NRK Meny
Normal

Padlerne gir ikke opp

Padleforbundet leverer søknad til det internasjonale forbundet slik at Norge likevel kan delta med lagbåt under OL i Beijing.

Eirik Verås Larsen

Eirik Verås Larsen er kvalifisert til OL i Kina.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bare Eirik Verås Larsen er kvalifisert, men landslagssjef Morten Ivarsen sier til NRK at forbundet ikke har gitt opp håpet om å få med en båt på K2 1000 meter.

Kan delta

- Vi vil søke om å få en plass dersom det blir en ledig, sier Ivarsen.

Han forteller at det internajonale forbundet har oppfordret til å søke om en ekstra plass i Bejing selv om Norge bare er kvalifisert med en utvører.

Eirik Verås Larsen kan delta på K1 500 og K1 1000 meter. Men sammen med Mattis Næss klarte han ikke å sikre Norge deltakelse på K2 1000 meter i sommerlekene da de forsøkte under EM nylig.

Ber om hjelp

- Jeg føler at vi kan prestere på K2 1000 meter, sier landslagssjefen. Vi har ikke opp håpet om å få være med i Bejing, sier Ivarsen.

Norge har tidligere gitt fra seg en plass til et annet land i sommerlekene i padling, men denne gang er det det norske forbundet som ber om hjelp.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø