NRK Meny
Normal

Pacquiao: – Trodde jeg vant

Manny Pacquiao ble stående forundret tilbake da Floyd Mayweather ble utropt som vinner.

BOXING-WORLD/ Pacquiao of the Philippines reacts after losing to Mayweather, Jr. of the U.S. following their welterweight title fight in Las Vegas

TAPTE: Manny Pacquiao tapte klart på poeng mot Floyd Mayweather.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

– Det var en god kamp, jeg trodde jeg vant, sa en spak Manny Pacquiao i intervjuet som ble gjort i ringen kort tid etter kampslutt.

– Du trodde du vant? spurte intervjueren, tydelig overrasket av det, siden alle tre dommerne hadde konkludert med en nokså klar poengseier til amerikanske Floyd Mayweather.

– Ja, han gjorde ingenting, han bare flyttet seg rundt, sa en smått oppgitt filippiner.

– Hadde sine øyeblikk

Pacquiao mente han traff med mange kombinasjoner, og bekreftet at det var noe av årsaken til at han ikke gikk hardere for seieren mot slutten av kampen, da de fleste mente han måtte gå for en knock out om han skulle ta hjem seieren.

Både dommere og de fleste andre hadde imidlertid Mayweather som klar vinner på poeng.

– Han hadde i sine øyeblikk, men jeg holdt meg på utsiden. Jeg er en smart fighter og jeg utbokset han, sa Mayweather i en kommentar etter kampen.

Mayweather Pacquiao Boxing Floyd Mayweather Jr., Manny Pacquiao

SEIERHERREN: Floyd Mayweather begynte feiringen allerede før bjella ringte for siste gang.

Foto: John Locher / Ap

Under kampen kunne TV-seerne se pappa Mayweather ta et oppgjør med sønnen i hjørnet. Etter den sjetter unden var kameraene i «Moneys» hjørne der en oppgitt far og trener gjentok "jeg vet ikke hva som er galt med deg" flere ganger.

– Pappa ville at jeg skulle gjøre mer, men Manny Pacquiao er en veldig operativ bokser, så jeg måtte ta meg tid og følge veldig nøye med på hva han gjorde, sa Mayweather om den episoden etter kampen.

– Ikke så sterk

Pacquiao ble etter kampen konfrontert med hvorfor han ikke slo Mayweather mer, om han følte han hadde taket på ham.

– Han flyttet seg rundt. Det er ikke lett å slå mye om motstanderen flytter seg rundt. Jeg traff ham mange ganger med solide slag, og trodde jeg vant kampen, gjentok han og sa at Mayweather aldri rystet ham.

– Jeg taklet kraften i slagene hans. Han er ikke sterk som en del andre, sa Pacquiano og fikk spørsmål om størrelsen var et problem. Amerikaneren har ti centimeter større rekkevidde, og brukte det til sin fordel gjennom hele kampen.

– Nei, jeg har slåss mot større folk enn ham, størrelsen betyr ingenting, hevdet Pacquiao.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal