Hopp til innhold

Pallen glapp for frustrert Tandrevold – bannet høyt

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt strålende, men mistet muligheten til å ta sesongens første verdenscupseier på det aller siste skuddet.

Det endte til slutt med en syvende plass på kvinnenes normaldistanse i Ruhpolding torsdag.

– Nå er jeg ikke i mitt beste humør, det avslører jeg blankt, sa en skuffa Tandrevold til NRK etter målgang.

– Akkurat da jeg så at den siste blinken ikke gikk ned skal jeg innrømme at jeg sa de styggeste ordene jeg har sagt på TV, forteller hun videre.

Tandrevold tok en andreplass på distansen i sesongåpningen i Kontiolahti, og var tydelig ute etter å forbedre det resultatet.

På siste skyting skjøt Tandrevold for seieren, men på det aller siste skuddet kom dagens første og eneste bom.

– Hun kikker mot blinken, er det sant? Men dessverre er det det. Det blir kostbart, for hun er bak Dorothea Wierer ut fra siste skyting, kommenterte NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det kan ha vært en verdenscupseier som røk for Ingrid Tandrevold på siste skyting, la han til.

Det var frustrerende for Tandrevold.

– Hva skjedde på det aller siste skuddet? Det ble ihvertfall en bom da. Jeg er kanskje et millisekund for tidlig ute på avtrekkeren og litt utålmodig. Jeg vet hva som skjer, men jeg klarer å gjøre feil likevel, sier Tandrevold til NRK.

Lisa Vittozzi skjøt fullt hus, og gikk inn til sin første seier siden 2019. Den franske duoen Lou Jeanmonnot og Julia Simon flankerte italieneren på pallen.

Røiseland klarte seg også med bare ett tilleggsminutt, men farten i sporet var ikke helt god nok til å hamle opp med de aller beste. Hun havnet på en åttendeplass.

Slovenia Biathlon World Cup
Foto: Darko Bandic / AP

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste