NRK Meny
Normal

Halfvarsson: – Håper på mange dueller til vinteren

HAMAR/OSLO (NRK): Svenske Calle Halfvarsson måtte se seg slått av Petter Northug under rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix på Hamar.

Northug og Halfvarsson

TROR PÅ FLERE DUELLER: Svenske Calle Halfvarsson måtte se seg slått av spurtkongen fra Mosvik onsdag. Nå håper han på flere dueller til vinteren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– I dag ble det ingen bra avslutningen på duellen med Northug. Jeg er litt skuffet, sier Calle Halfvarsson til NRK.

Han og Petter Northug deltok i det tradisjonsrike showrennet i Hamar. Northug deltok for 11. gang og sto uten seirer på sine ti første forsøk. Onsdag gjorde gullgrossisten kort prosess med Halfvarsson og resten av feltet i herrefinalen – før han plusset på en ny seier i mixedstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

– Han var sterk i dag. Det er kjipt å tape selv om dette bare var et showrenn. Så fort man får på seg startnummer så vil man vinne, sier Halfvarsson.

Se TV-reportasjen her:

Kirkebakken Grand Prix er et årlig showrenn på Hamar, men det spørs nok om ikke Petter Northug jr la litt ekstra krefter inn for å slå rivalen Calle Halfvarsson etter bitre nederlag tidligere i sommer. Reporter: Gjermund Midtbø Foto/redigering: Alem Zebic

– Nå står det 2-2

n og i

VANT SAMMEN: Ingvild Flugstad Østberg og Petter Northug vant mixedstafetten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Halfvarsson og Northug møttes også til duell under Blinkfestivalen i Sandes tidligere i sommer. Da var det svensken som var sterkest av de to under sprinten. I dag fikk Northug sin revansje.

– Nå står det 2-2 i dueller. Så få vi se hvem som vinner den siste duellen under Toppidrettsveka, smiler Halfvarsson.

Han ser frem mot flere dueller under verdenscupsirkuset til vinteren.

– Jeg håper så absolutt på flere dueller i verdenscupen mot Petter til vinteren, avslutter svensken.

Northug

OVERLEGEN: I dag var det ingen som kunne hamle opp med spurtkongen fra Mosvik.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Pappa-Northug: – Artig å se at det fortsatt er fart i gutten

John Northug

STOLT PAPPA: John Northug likte det han så av eldstemann Petter torsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Petter Northug var ordknapp etter målgang. Men Pappa John Northug tror eldstesønnen stiller til start i verdenscupen til vinteren. Han ser også for seg flere dueller med svensken.

– Jeg håper at de begge skal være i god form når vinteren kommer. Meget gode skiløpere begge to. Calle er en fantastisk skiløper som jeg tror vil være veldig godt forberedt til vinteren. sier John Northug.

Og legger til:

– Petter liker slike dueller. Så det er høy prestisje når de møtes. Selv om det er renn som ikke betyr all verden.

Han likte det han så av alle sønnene sine onsdag.

– Slike showrenn er ikke de viktigste rennene. Men det er godt å få positive svar. Og så var det godt å se at det fortsatt er fart i gutten, smiler Pappa John Northug.

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal