Hopp til innhold

Pappa Carlsen falt fra taket – tror han rekker VM

Magnus Carlsens viktigste støttespiller, pappa Henrik, har hatt en smertefull oppladning til sjakk-VM. I slutten av oktober ble han lagt inn på sykehus etter et fall.

Magnus Carlsen og Henrik Carlsen

Manager Henrik Carlsen (t.h) er en viktig brikke i Team Carlsen. Dét planlegger han å være også i Dubai-VM – til tross for en vond ankelskade.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Jeg falt fra taket og klarte ikke å ta godt nok imot med beinet. Jeg har skadet ankelen og har satt inn en skinne, sier Henrik Carlsen til NRK.

Ikke bare er Henrik faren til Magnus Carlsen. Han er også manager og sjakkstjernens viktigste støttespiller og teammedlem. Sammen har de reist jorden rundt på sjakkturneringer i over 20 år.

Om en drøy uke flytter Magnus Carlsen sin første brikke under sjakk-VM i Dubai.

– Planen er å dra

Skaden kommer med andre ord på et ubeleilig tidspunkt.

– Det var bare så vidt det gikk galt. Jeg var på sykehuset i to dager, og hinker rundt her, sier Henrik Carlsen.

Magnus og Henrik Carlsen

Henrik Carlsen har fulgt sønnen kloden rundt. Her er duoen avbildet i Dubai i 2004.

Foto: KAMRAN JEBREILI / AP

Som følge av ankelskaden får ikke manageren hjulpet til med like mye av det praktiske som han pleier i forbindelse med et VM.

På spørsmål om ulykken vil ha noen betydning for Magnus, svarer han:

– Jeg håper ikke det. Den største forskjellen vil være at han har en far som går rundt på krykker. Jeg kan ikke være med på sport og lignende ting, ellers har det lite betydning, svarer han.

– Når avgjøres det om du drar til Dubai?

– Planen er å dra til Dubai.

Utskiftninger i støtteapparatet

NRKs sjakkekspert, Torstein Bae, synes det er leit at å høre om Carlsen-managerens VM-oppladning. Bae beskriver Henrik som den «fremste brikken i Carlsens støtteapparat».

– Det har han vært helt siden barndommen. Han ordner med alt praktisk og er en pappa som støtter sønnen i tykt og tynt. Som manager har han også en tydeligere formell rolle i å bistå med alt som kan oppstå under et verdensmesterskap, sier Bae og fortsetter:

– Hvis han ikke vil kunne dra nedover, vil jeg absolutt si at det er et alvorlig slag for Magnus. Henrik er en mann han absolutt har behov for å ha der nede, både når det gjelder tryggheten og det praktiske.

Verdensmesteren har alltid med seg et større støtteapparat under VM. Carlsen har tidligere bekreftet overfor VG at det blir noen utskiftninger, men vil ikke avsløre hvem han tar med seg til Dubai.

Tidligere har teamet bestått av Espen Agdestein (ex-manager), Henrik Carlsen, Brede Kvisvik (lege), Magnus Forssell (kokk) og Bjørn Gunnar Nesse (altmuligmann).

Sjakk-VM vises på NRK fra og med fredag 26. november.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal