Paralympicsstjerne til Bislett

Oscar Pistorius tok sitt tredje Paralympics gull i dag. Nå planlegger han Norges-tur.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius jubler over gullet på 400 meter.

Foto: CLARO CORTES IV / REUTERS

Sørafrikanske Pistorius løp på 47,49 sekunder da han tok gull på 400 meter i Beijing.

Han slo sin egen verdensrekord med nesten et halvt sekund.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius med gullmedaljen han vant på 400 meter.

Foto: CHRISTINA HU / REUTERS

Selv om han satte verdensrekord så har Pistorius langt bedre personlig rekord på 400 meter fra før (46,25).

Verdensrekorder for funksjonshemmede settes imidlertid bare i stevner for funksjonshemmede, og de raskere tidene til Pistorius er satt i stevner der han løp mot funksonsfriske.

Tredje gull

Det er hans tredje gull i årets Paralympics etter at han tidligere har vunnet 100 og 200 meter.

-Jeg er kjempeglad, det å løpe det siste løpet her i Paralympics og å sette ny verdensrekord, det er en drøm som blir til virkelighet, sa Pistorius til NRK etter løpet.

Til Norge

Pistorius sier til NRK at han planlegger å løpe i Norge neste år.

- Jeg skal løpe i Bislett Games neste år, jeg gleder meg veldig til det, det vil bli et av høydepunktene neste sesong, jeg skal definitivt jobbe hardt frem mot det, smiler han til NRK.

Pistorius satser på å kvalifisere seg til friidretts-VM i Berlin neste år.

Et av stedene han skal prøve å kvalifisere seg blir på Bislett 3. juli neste år.

Siste nytt

 • Norendal operert for brudd i leggen

  Snowboardkjøreren Silje Norendal er operert for et komplisert brudd i leggen. Det var et fall i slopestyleløypen under oppkjøringen til US Open i Colorado som resulterte i bruddet. Norendal går dermed glipp av resten av konkurransesesongen.  – Silje har det etter forholdene bra, men er så klart skuffet og lei seg. Hun gledet seg veldig til å konkurrere i X Games Hafjell neste uke. Hun er i trygge hender og vi er i tett dialog med helseteamet på Olympiatoppen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

  Nå venter noen dager på sykehuset i Vail før kongsbergjenta kan reise hjem til Norge. Norendal var nettopp tilbake etter å ha vært ute i to måneder med en skulderskade hun pådro seg i Beijing før jul.

  Silje Norendal i sengen på sykehuset
  Foto: Privat
 • Solskjær får skryt av Beckham

  – Eg synest han har gjort ein god jobb. Han gjer som sjefen (Alex Ferguson) og er positiv til spelarane, seier David Beckham om Ole Gunnar Solskjær.

  – Ferguson kritiserte aldri ein spelar frå eigen klubb. På det området er Ole akkurat lik, seier Beckham til Sky Sports.

  – Fansen står bak han fordi han er ein flott person, og alt han har gjort for Manchester United opp gjennom åra, seier den tidlegare United-legenda.

  United har sju kampar på rad utan tap, og klubben har eit håp om å kome inn blant dei fire beste i Premier League før sesongen blir avslutta i mai.

  David Beckham og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Ingen korona-frykt etter VM

  Skiskyttarlandslaget har ikkje sett seg nøydde til å gjere ekstra tiltak rundt tiltak korona-smitte etter VM i Anterselva. VM-byen ligg i Nord-Italia, men ikkje i områda som er mest utsett for smitte. Ingen i den norske troppen har blitt sjuke i etterkant av VM, opplyser Ragnar Hagen, leiar for landslagets helseteam til NRK.

  Han seier det ikkje var noko tema under meisterskapet, og dei har heller ikkje sett behov for å teste utøvarar og støtteapparat etter at dei kom heim frå VM i Anterselva. Skiskyttarane reiser til Tsjekkia og Nove Mesto tidleg neste veke, og det skal ikkje vere fare for arrangementa der.

  Anterselva
  Foto: Berit Roald / Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal