Hopp til innhold

På vei til suverent VM-gull: Gikk to kilometer for langt

Italieneren Giuseppe Romele lå an til å ta sitt første gull i VM, men gikk feil da han skulle inn til mål. Han endte med å gå hele runden.

NY RUNDEN: Giuseppe Romele skulle gått mot mål, men satte i stedet ut på en ny runde.

– Giuseppe Romele, gullmedaljør i dag. Ingen er i nærheten av hans tider, sa kommentator Pål Thomassen på NRKs sending før han ble avbrutt av ekspert Håkon Olsrud.

– Men han velger jo feil korridor. Dette er dramatisk, sa han.

Og dramatisk var det. For Romele som hadde gjennomført sine seks runder a to kilometer, la på en sjuende i tillegg. Dermed ble det 13.-plass og ikke seier og gullfeiring.

– 1, 2, 3, 4, 5, 6 runder, ingen stopp, sa Romele til NRK og lo.

– Det var et fantastisk løp, men det var et problem med Garmin-klokka mi, sa italieneren på litt haltende engelsk.

– Det hørtes ut som han hadde gått etter GPS-en på pulsklokka, kanskje det ikke er det man skal baserer seg på når man skal gå langdistanse, sa Olsrud.

– Noen ganger skjer det

På den 10 kilometer lange åpningsdistansen i mesterskapet sist torsdag tok Romele sølv bak russeren Ivan Golubkov, som takket være Romeles tabbe sikret sitt andre VM-gull i langrenn. Han har i tillegg to gull fra skiskyting i mesterskapet på Lillehammer.

VM snøsport for parautøvere

GROSSIST: Ivan Golubkov har fire gull fra VM i snøsport på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er fryktelig. Det er synd for han, men noen ganger skjer det. Det italienske laget burde styrt han, sier Golubkov til NRK.

Trener Aleksei Kobelev mener det er støtteapparatets ansvar at løperne går rett.

– Vi teller antall runder og forteller de om de skal til mål eller ikke. Det er en lang og hard distanse. Han er sliten og mister konsentrasjonen, mener Kobelev.

Assistenttrener for det italienske laget, Marchetti Paolo, forklarer til NRK at de ikke hadde noen trener som sto i målområdet, og at de derfor ikke hadde mulighet til å styre Romele rett vei.

– Det er skuffende med den feilen, men det er umulig å gjøre om på det som har skjedd. Han må bruke resultatet til å analysere for framtiden. Om 40 dager er det Paralympics, det er viktigst, sier Paolo til NRK.

Fryste øyne

Heller ikke gullvinner Golubkov slapp unna dramatikk i løpet.

– Det var et hardt løp. Jeg holdt på å miste synet. Øynene ble fryst. I nedoverbakkene var det vanskelig, sier han til NRK.

– Jeg er overrasket over at jeg kunne vinne i dag.

Etter målgang måtte russeren få hjelp fra støtteapparatet. Men han kom seg etter hvert opp og kunne feire sitt fjerde gull i årets VM i snøsport for parautøvere.

Gikk feil – vant

Italienske Romele var heller ikke den eneste løperen som gikk feil. I herrer, stående var russiske Vladislav Lekomtsev på vei inn til klar ledelse da han heller gikk ut på en ny runde.

Men i motsetning til Romele ble Lekomtsev gjort oppmerksom på feilen før han hadde gått for langt, og russeren kom seg i mål uten å ha tapt for mye.

Til tross for tabben tok han nemlig sin fjerde gullmedalje i mesterskapet.

– Det er fint på Lillehammer, fire gull er fantastisk, sier Lekomtsev til NRK.

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til sluttspill

  Sander Sagosen kunne juble for semifinaleplass i mesterligaen etter å ha hjulpet Kiel til 33-32-seier over gamleklubben Paris Saint-Germain.

  Han kunne feire sammen med Haarald Reinkind, som scoret seks av målene i den svært dramatiske returkampen. Sagosen scoret tre mål på en dag da ingen av nordmennene hadde god uttelling. Reinkind skjøt hele tolv ganger, Sagosen åtte.

  Derimot var Magnus Landin dødelig effektiv, med sju mål på like mange avslutninger. Det var han som sendte hjemmelaget foran for godt på vei mot sammenlagt 63-62-seier.

  Kiel er semifinaleklar sammen med Barcelona, ungarske Veszprém og polske Kielce.

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

  Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort.

  Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.

 • Alonso reddet uavgjort for Chelsea

  Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste