NRK Meny
Normal

Pappa Bø: – Det er dette man har drømt om

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Klemet Bø satt på et årsmøte da sønnene gjorde nærmest rent bord i VM. – Det klirra i koppen da jeg fikk servert kaffe. Jeg skalv!

Klemet Bø

FULGTE MED PÅ IPAD: Pappa Klemet Bø så gull-løpet fra fylkesårsmøtet i KrF.

Foto: Noralv Pedersen / NRK

Johannes Thingnes Bø og Klemet Bø etter NM-sølvet på Dombås

STOLT: Klemet Bø opplevde en stor dag da to av sønnene tok medalje i VM. Her etter NM-sølv til Johannes i Dombås.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Det er helt fantastisk! Det er dette man har hatt en drøm om. Med det bakteppe Tarjei har hatt siden jul er det helt utrolig, sier en stolt og rørt Klemet Bø til NRK.

Lørdag ble Johannes Thingnes Bø verdensmester på sprint i Kontiolahti. Sammen med seg på pallen fikk han en sykdomsplaget Tarjei Bø med bronse. Klemet fulgte selv oppløpet på nettbrett fra et årsmøte - som ble viet liten oppmerksomhet fra faren.

– Det klirra i koppen da jeg fikk servert kaffe, jeg skalv, så det er tydelig at dette går inn på en far og dette, sier Klemet om sønnenes triumf.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

BRØDRE: Både Tarjei og Johannes var glade for hverandres suksess.

– Lov å vise følelser i dag

Under seiersintervjuene viste brødrene Bø tydelig hvor mye dette betyr for dem. Pappa Klemet legger heller ikke skjul på at stolthetsfølelsen melder seg hos han selv.

– Når man får et sånt resultat som dette blir jeg utrolig stolt. Det skulle bare mangle, for det er ikke så mange fedre eller mødre osm får oppleve noe sånt. Det er veldig stort!

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

FØLELSER: Johannes Thingnes Bø var tydelig rørt etter han og brorens suksess. Her svarte han på gratulasjoner på mobilen.

Johannes kjempte mot tårene allerede i sitt første intervju med NRK. Selv synes han det var flaut å gråte på TV etter å ha blitt verdensmester. Det er ikke faren enig i.

De vet selv hvor mange timer de har lagt ned, og når man gjør det første gangen må man få lov å være litt rørt, forteller Klemet.

Johannes selv tror at første- og tredjeplassen betyr mye for hjembygda.

– Jeg tror Stryn flagger i hele dag.

Også trener Egil Gjelland lot seg imponere av de to brødrene.

– Jeg er imponert over Johannes, og ikke minst Tarjei. Jeg var positiv til Tarjei etter mixed-stafetten, og tror han vil heve seg enda et hakk frem til neste løp.

– Betyr mye for Tarjei

– Dette betyr mye for Tarjei, og Johannes gleder seg nok utrolig over Tarjei. At han får stå sammen med han på pallen betyr mye for han, sier Klemet.

Tarjei Bø har hatt en lang og tøff vei til VM i Finland, og de fleste avskrev den tidligere verdensmesteren før konkurransen. Selv om Tarjei er fem år eldre enn Johannes, mener Klemet at rivaliseringen mellom de to brødrene blir lagt til side i dag.

Likevel tror han ikke Johannes kommer til å glemme at han ble verdensmester ett år før Tarjei Bø (som ble verdensmester i en alder av 22 i Khanty-Mansijsk).

– Det kommer sikkert til å bli brukt imot han i visse sammenhenger, ler Klemet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint