NRK Meny
Normal

Padlerne gir ikke opp

Padleforbundet leverer søknad til det internasjonale forbundet slik at Norge likevel kan delta med lagbåt under OL i Beijing.

Eirik Verås Larsen

Eirik Verås Larsen er kvalifisert til OL i Kina.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bare Eirik Verås Larsen er kvalifisert, men landslagssjef Morten Ivarsen sier til NRK at forbundet ikke har gitt opp håpet om å få med en båt på K2 1000 meter.

Kan delta

- Vi vil søke om å få en plass dersom det blir en ledig, sier Ivarsen.

Han forteller at det internajonale forbundet har oppfordret til å søke om en ekstra plass i Bejing selv om Norge bare er kvalifisert med en utvører.

Eirik Verås Larsen kan delta på K1 500 og K1 1000 meter. Men sammen med Mattis Næss klarte han ikke å sikre Norge deltakelse på K2 1000 meter i sommerlekene da de forsøkte under EM nylig.

Ber om hjelp

- Jeg føler at vi kan prestere på K2 1000 meter, sier landslagssjefen. Vi har ikke opp håpet om å få være med i Bejing, sier Ivarsen.

Norge har tidligere gitt fra seg en plass til et annet land i sommerlekene i padling, men denne gang er det det norske forbundet som ber om hjelp.

Siste nytt

 • Tøff trekning for Solbakken

  Ståle Solbakkens FC København møter spanske Atlético Madrid i 16-delsfinalen i europaligaen over nyttår. Resten av lagene som møtes:

  Dortmund - Atalanta

  Nice - Lokomotiv Moskva

  Spartak Moskva - Athletic

  AEK - Dynamo Kyiv

  Celtic - Zenit

  Napoli - Lepzig

  Crvena zvezda - CSKA Moskva

  Lyon - Villarreal

  Real Sociedad - Salzburg

  Partizan - Plzeň

  FCSB - Lazio

  Ludogorets - Milan

  Astana - Sporting CP

  Östersund - Arsenal

  Marseille - Braga

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Northug tilbake i trening

  Petter Northug er tilbake i full trening, sier trener Stig Rune Kveen til VG. Han har hatt en liten pause i etterkant av Lillehammer-rennene, hvor han ble slått ut i prologen. Northug følte da at han ikke var helt i slag.

  – Nå har han havnet på «pluss-siden» igjen. Det var viktig at han satte på håndbrekket selv der og hentet seg inn, etter å ha vært litt for hissig på konkurranse etter sykdomsperioden for to uker siden, sier Kveen til VG.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hevder Søderlund er RBK-aktuell

  Alexander Søderlund skal nærme seg en retur til gamleklubben, skriver Adressa som igjen viser til flere franske medier. Søderlund står med ti kamper, hvorav kun én fra start, for St. Etienne i franske Ligue 1.

  Alexander Søderlund
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge