Hopp til innhold

Riiber (17) på pallen: – Det er jo helt utrolig!

Jarl Magnus Riiber har fått et skikkelig gjennombrudd denne sesongen. Fredag ble det pallplass for 17-åringen.

Frenzel vant, Schmid og Rieber på 2. og 3. plass

SPENNENDE: Det ble en spurt mellom en tysker og to nordmenn for å avgjøre rennet.

– Det fungerte bra i dag. Jeg kjente jeg hadde mye å pushe med, så det var en opplevelse å gå, sier Riiber til NRK etter rennet.

Fredagens kombinertrenn i Seefeld er en del av Nordic Combined Triple, som kan kalles kombinertsportens svar på Tour de Ski. Riiber lå på andreplass etter hopprennet, 10 sekunder bak østerrikeren Fabian Steindl. I langrennet ble Steindl for svak, men bakfra kom Riibers lagkamerat Jan Schmid og tyske Eric Frenzel.

Spurtet om seieren

Schmid og Frenzel utgjorde etter hvert en duo og tok igjen Riiber. Tyskeren avgjorde med en skikkelig langspurt og henviste nordmenne til 2. og 3. plass.

– Han spurter om seieren. Det er jo helt utrolig! skrek en entusiastisk kommentator Pål Thomassen da Eric Frenzel, Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber nærmet seg mål.

– Jeg hadde noen glipptak i bakken. Det er greit å ha noe å gå på videre, sier Riiber.

– Jeg er veldig nøye

Tredjeplassen topper noen fine opplevelser for den for mange ukjente 17-åringen denne sesongen. Sist lørdag vant han hopprennet Chaux-Neuve og ble til slutt nummer 13. Nå har han tatt enda et nytt steg.

– Jeg er veldig nøye i det jeg gjør. Jeg prøver hele tiden å finne på nye ting underveis, sier 17-åringen.

Magnus Moan fulgte på femteplass og Håvard Klemetsen på sjuende. Klemetsen lå på tredjeplass etter hopprennet. Mikko Kokslien ble nummer 13 og Jørgen Graabak nummer 38.

Siste nytt

 • Ruud slo tilbake og tok seg videre til 4. runde

  Casper Ruud fikk en trøblete start mot sensasjonsmannen Zhang Zhizhen. Kineseren (nummer 71 i verden) brøt den aller første serven og vant førstesett 6-4, men så fant Ruud rytmen. 6-4 i andre sett ble fulgt opp med 6-1 i det tredje. I det fjerde settet sikret han plass i 4. runde av French Open med 6-4. I neste runde møter Ruud enten Nicolas Jarry eller Marcos Giron.

  Casper Ruud
  Foto: Reuters
 • Stoppet omstridt endring - men senker beviskrav i varslingssaker

  Adrian Stinessen Haugen, leder i Norges Studentidrettsforbud, gikk på talerstolen med et forslag om å endre bevisbyrden i varslingssaker under idrettstinget lørdag.

  - Vi vil sikre at kritkkverdige handinger ikke blir ignorert og medlemmen blir ivaretatt, sier Stinessen Haugen.

  De ville senke bevisbyrden fra overveiende sannsynlighet (99 prosent) til allminnelig overvekt av sannsynlighet (51 prosent).

  Dette kan handle om for eksempel upassende oppførsel mellom trenere og barn/ungdom i idretten.


  Derimot gikk Reidar Bruusgaard, leder i påtalenemda i Norges Idrettsforbund, på talerstolen og syns det var en for stor endring av beviskrav i idretten.

  -Det handler om hvor sikker vi skal være for å dømme eller vedta sanksjoner, sier han.

  Han påpekte at dette handler om to ulike hensyn:

  1. Hensynet til upassende atferd, at det kan reageres mot dette.
  2. Rettsikkerhetsperspektiv

  -Disse skal avveies, sier Bruusgaard.

  Han ville i stedet ha en middelvei der varslingssaker skal ha en klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).

  Dette støttet også Tomasz Edsberg i domsutvalget i NIF.

  Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund gikk inn for at bevisbyrden skal senkes svært betydelig fra talerstolen. Han var derfor uenig med juristene.

  Han påpekte at det er få ting som opprører han i norsk idrett, men at upassene oppførsel og overgrep gjør ham fly forbannet.

  - Jeg ser mange av de som har utført tingene slipper unna fordi bevisbyrden etter mitt skjønn er altfor høy. En sak er altfor mye, sier Sørdahl.

  Han tror folk ikke melder inn saker fordi beviskravene er omfattende i varslingssaker.

  Forslaget til studentidrettsforbundet, at bevisbyrden senkes til almmenlig overvekt av sannsynlighet (51 prosent), ble ikke vedtatt. Derimot ble det vedtatt at NIF senker kravet for bevisbyrden til klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).

 • Zlatan håper å komme tilbake på banen

  I et intervju med Gazzetta dello Sport åpner evigunge Zlatan Ibrahimovic (41) for å fortsette karrieren til tross for store skadeproblemer de senere årene. – Alt jeg bryr meg om er å komme tilbake på banen. Det er som å gå på jobb, men ikke ha noe kontor å dra til. Jeg tenker ikke på å gi meg, en sånn person er jeg ikke, sier Zlatan i intervjuet, ifølge NTB.

  Zlatan
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste