Hopp til innhold

Pappa Gjert advarer: – Kroppen til en 15-åring er ikke skrudd sammen for å løpe så fort

BISLETT (NRK): Jakob Ingebrigtsen (15) måtte rett ut og spy etter den fantastiske rekorden på Bislett torsdag. Nå får han ikke lov av sin far å løpe fortere på en stund.

Jakob Ingebrigtsen

BRILJERTE IGJEN: Jakob Ingebrigtsen i aksjon på Bislett torsdag kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Hvis han løper på 3.40, da må han rett hjem. Da er det slutt. Det får han ikke lov til, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK etter at sønnen Jakob Ingebrigtsen satte ny personlig rekord på Bislett på torsdag .

Supertalentet satte uoffisiell verdensrekord for 15-åringer for tredje gang på bare et par uker. Lillebror Ingebrigtsen løp på 3.42,44, bare to knappe sekunder unna EM-kravet for senior.

– Eventyrlig, kommenterte Jann Post og Vebjørn Rodal.

Jakob Ingebrigtsen løp 1500 meter på Bislett

VIDEO: Sjekk ut Jakob Ingebrigtsens imponerende løp på Bislett torsdag.

– En enorm påkjenning for kroppen

Etter løpet måtte 15-åringen avbryte intervjuene med pressen fordi han måtte ut i garderoben og kaste opp.

Gjert Ingebrigtsen

ADVARER: Trener og far Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ved siden av stod pappa Gjert og fulgte med. Og nå er det full stopp for Jakob, forteller han. 15-åringen skal ikke til EM selv om han skulle klare EM-kravet, ifølge faren. Han skal bare trene framover, ikke konkurrere. For pappa Gjert ser farer ved å løpe så fort så tidlig.

– Han er fortsatt i vekst og utvikling, og det vil være en enorm påkjenning for kroppen hans å løpe så fort. Kroppen til en 15-åring er ikke skrudd sammen for å løpe så fort. Det gir et voldsomt trykk på kroppen, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Skal du virkelig stoppe ham?

– Nei, du kan ikke ta skoene fra ham. Men på den farten ligger grensen nå. Han må få lov til å løpe 3.40, men ikke fortere. Det gjør noe med selvtilliten og egoet. Vi kan ikke ha for mange sånne egoer hjemme.

Må stille opp for mediene

Etter løpet måtte Ingebrigtsen innom både NRK-studioet og en rekke intervjuer. Unggutten har fått oppslag i alle de store avisene de siste dagene - i tillegg til eksponeringen gjennom TV-serien «Team Ingebrigtsen».

– Jeg merker at han preges litt av alvoret. Han vil nok ikke innrømme det selv, men han gjør det. Han føler nok forventningene fra både seg selv og omgivelsene, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Er det noen fallgruber ved å få så mye medietrykk så tidlig?

– Ja, helt klart. Du må skjermes fra det, for du blir mentalt sliten. Folk er forskjellige. Noen næres av det, mens andre brytes ned. Jeg har ikke helt funnet ut hvilken type Jakob er ennå. Men det ser ut som han klarer seg bra, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Tror han kan løpe fortere

Jakob Ingebrigtsen hadde forlatt pressesonen da faren fortalte om stallordren, men rakk å varsle enda raskere tider.

– Jeg har mer å gå på. Jeg har ikke som mål å ta EM-kravet ennå, men på slutten av året. Jeg er på god vei.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal