Paralympicsstjerne til Bislett

Oscar Pistorius tok sitt tredje Paralympics gull i dag. Nå planlegger han Norges-tur.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius jubler over gullet på 400 meter.

Foto: CLARO CORTES IV / REUTERS

Sørafrikanske Pistorius løp på 47,49 sekunder da han tok gull på 400 meter i Beijing.

Han slo sin egen verdensrekord med nesten et halvt sekund.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius med gullmedaljen han vant på 400 meter.

Foto: CHRISTINA HU / REUTERS

Selv om han satte verdensrekord så har Pistorius langt bedre personlig rekord på 400 meter fra før (46,25).

Verdensrekorder for funksjonshemmede settes imidlertid bare i stevner for funksjonshemmede, og de raskere tidene til Pistorius er satt i stevner der han løp mot funksonsfriske.

Tredje gull

Det er hans tredje gull i årets Paralympics etter at han tidligere har vunnet 100 og 200 meter.

-Jeg er kjempeglad, det å løpe det siste løpet her i Paralympics og å sette ny verdensrekord, det er en drøm som blir til virkelighet, sa Pistorius til NRK etter løpet.

Til Norge

Pistorius sier til NRK at han planlegger å løpe i Norge neste år.

- Jeg skal løpe i Bislett Games neste år, jeg gleder meg veldig til det, det vil bli et av høydepunktene neste sesong, jeg skal definitivt jobbe hardt frem mot det, smiler han til NRK.

Pistorius satser på å kvalifisere seg til friidretts-VM i Berlin neste år.

Et av stedene han skal prøve å kvalifisere seg blir på Bislett 3. juli neste år.

Siste nytt

 • Ødegaard trener igjen

  Martin Ødegaard var fredag i lett trening med ball under Real Sociedads økt. Det gir fansen håp om at han rekker Real Madrid-kampen lørdag neste uke.

  «Ødegaard var en stor overraskelse», skriver lokalavisen El Diario Vasco i sin tekst til et bilde av Ødegaard. 20-åringen har vært ute med skade etter et spark i foten for snart tre uker siden. Smellen gjorde at han sto over to klubbkamper og meldte forfall til landslagets oppgjør mot Færøyene og Malta. (NTB)

  Ødegaard
  Foto: Fredrik Hagen
 • Thorstvedt reddet U21

  To mål av Kristian Thorstvedt (20) snudde 0-1 til seier 2-1 for Norges U21-landslag mot Kypros fredag. Da er det fortsatt håp om EM-sluttspill.

  Først etter 72 minutters spill lyktes det for Norge da Viking-spiller Kristian Thorstvedt med venstrefoten plasserte ballen vakkert i mål bak den kypriotiske keeperen. Samme mann sørget for ledelse og seier 2-1 med en klassisk markkryper etter en retur i det kypriotiske feltet med fem minutter igjen å spille.

  Norge tok dermed steget opp på annenplass i gruppe 7 og har nå sju poeng. (NTB)

  EM-kvalifisering for U-21 fotball menn: Norge - Kypros. 2 - 1 i Drammen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Streik i den spanske ligaen

  I slutten av oktober kunngjorde spillerforbundet AFE at spillerne i den kvinnelige fotballigaen i Spania ville gå ut i streik dersom ligaen ikke oppfylte deres krav til høyere lønn. Etter at spillerforbundet truet med streik kunngjorde det spanske fotballforbundet at de bidrar med 1,15 millioner euro til klubbene for å bidra til å oppfylles spillernes lønnskrav. Ifølge SVT føler imidlertid ikke spillerne at de har mottatt det de fortjener, og fra om med i morgen er streiken et faktum. Dermed blir det ingen kamper for Caroline Grahama Hansens Barcelona og resten av de spanske klubbene denne helgen

  caroline graham hansen
  Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal