ulykke ved toglinjen (Bilde: TV 2).

Sportsnyheter

Italia-yndlingen herjet: – Lett å se nå at de tok feil av ham

Italia vartet opp med festfotball og scoringer av ypperste klasse. I sentrum av det hele stod en 23 år gammel midtbaneelegant som ble takket av på stadion i Roma med stående ovasjoner fra publikum.

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

Siste nytt

 • Sergio Ramos forlater Madrid

  Real Madrid bekrefter at Sergio Ramos (35) forlater klubben i sommer.

  I morgen skal det holdes en avskjedsseremoni for midtstopperen som har vært i klubben siden 2005.

  Det meldes ikke hvor han skal spille neste sesong, men han kan dra vederlagsfritt ettersom hans kontrakt går ut i sommer.

  Det har blitt 671 kamper og 101 scoringer på 35-åringen.

  Det siste året har Ramos slitt med skadeproblemer, og han er ikke med i Spanias EM-tropp.

  La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Johannessen OL-klar

  Golfaren Kristian Krogh Johannessen sikra seg ein OL-plass, etter at Wu Ashun ikkje klarte cuten i siste kvalifiseringsturnering.

  Kinesaren var den einaste som kunne dytte Johannessen ned frå 60.-plassen på OL-rankinga, men då måtte han klare ein topp-seks-plassering i golfturneringa i Cádiz.

  Men Wu enda på 70.-plass etter dag to, og får dermed ikkje vere med vidare i turneringa. Johannessen ligg på ein delt 8.-plass, men uansett kva han gjer resten av turneringa vil OL-plassen vere sikker.

  Viktor Hovland har tidlegare sikra seg ein OL-plass i golf for Noreg.

  Krogh Johannessen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Måtte ut etter grisetakling

  Aron Dønnum ble byttet ut på grunn av skade da han ble taklet knallhardt av Kitolano.

  Odd-spilleren suste inn med høy fart, og låste Dønnums bein i taklingen. VIF-spilleren ble liggende lenge på gressmatta, og måtte støtte seg på to VIF-ansatte da han ble hjulpet av banen.

  Eurosport-kommentatorene Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var samstemte i at dette var soleklart rødt kort. Men Kitolano slapp unna med gult kort.

  Kitolano selv meldte før kampen at han skulle være stygg. Det ble han konfrontert med av Eurosport i pausen.

  – Jeg skulle ikke være stygg og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spillern på banen, så det var kjipt. Det var 50/50, så da kan alt skje, sier Kitolano.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal