Riiber (17) på pallen: – Det er jo helt utrolig!

Jarl Magnus Riiber har fått et skikkelig gjennombrudd denne sesongen. Fredag ble det pallplass for 17-åringen.

Frenzel vant, Schmid og Rieber på 2. og 3. plass

SPENNENDE: Det ble en spurt mellom en tysker og to nordmenn for å avgjøre rennet.

– Det fungerte bra i dag. Jeg kjente jeg hadde mye å pushe med, så det var en opplevelse å gå, sier Riiber til NRK etter rennet.

Fredagens kombinertrenn i Seefeld er en del av Nordic Combined Triple, som kan kalles kombinertsportens svar på Tour de Ski. Riiber lå på andreplass etter hopprennet, 10 sekunder bak østerrikeren Fabian Steindl. I langrennet ble Steindl for svak, men bakfra kom Riibers lagkamerat Jan Schmid og tyske Eric Frenzel.

Spurtet om seieren

Schmid og Frenzel utgjorde etter hvert en duo og tok igjen Riiber. Tyskeren avgjorde med en skikkelig langspurt og henviste nordmenne til 2. og 3. plass.

– Han spurter om seieren. Det er jo helt utrolig! skrek en entusiastisk kommentator Pål Thomassen da Eric Frenzel, Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber nærmet seg mål.

– Jeg hadde noen glipptak i bakken. Det er greit å ha noe å gå på videre, sier Riiber.

– Jeg er veldig nøye

Tredjeplassen topper noen fine opplevelser for den for mange ukjente 17-åringen denne sesongen. Sist lørdag vant han hopprennet Chaux-Neuve og ble til slutt nummer 13. Nå har han tatt enda et nytt steg.

– Jeg er veldig nøye i det jeg gjør. Jeg prøver hele tiden å finne på nye ting underveis, sier 17-åringen.

Magnus Moan fulgte på femteplass og Håvard Klemetsen på sjuende. Klemetsen lå på tredjeplass etter hopprennet. Mikko Kokslien ble nummer 13 og Jørgen Graabak nummer 38.

Siste nytt

 • Sandvolleygutta fosser videre

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for 3. runde av verdensserieturneringen i sandvolleyball i USA. Nordmennene vant begge sine gruppekamper og gikk direkte inn i andre utslagsrunde. Der slo de latvierne Martin Plavins og Edgars Tocs 2-0 i natt.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Norge til semifinalen i mixed-VM

  Med skip Ingvild Skaga i spissen vant Norge 6-4 over Sveits og er klar for semifinale mot Canada i VM i mixedcurling senere lørdag.

  – Semifinalen blir knalltøff. Da må vi spille opp mot vårt aller beste nivå, sier Skaga ifølge NTB.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud videre til semifinale

  Casper Ruud slo Brayden Schnur i kvartfinalen i challengerturneringen i Calgary natt til lørdag, med sifrene 4-6, 6-3, 6–4. Ruud er 5.-seedet i turneringen. Toppseedet er australske Jordan Thompson, som også er en mulig semifinalemotstander.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: med oppdateringer fra internasjonal fotball
Toppserien: Trondheims-Ørn - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset