Gullvinner Bråten gråt da han møtte broren: – Få en klem'a

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Følelsene tok overhånd for Øystein Bråten (22) etter OL-gullet.

Øystein Bråten t

VIDEO: Se Bråten ta OL-gull i NRKs nyheter.

– Det er helt sykt, det har ikke gått opp for meg enda. Det er en av de råeste følelsene jeg noengang har hatt, sier Bråten til NRK.

Det var voldsom jubel i den norske leiren da gullet ble klart. 22-åringen står med to X Games-gull fra før, men er ikke i tvil om at dette er det største han har levert. Det kom tydelig fram da han møtte broren Gjermund i Eurosports studio etter kampen.

– Jeg hadde aldri klart dette uten Gjermund og Andreas (Håtveit). Få en klem'a, sa han og kastet seg i armene på broren.

Så kom det et par tårer fra den ferske gullvinneren. Etter å ha summet seg i et par minutter sa han:

– Ingenting kan måle seg med dette.

Rørte landslagstreneren

– Dette er så fortjent. Han er best i verden, og det beviser han i dag. Nå er han en levende legende, sier NRK-ekspert Fridtjof Fredricsson.

Norges landslagstrener Luke Allen beskriver gullet som hans høydepunkt i karrieren. Han var beveget da NRK møtte ham like etter at gullet var sikret, og synes det var fremdragende at Norges gullhåp infridde da det gjaldt som mest.

Luke Allen

LANDSLAGSTRENER: Luke Allen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er det høyeste nivået vi har sett i en slopestyle-konkurranse. Jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det han gjør er helt villt. Det Han gjør det med perfeksjon og autoritet i en så viktig konkurranse, sier Allen og legger til:

– Du kunne se det på øynene hans i dag.

Konkurransen beskrives som tidenes vanskeligste i slopestyle. Det var 10-15 kandidater til gullet, og den største favoritten, Henrik Harlaut, røk allerede i kvalifiseringen.

– Det er helt ekstremt. Det presset, den løypa og den konkurrentene. Øystein var den som gravde dypest, han er så flink mentalt, sier Eurosport-ekspert Andreas Håtveit.

Rett i tet

Bråten satte standarden allerede i første runde. Han landet fjellstøtt på alle tre hoppene, og etter å ha landet en switch dobbel cork 1440 tok det av i NRKs kommentatorboks. Dommerne belønnet ham med 95 poeng.Kanskje øynet 22-åringen gullet allerede etter første omgang.

– Han tror ikke sine egne øyne, det er helt ellevilt. Dette kan være gulløpet. Det er så å si feilfritt, sa Peder Mørtvedt, som fikk rett i sin spådom.

I siste omgang var gullet virkelig truet. Nick Goepper leverte en bunnsolid runde, men fikk 93.60 poeng. Da svenske Oscar Wester, som fikk 95.40 poeng i kvalifiseringen, ramlet i tredje runde var det klart: Braaten tok OL-gull.

– Det han gjorde i dag var helt perfekt, det finnes ikke så mye å si om det, sier Wester til NRK.

Øystein Bråten

GLAD: Øystein Bråten smilte bredt etter å ha fått 95 poeng.

Foto: Mike Blake / Reuters

Siste nytt

 • Må spille for delvis tomme tribuner

  Kristoffer Vassbakk Ajer og Celtic møter Lazio foran delvis tomme tribuner. Den italienske hovedstadsklubben straffes av UEFA etter rasistiske tilrop fra tribunen, skriver BBC. Lazio ble også bøtelagt. Klubben må ut med 20 000 euro, som tilsvarer 202 930 kroner etter dagens kurs.

  Europa League - Play-Off Second Leg - Celtic v FK Suduva
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vil flytte El Clásico

  Primera Division vil flytte El Clasico-oppgjøret 26. oktober fra Barcelona til Madrid på grunn av uro i Barcelona. «Vi har spurt Det spanske fotballforbundet om å bytte kampsted for El Clásico til Madrid på grunn av den ekstraordinære situasjonen som er utenfor vår kontroll», heter det i uttalelsen.

  FILE PHOTO: Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Bulgarias trener beklager

  Krasimir Balakov beklager til det engelske laget etter at flere spillere ble møtt med rasistiske tilrop mandag. – Jeg fordømmer alle former for rasisme, og mener det er en uakseptabel oppførsel i strid med alle normale former for folkeskikk.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN

Sendeplan

Kl. Program Kanal