NRK Meny
Normal

Øystein Bråten kan få sin revansj

I fjor tok han en overraskende annenplass i den prestisjefulle verdenstouren i fristil. I år har Øystein Bråten blitt enda bedre på ski, og er revansjesugen.

Øystein Bråten

BLIR SJELDEN REDD: Øystein Bråten er vandt til store hopp og vanskelige triks, men forteller at han var skikkelig redd første gang han prøvde å gjøre trikset «triple cork»: – Det var skummelt, men jeg hadde ikke prøvd om jeg ikke trodde det ville gått bra.

Foto: Christopher Frankum

Den 20 år gamle fristilkjøreren fra stått rundt seks timer på ski hver eneste dag siden pallplassen i Dew Tour i fjor.

– Jeg tror all mengdetreningen på ski og det at jeg aldri har noen ordentlige pauser har gjort meg særlig god i år. Annenplassen i fjor var jeg utrolig fornøyd med, men nå har jeg blitt enda bedre på ski, og håper å klatre helt til topps, forteller Bråten.

Landslagssjefen: – Har vanvittig god teknikk

Dew Touren i Breckenridge er en av sesongens viktigste konkurranser for fristilkjørererne og en del av verdenstouren. Desto viktigere blir den av at de beste får billetter til X Games i Aspen.

– Tar du pallplass i Dew Tour er det historisk sett ganske vanlig å få plass i Aspen, som er årets største begivenhet. Her er hele eliten samlet og hvordan du presterer setter på en måte standarden for sesongen, sier landslagssjef Christopher Frankum.

Han er imponert over Øystein Bråtens kjøring den siste tiden, og mener 20-åringen har gode muligheter til å hevde seg helt i toppen i helgens slopestyle-finale.

– Han er et kjempetalent! Ingen tvil om det. Han er kjent i skimiljøet for sin vanvittig gode teknikk på rails. Absolutt alle ser opp når Øystein kommer på en rail!

Øystein Bråten (19) verdens første til å lande nytt twintip-triks

FØRST I VERDEN: Som 19-åring ble Bråten den første i verden til å sette trikset «flipp inn - flipp av».

Tre nordmenn i finalen

Selv om nordmannen er ventet å være blant de heteste medaljekandidatene i Touren, var det på hengende håret at han tok seg videre fra semifinalen torsdag.

– Det gikk heldigvis bra til slutt, på siste runden som kalles "last chance qualify". Jeg har tross alt veldig høye forventninger til meg selv i denne konkurransen, forteller Bråten.

De argeste konkurrentene i finalen er amerikanerne Bobby Brown, som kjører på hjemmebane. I tillegg til Joss Christensen, som tok gull i Sotsji-OL og Gus Kenworthy, som tok førsteplassen i Dew Tour foran Bråten i fjor.

– Det hadde jo vært ekstra gøy å slå Kenworthy i år, innrømmer nordmannen, som er rangert som nummer seks på verdensrankingen.

Også Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen kvalifiserte seg til finale i kvinnens slopestyle-konkurranse i Breckenridge.

– Killi var i utgangspunktet reserve, men fikk plass i kvalifiseringen og gjorde det veldig bra. Jeg tror også hun har enda mer å gå på i finalen, så det er gode sjanser for at både hun og Tiril tar pallplass, mener Frankum.

Lørdag er finalen for kvinner, mens herrenes finale er på søndag. Dew Touren vises ikke på norsk TV, men kan streames herfra.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial