Hopp til innhold

Pacquiao: – Trodde jeg vant

Manny Pacquiao ble stående forundret tilbake da Floyd Mayweather ble utropt som vinner.

BOXING-WORLD/ Pacquiao of the Philippines reacts after losing to Mayweather, Jr. of the U.S. following their welterweight title fight in Las Vegas

TAPTE: Manny Pacquiao tapte klart på poeng mot Floyd Mayweather.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

– Det var en god kamp, jeg trodde jeg vant, sa en spak Manny Pacquiao i intervjuet som ble gjort i ringen kort tid etter kampslutt.

– Du trodde du vant? spurte intervjueren, tydelig overrasket av det, siden alle tre dommerne hadde konkludert med en nokså klar poengseier til amerikanske Floyd Mayweather.

– Ja, han gjorde ingenting, han bare flyttet seg rundt, sa en smått oppgitt filippiner.

– Hadde sine øyeblikk

Pacquiao mente han traff med mange kombinasjoner, og bekreftet at det var noe av årsaken til at han ikke gikk hardere for seieren mot slutten av kampen, da de fleste mente han måtte gå for en knock out om han skulle ta hjem seieren.

Både dommere og de fleste andre hadde imidlertid Mayweather som klar vinner på poeng.

– Han hadde i sine øyeblikk, men jeg holdt meg på utsiden. Jeg er en smart fighter og jeg utbokset han, sa Mayweather i en kommentar etter kampen.

Mayweather Pacquiao Boxing Floyd Mayweather Jr., Manny Pacquiao

SEIERHERREN: Floyd Mayweather begynte feiringen allerede før bjella ringte for siste gang.

Foto: John Locher / Ap

Under kampen kunne TV-seerne se pappa Mayweather ta et oppgjør med sønnen i hjørnet. Etter den sjetter unden var kameraene i «Moneys» hjørne der en oppgitt far og trener gjentok "jeg vet ikke hva som er galt med deg" flere ganger.

– Pappa ville at jeg skulle gjøre mer, men Manny Pacquiao er en veldig operativ bokser, så jeg måtte ta meg tid og følge veldig nøye med på hva han gjorde, sa Mayweather om den episoden etter kampen.

– Ikke så sterk

Pacquiao ble etter kampen konfrontert med hvorfor han ikke slo Mayweather mer, om han følte han hadde taket på ham.

– Han flyttet seg rundt. Det er ikke lett å slå mye om motstanderen flytter seg rundt. Jeg traff ham mange ganger med solide slag, og trodde jeg vant kampen, gjentok han og sa at Mayweather aldri rystet ham.

– Jeg taklet kraften i slagene hans. Han er ikke sterk som en del andre, sa Pacquiano og fikk spørsmål om størrelsen var et problem. Amerikaneren har ti centimeter større rekkevidde, og brukte det til sin fordel gjennom hele kampen.

– Nei, jeg har slåss mot større folk enn ham, størrelsen betyr ingenting, hevdet Pacquiao.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal