Gullvinner Bråten gråt da han møtte broren: – Få en klem'a

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Følelsene tok overhånd for Øystein Bråten (22) etter OL-gullet.

Øystein Bråten t

VIDEO: Se Bråten ta OL-gull i NRKs nyheter.

– Det er helt sykt, det har ikke gått opp for meg enda. Det er en av de råeste følelsene jeg noengang har hatt, sier Bråten til NRK.

Det var voldsom jubel i den norske leiren da gullet ble klart. 22-åringen står med to X Games-gull fra før, men er ikke i tvil om at dette er det største han har levert. Det kom tydelig fram da han møtte broren Gjermund i Eurosports studio etter kampen.

– Jeg hadde aldri klart dette uten Gjermund og Andreas (Håtveit). Få en klem'a, sa han og kastet seg i armene på broren.

Så kom det et par tårer fra den ferske gullvinneren. Etter å ha summet seg i et par minutter sa han:

– Ingenting kan måle seg med dette.

Rørte landslagstreneren

– Dette er så fortjent. Han er best i verden, og det beviser han i dag. Nå er han en levende legende, sier NRK-ekspert Fridtjof Fredricsson.

Norges landslagstrener Luke Allen beskriver gullet som hans høydepunkt i karrieren. Han var beveget da NRK møtte ham like etter at gullet var sikret, og synes det var fremdragende at Norges gullhåp infridde da det gjaldt som mest.

Luke Allen

LANDSLAGSTRENER: Luke Allen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er det høyeste nivået vi har sett i en slopestyle-konkurranse. Jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det han gjør er helt villt. Det Han gjør det med perfeksjon og autoritet i en så viktig konkurranse, sier Allen og legger til:

– Du kunne se det på øynene hans i dag.

Konkurransen beskrives som tidenes vanskeligste i slopestyle. Det var 10-15 kandidater til gullet, og den største favoritten, Henrik Harlaut, røk allerede i kvalifiseringen.

– Det er helt ekstremt. Det presset, den løypa og den konkurrentene. Øystein var den som gravde dypest, han er så flink mentalt, sier Eurosport-ekspert Andreas Håtveit.

Rett i tet

Bråten satte standarden allerede i første runde. Han landet fjellstøtt på alle tre hoppene, og etter å ha landet en switch dobbel cork 1440 tok det av i NRKs kommentatorboks. Dommerne belønnet ham med 95 poeng.Kanskje øynet 22-åringen gullet allerede etter første omgang.

– Han tror ikke sine egne øyne, det er helt ellevilt. Dette kan være gulløpet. Det er så å si feilfritt, sa Peder Mørtvedt, som fikk rett i sin spådom.

I siste omgang var gullet virkelig truet. Nick Goepper leverte en bunnsolid runde, men fikk 93.60 poeng. Da svenske Oscar Wester, som fikk 95.40 poeng i kvalifiseringen, ramlet i tredje runde var det klart: Braaten tok OL-gull.

– Det han gjorde i dag var helt perfekt, det finnes ikke så mye å si om det, sier Wester til NRK.

Øystein Bråten

GLAD: Øystein Bråten smilte bredt etter å ha fått 95 poeng.

Foto: Mike Blake / Reuters

Siste nytt

 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP
 • Frekk Flo scoring mot Aalesund

  Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget.

  I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første.

  Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.

  5QHTQ3qcc5U
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal