Padlerne gir ikke opp

Padleforbundet leverer søknad til det internasjonale forbundet slik at Norge likevel kan delta med lagbåt under OL i Beijing.

Eirik Verås Larsen

Eirik Verås Larsen er kvalifisert til OL i Kina.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bare Eirik Verås Larsen er kvalifisert, men landslagssjef Morten Ivarsen sier til NRK at forbundet ikke har gitt opp håpet om å få med en båt på K2 1000 meter.

Kan delta

- Vi vil søke om å få en plass dersom det blir en ledig, sier Ivarsen.

Han forteller at det internajonale forbundet har oppfordret til å søke om en ekstra plass i Bejing selv om Norge bare er kvalifisert med en utvører.

Eirik Verås Larsen kan delta på K1 500 og K1 1000 meter. Men sammen med Mattis Næss klarte han ikke å sikre Norge deltakelse på K2 1000 meter i sommerlekene da de forsøkte under EM nylig.

Ber om hjelp

- Jeg føler at vi kan prestere på K2 1000 meter, sier landslagssjefen. Vi har ikke opp håpet om å få være med i Bejing, sier Ivarsen.

Norge har tidligere gitt fra seg en plass til et annet land i sommerlekene i padling, men denne gang er det det norske forbundet som ber om hjelp.

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag