Hopp til innhold

– Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten

Alexander Kristoff kjempet lenge, men rittet ble til slutt for tøft for nordmannen. John Degenkolb vant brosteinsklassikeren.

France Cycling Paris Roubaix

Alexander Kristoff var favoritt men lyktes ikke i å innfri forventningene søndag.

Foto: Michel Spingler / Ap

Alexander Kristoff var favoritt hos de aller fleste etter en fantastisk vårsesong, men kom ikke blant de beste i sykkelrittet. Kristoff endte til slutt på 10. plass, litt over halvminuttet bak vinneren.

CYCLING-FRA-PARIS-ROUBAIX-PODIUM

VINNER: John Degenkolb.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Kristoff var lenge med i kampen om seieren, men de siste kilometerne ble for tøffe for nordmannen.

– Jeg er fornøyd med dagen. Jeg skulle gjerne hatt med noen lagkamerater på slutten der, men jeg vet ikke om det hadde spilt noen rolle. Jeg hadde vel egentlig ikke forventet å vinne, sier Kristoff til TV 2.

– Følte meg ikke sterk

Den norske rytteren har likevel hatt en imponerende sterk sesong. Til sammen elleve seirer er det blitt så langt. Han var derfor ikke altfor skuffet etter 10. plassen.

– Jeg er fornøyd med tiendeplass. Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten, sier Kristoff.

Sterkest av alle var tyske Degenkolb, som i likhet med Kristoff har hatt en fantastisk sesong så langt. Tyskeren vant også Milan-San Remo. Da endte Alexander Kristoff på 2. plass.

– Det er helt utrolig. Jeg måtte jobbe hardt og visste det kom til å bli tøft. Det var en stor gruppe og jeg måtte satse. Jeg var ikke redd for å feile, og det var nøkkelen, forteller Degenkolb.

Kristoff tar nå en pause for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Neste stopp blir et ritt i Frankfurt 1. mai hvor han er tittelforsvarer.

Kjørte over jernbanlinje

Kristoff risikerte å bli diskvalifisert for å ha krysset en jernbanelinje rett foran et tog under rittet. Men det har ikke kommet noen uttalelse fra juryen om at noen er disket, og premieutdelingen har også funnet sted.

Halve feltet risikerte livet da de krysset en jernbanelinje rett foran et lyntog. Det er ikke lov, ifølge reglene.

Kristoffs trener, Stein Ørn, mente det hele var en arrangørtabbe.

– Problemet med jernbaneovergangen er at lederbilen burde ha stanset. Det blinker lenge før bommen går ned. Dette er en arrangørtabbe, skriver han på Facebook-siden Team Kristoff.

Paris-Roubaix

DRAMATISK: Her ser man hvor nær man var en ulykke ved toglinjen (Bilde: TV 2).

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal