Gullvinner Bråten gråt da han møtte broren: – Få en klem'a

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Følelsene tok overhånd for Øystein Bråten (22) etter OL-gullet.

Øystein Bråten t

VIDEO: Se Bråten ta OL-gull i NRKs nyheter.

– Det er helt sykt, det har ikke gått opp for meg enda. Det er en av de råeste følelsene jeg noengang har hatt, sier Bråten til NRK.

Det var voldsom jubel i den norske leiren da gullet ble klart. 22-åringen står med to X Games-gull fra før, men er ikke i tvil om at dette er det største han har levert. Det kom tydelig fram da han møtte broren Gjermund i Eurosports studio etter kampen.

– Jeg hadde aldri klart dette uten Gjermund og Andreas (Håtveit). Få en klem'a, sa han og kastet seg i armene på broren.

Så kom det et par tårer fra den ferske gullvinneren. Etter å ha summet seg i et par minutter sa han:

– Ingenting kan måle seg med dette.

Rørte landslagstreneren

– Dette er så fortjent. Han er best i verden, og det beviser han i dag. Nå er han en levende legende, sier NRK-ekspert Fridtjof Fredricsson.

Norges landslagstrener Luke Allen beskriver gullet som hans høydepunkt i karrieren. Han var beveget da NRK møtte ham like etter at gullet var sikret, og synes det var fremdragende at Norges gullhåp infridde da det gjaldt som mest.

Luke Allen

LANDSLAGSTRENER: Luke Allen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er det høyeste nivået vi har sett i en slopestyle-konkurranse. Jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det han gjør er helt villt. Det Han gjør det med perfeksjon og autoritet i en så viktig konkurranse, sier Allen og legger til:

– Du kunne se det på øynene hans i dag.

Konkurransen beskrives som tidenes vanskeligste i slopestyle. Det var 10-15 kandidater til gullet, og den største favoritten, Henrik Harlaut, røk allerede i kvalifiseringen.

– Det er helt ekstremt. Det presset, den løypa og den konkurrentene. Øystein var den som gravde dypest, han er så flink mentalt, sier Eurosport-ekspert Andreas Håtveit.

Rett i tet

Bråten satte standarden allerede i første runde. Han landet fjellstøtt på alle tre hoppene, og etter å ha landet en switch dobbel cork 1440 tok det av i NRKs kommentatorboks. Dommerne belønnet ham med 95 poeng.Kanskje øynet 22-åringen gullet allerede etter første omgang.

– Han tror ikke sine egne øyne, det er helt ellevilt. Dette kan være gulløpet. Det er så å si feilfritt, sa Peder Mørtvedt, som fikk rett i sin spådom.

I siste omgang var gullet virkelig truet. Nick Goepper leverte en bunnsolid runde, men fikk 93.60 poeng. Da svenske Oscar Wester, som fikk 95.40 poeng i kvalifiseringen, ramlet i tredje runde var det klart: Braaten tok OL-gull.

– Det han gjorde i dag var helt perfekt, det finnes ikke så mye å si om det, sier Wester til NRK.

Øystein Bråten

GLAD: Øystein Bråten smilte bredt etter å ha fått 95 poeng.

Foto: Mike Blake / Reuters

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal