Veksler mellom livet som militær-offiser og maratonløper

Til daglig er Øystein Sylta idrettsoffiser i militæret. Men i lunsjen sniker han seg unna for å trene maraton.

Video Øystein Sylta

Se reportasje om Norges eneste mannlige deltaker i maraton!

I dag skal Norges eneste mannlige maraton-håp bryne seg på 42 195 meter blodslit gjennom Barcelonas gater.

Se maraton for menn fra kl 10.00 i nett-TV eller på NRK1

32-åringen gleder seg stort til sin første start i et internasjonalt mesterskap.

– Jeg elsker å løpe, så jeg frykter ingenting, sier Sylta til NRK.

Øystein Sylta

Øystein Sylta er en erfaren hinderløper. Her fra Europacupen i friidrett i Leiria i 2008.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Sylta har lang erfaring som toppidrettsutøver, og da i hovedsak på distansen 3000 meter hinder. Hordalendingen tok NM-gull på hekke-distansen i 2008, og har flere seire i forskjellige terrengløp.

– Jeg aner ikke hva som møter meg, men 1. august i Barcelona kommer til å bli varmt. Så lenge jeg klarer å gjøre et bra løp utifra mine forutsetninger skal jeg være fornøyd, sier Sylta til NRK.

Se portrett om Øyvind Sylta i vinduet over!

Legger inn trening i militær-hverdagen

Nordmannen har en hektisk hverdag. Til daglig jobber han som idrettsoffiser i forsvaret, og får mye trening gjennom jobben. Likevel trener han enda mer.

– Det er mye trening i løpet av dagen. Men jeg prøver å legge inn en egen treningsøkt i lunsjen, forteller Sylta til NRK.

Siste nytt

 • Raudt kort to gonger - redda av VAR

  Brasils keeper Allison fekk raudt kort to gonger i VM-kvalifiseringskampen mot Ecuador seint i går kveld, men spela likevel heile kampen.

  Først fekk han det raude kortet for ei stygg takling etter 25 minutt, så for ei felling på overtid. Men i begge tilfella blei korta annullert etter VAR-gransking.

  – Det må ha vore første gongen i fotballhistoria noko slikt har skjedd, sa Liverpool-keeperen, som la til at han var glad for VAR.

  Det høyrer med til historia at begge laga i tillegg fekk ein mann utvist før det hadde gått 20 minutt.

  Og at Ecuador fekk tildelt to straffespark, som også blei omgjort etter VAR-gransking.

  Kampen enda 1-1. Brasil er forlengst klar for VM, og Ecuador ligg godt an til å slå følgje. Brasil tok leiinga ved Casemiro etter berre seks minutt, Felix Torres utlikna eit kvarter før slutt.

  Også Argentina er VM-klar frå før. I natt slo dei Chile 2-1 utan Lionel Messi. Angel di Maria og Lautaro Martinez scora Argentinas mål og reduserte Chiles sjansar til VM.

  Uruguay slo Paraguay 1-0 og held den fjerde søramerikanske direkteplassen til VM.

  World Cup - South American Qualifiers - Ecuador v Brazil
  Foto: RODRIGO BUENDIA / Reuters
 • Canada på veg mot VM

  Canada leier framleis kvalifiseringsgruppa i Nord- og Mellom-Amerika etter 2-0 over Honduras i natt, og er på god veg mot sitt andre fotball-VM. Det første var i 1986.

  Men berre eitt poeng bak ligg USA, som slo El Salvador 1-0. USA jaktar revansje etter at dei ikkje kom med i VM i Russland i 2018.

  Dei to nordamerikanske naboane møtest i Canada søndag.

  Også Mexico ligg an til VM-tur etter 2-1 i bortemøtet med Jamaica i natt. Lenge såg det ut til at dei skulle gå på sitt tredje strake tap, men to mål på dei siste åtte minutta gav meksikansk siger.

  Dei tre beste i gruppa går direkte til VM, medan lag nummer fire går vidare til interkontinental kvalifisering. Den plassen har Panama, trass 0-1 mot Costa Rica i natt.

  Jonathan David, Canada
  Foto: Delmer Martinez / AP
 • Maanum spilte siste ti da Arsenal økte ligaledelsen

  Etter å ha ligget under 0-1 til pause mot Brighton, snudde Arsenal kampen og økte ligaledelsen. Norske Frida Maanum fikk ti minutter da London-laget vant 2-1.

  Arsenal var det beste laget fra start, men havnet under 0-1 hjemme da finske Emma Koivisto sendte Brighton i ledelsen etter 15 minutter. Det var også stillingen til pause. Etter hvilen var derimot London-laget overlegen, og to kjappe mål fra Vivianne Miedema og Bethany Mead i det 55. og 61. minuttet, sikret Arsenal seieren.

  Norske Frida Maanum startet kampen på benken, men ble byttet inn åtte minutter før ordinær tid. Det var hennes 12. ligakamp for Arsenal, siden overgangen fra svenske Lindköpings i juli i fjor. Den 22-årige midtbanespilleren har så langt presterte godt for hovedstadsklubben, med fire mål på 25 kamper.

  Med kveldens seier over Brighton, økte Arsenal-kvinnene ledelsen med fire poeng ned til byrival Chelsea, som har én kamp mindre spilt. Arsenal har etter tolv ligarunder kun ett tap, og står med 29 poeng. (NTB)

  Women's Super League - Arsenal v Everton
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal