Hopp til innhold

På vei til suverent VM-gull: Gikk to kilometer for langt

Italieneren Giuseppe Romele lå an til å ta sitt første gull i VM, men gikk feil da han skulle inn til mål. Han endte med å gå hele runden.

NY RUNDEN: Giuseppe Romele skulle gått mot mål, men satte i stedet ut på en ny runde.

– Giuseppe Romele, gullmedaljør i dag. Ingen er i nærheten av hans tider, sa kommentator Pål Thomassen på NRKs sending før han ble avbrutt av ekspert Håkon Olsrud.

– Men han velger jo feil korridor. Dette er dramatisk, sa han.

Og dramatisk var det. For Romele som hadde gjennomført sine seks runder a to kilometer, la på en sjuende i tillegg. Dermed ble det 13.-plass og ikke seier og gullfeiring.

– 1, 2, 3, 4, 5, 6 runder, ingen stopp, sa Romele til NRK og lo.

– Det var et fantastisk løp, men det var et problem med Garmin-klokka mi, sa italieneren på litt haltende engelsk.

– Det hørtes ut som han hadde gått etter GPS-en på pulsklokka, kanskje det ikke er det man skal baserer seg på når man skal gå langdistanse, sa Olsrud.

– Noen ganger skjer det

På den 10 kilometer lange åpningsdistansen i mesterskapet sist torsdag tok Romele sølv bak russeren Ivan Golubkov, som takket være Romeles tabbe sikret sitt andre VM-gull i langrenn. Han har i tillegg to gull fra skiskyting i mesterskapet på Lillehammer.

VM snøsport for parautøvere

GROSSIST: Ivan Golubkov har fire gull fra VM i snøsport på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er fryktelig. Det er synd for han, men noen ganger skjer det. Det italienske laget burde styrt han, sier Golubkov til NRK.

Trener Aleksei Kobelev mener det er støtteapparatets ansvar at løperne går rett.

– Vi teller antall runder og forteller de om de skal til mål eller ikke. Det er en lang og hard distanse. Han er sliten og mister konsentrasjonen, mener Kobelev.

Assistenttrener for det italienske laget, Marchetti Paolo, forklarer til NRK at de ikke hadde noen trener som sto i målområdet, og at de derfor ikke hadde mulighet til å styre Romele rett vei.

– Det er skuffende med den feilen, men det er umulig å gjøre om på det som har skjedd. Han må bruke resultatet til å analysere for framtiden. Om 40 dager er det Paralympics, det er viktigst, sier Paolo til NRK.

Fryste øyne

Heller ikke gullvinner Golubkov slapp unna dramatikk i løpet.

– Det var et hardt løp. Jeg holdt på å miste synet. Øynene ble fryst. I nedoverbakkene var det vanskelig, sier han til NRK.

– Jeg er overrasket over at jeg kunne vinne i dag.

Etter målgang måtte russeren få hjelp fra støtteapparatet. Men han kom seg etter hvert opp og kunne feire sitt fjerde gull i årets VM i snøsport for parautøvere.

Gikk feil – vant

Italienske Romele var heller ikke den eneste løperen som gikk feil. I herrer, stående var russiske Vladislav Lekomtsev på vei inn til klar ledelse da han heller gikk ut på en ny runde.

Men i motsetning til Romele ble Lekomtsev gjort oppmerksom på feilen før han hadde gått for langt, og russeren kom seg i mål uten å ha tapt for mye.

Til tross for tabben tok han nemlig sin fjerde gullmedalje i mesterskapet.

– Det er fint på Lillehammer, fire gull er fantastisk, sier Lekomtsev til NRK.

Siste nytt

 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Her scorer Kolbotn-spilleren direkte fra corner for andre gang

  Kolbotn-spiller Tonje Pedersen leverte to cornere i verdensklasse da Kolbotn knuste Arna-Bjørnar 5–0 onsdag kveld. Pedersen scoret nemlig to mål direkte fra cornermerket.

  Det første corner-målet kom i det 27. minutt. Pedersen skrudde ballen inn mot mål, og på utrolig vis klarte Ida Norstrøm i Arna-Bjørnar-målet å bokse ballen inn i nettet.

  Like før slutt var 27-åringen frempå igjen, og nok en gang fikk Norstrøm problemer med å bokse ballen unna. Dette var Kolbotns femte mål og Pedersens tredje for dagen.

  Den utrolige prestasjonen fikk NRK-legenden Arne Scheie til å heve øyenbrynene.

  – Jeg har sett noe lignende, men det er mange år siden. Det er faktisk over 60 år siden. I nyere tid kan jeg ikke huske å ha sett to direkte fra corner. Det er en unik prestasjon uansett, sier Scheie.

  Kolbotn-spilleren smilte bredt da hun møtte NRK etter kampen. På spørsmål om cornermål er hennes spesialitet, svarer Pedersen:

  – Jeg skal ikke si at jeg har gjort det så veldig mange ganger før. Når vi trener på cornere dagen før kamp, pleier jeg å si at jeg «går for det». Men det er ikke så ofte det går, som regel er det noen som header ballen inn.

  Arna-Bjørnar forblir nummer åtte på tabellen, mens Kolbotn er nummer sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste