Hopp til innhold

På vei til suverent VM-gull: Gikk to kilometer for langt

Italieneren Giuseppe Romele lå an til å ta sitt første gull i VM, men gikk feil da han skulle inn til mål. Han endte med å gå hele runden.

NY RUNDEN: Giuseppe Romele skulle gått mot mål, men satte i stedet ut på en ny runde.

– Giuseppe Romele, gullmedaljør i dag. Ingen er i nærheten av hans tider, sa kommentator Pål Thomassen på NRKs sending før han ble avbrutt av ekspert Håkon Olsrud.

– Men han velger jo feil korridor. Dette er dramatisk, sa han.

Og dramatisk var det. For Romele som hadde gjennomført sine seks runder a to kilometer, la på en sjuende i tillegg. Dermed ble det 13.-plass og ikke seier og gullfeiring.

– 1, 2, 3, 4, 5, 6 runder, ingen stopp, sa Romele til NRK og lo.

– Det var et fantastisk løp, men det var et problem med Garmin-klokka mi, sa italieneren på litt haltende engelsk.

– Det hørtes ut som han hadde gått etter GPS-en på pulsklokka, kanskje det ikke er det man skal baserer seg på når man skal gå langdistanse, sa Olsrud.

– Noen ganger skjer det

På den 10 kilometer lange åpningsdistansen i mesterskapet sist torsdag tok Romele sølv bak russeren Ivan Golubkov, som takket være Romeles tabbe sikret sitt andre VM-gull i langrenn. Han har i tillegg to gull fra skiskyting i mesterskapet på Lillehammer.

VM snøsport for parautøvere

GROSSIST: Ivan Golubkov har fire gull fra VM i snøsport på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er fryktelig. Det er synd for han, men noen ganger skjer det. Det italienske laget burde styrt han, sier Golubkov til NRK.

Trener Aleksei Kobelev mener det er støtteapparatets ansvar at løperne går rett.

– Vi teller antall runder og forteller de om de skal til mål eller ikke. Det er en lang og hard distanse. Han er sliten og mister konsentrasjonen, mener Kobelev.

Assistenttrener for det italienske laget, Marchetti Paolo, forklarer til NRK at de ikke hadde noen trener som sto i målområdet, og at de derfor ikke hadde mulighet til å styre Romele rett vei.

– Det er skuffende med den feilen, men det er umulig å gjøre om på det som har skjedd. Han må bruke resultatet til å analysere for framtiden. Om 40 dager er det Paralympics, det er viktigst, sier Paolo til NRK.

Fryste øyne

Heller ikke gullvinner Golubkov slapp unna dramatikk i løpet.

– Det var et hardt løp. Jeg holdt på å miste synet. Øynene ble fryst. I nedoverbakkene var det vanskelig, sier han til NRK.

– Jeg er overrasket over at jeg kunne vinne i dag.

Etter målgang måtte russeren få hjelp fra støtteapparatet. Men han kom seg etter hvert opp og kunne feire sitt fjerde gull i årets VM i snøsport for parautøvere.

Gikk feil – vant

Italienske Romele var heller ikke den eneste løperen som gikk feil. I herrer, stående var russiske Vladislav Lekomtsev på vei inn til klar ledelse da han heller gikk ut på en ny runde.

Men i motsetning til Romele ble Lekomtsev gjort oppmerksom på feilen før han hadde gått for langt, og russeren kom seg i mål uten å ha tapt for mye.

Til tross for tabben tok han nemlig sin fjerde gullmedalje i mesterskapet.

– Det er fint på Lillehammer, fire gull er fantastisk, sier Lekomtsev til NRK.

Siste nytt

 • Stöckl har signert ny kontrakt

  Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.

  – Det er en lettelse at det er avklart. Nå er det bare å kjøre på videre, sier han til avisen.

  Østerrikeren har vært norsk landslagssjef siden 2011 og vil ha 15 år i stolen når kontrakten hans går ut etter OL i Italia 2026. Før den tid venter også et VM på hjemmebane i 2025.

  Det har vært ventet at Stöckl skulle signere ny kontrakt, men noen detaljer i avtalen har gjort at selve signeringen har drøyd til nå.

  – Enkelt sagt: Det går på å være mer dynamisk og fleksibel i framtida. At vi kan styre hvordan vi ønsker å ha det – fra nå og fire år fram i tid, forklarer han om hva han har ønsket å få inn i den nye kontrakten.

  Hopplandslagene 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • United-eier lover å finansiere nødvendige sommerkjøp

  Manchester United-eier Avram Glazer mer enn antyder at midler vil stilles til disposisjon slik at klubbens nye manager Erik ten Hag kan kjøpe spillere i sommer.

  Mandag publiserte United det første store intervjuet med påtroppende manager ten Hag. Der er nederlenderen tydelig på at spillerstallen må forsterkes i tiden som kommer.

  Da United-eier Avram Glazer møtte Sky Sports under World Economic Forum i sveitsiske Davos, mandag gikk han langt i å love at penger vil bli stilt til rådighet.

  – Vi har alltid brukt pengene som er nødvendig for å kjøpe nye spillere, sa amerikaneren. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tårevått adieu for fjorårsvinneren av French Open

  Stjernespilleren Barbora Krejcikova var tydelig preget etter tapet mot franske Diane Parry (19) i 1. runde av French Open.

  Verdenstoeren har hatt en skadeplaget inngang til årets Grand Slam-turnering i Paris, men var preget over det overraskende tapet foran nesten 15.000 tilskuere.

  Flere ganger under pressekonferansen trillet tårene.

  Da hun fikk et par oppmuntrende ord fra den italienske journalisten Ubaldo Scanagatta, tok følelsene overhånd.

  Krejcikova forlot pressekonferansen for å samle seg. Noen minutter senere kom hun tilbake for å svare på spørsmål på tsjekkisk.

  Stjernespilleren fikk tidlig publikum i mot seg, slik de fleste gjør i møte med fransk motstand i Paris. Høylytt buing møtte henne på vei ut fra en toalettpause i det tredje og avgjørende settet.

  – Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg antar at hva enn jeg gjør, så kommer jeg til å bli buet på. Sånn er det bare. Sånn er livet, sier Krejcikova, og legger til:

  – Jeg skjønner ikke hvorfor det skjedde.

  French Open
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste