Hopp til innhold

Øystein Bråten kan få sin revansj

I fjor tok han en overraskende annenplass i den prestisjefulle verdenstouren i fristil. I år har Øystein Bråten blitt enda bedre på ski, og er revansjesugen.

Øystein Bråten

BLIR SJELDEN REDD: Øystein Bråten er vandt til store hopp og vanskelige triks, men forteller at han var skikkelig redd første gang han prøvde å gjøre trikset «triple cork»: – Det var skummelt, men jeg hadde ikke prøvd om jeg ikke trodde det ville gått bra.

Foto: Christopher Frankum

Den 20 år gamle fristilkjøreren fra stått rundt seks timer på ski hver eneste dag siden pallplassen i Dew Tour i fjor.

– Jeg tror all mengdetreningen på ski og det at jeg aldri har noen ordentlige pauser har gjort meg særlig god i år. Annenplassen i fjor var jeg utrolig fornøyd med, men nå har jeg blitt enda bedre på ski, og håper å klatre helt til topps, forteller Bråten.

Landslagssjefen: – Har vanvittig god teknikk

Dew Touren i Breckenridge er en av sesongens viktigste konkurranser for fristilkjørererne og en del av verdenstouren. Desto viktigere blir den av at de beste får billetter til X Games i Aspen.

– Tar du pallplass i Dew Tour er det historisk sett ganske vanlig å få plass i Aspen, som er årets største begivenhet. Her er hele eliten samlet og hvordan du presterer setter på en måte standarden for sesongen, sier landslagssjef Christopher Frankum.

Han er imponert over Øystein Bråtens kjøring den siste tiden, og mener 20-åringen har gode muligheter til å hevde seg helt i toppen i helgens slopestyle-finale.

– Han er et kjempetalent! Ingen tvil om det. Han er kjent i skimiljøet for sin vanvittig gode teknikk på rails. Absolutt alle ser opp når Øystein kommer på en rail!

Øystein Bråten (19) verdens første til å lande nytt twintip-triks

FØRST I VERDEN: Som 19-åring ble Bråten den første i verden til å sette trikset «flipp inn - flipp av».

Tre nordmenn i finalen

Selv om nordmannen er ventet å være blant de heteste medaljekandidatene i Touren, var det på hengende håret at han tok seg videre fra semifinalen torsdag.

– Det gikk heldigvis bra til slutt, på siste runden som kalles "last chance qualify". Jeg har tross alt veldig høye forventninger til meg selv i denne konkurransen, forteller Bråten.

De argeste konkurrentene i finalen er amerikanerne Bobby Brown, som kjører på hjemmebane. I tillegg til Joss Christensen, som tok gull i Sotsji-OL og Gus Kenworthy, som tok førsteplassen i Dew Tour foran Bråten i fjor.

– Det hadde jo vært ekstra gøy å slå Kenworthy i år, innrømmer nordmannen, som er rangert som nummer seks på verdensrankingen.

Også Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen kvalifiserte seg til finale i kvinnens slopestyle-konkurranse i Breckenridge.

– Killi var i utgangspunktet reserve, men fikk plass i kvalifiseringen og gjorde det veldig bra. Jeg tror også hun har enda mer å gå på i finalen, så det er gode sjanser for at både hun og Tiril tar pallplass, mener Frankum.

Lørdag er finalen for kvinner, mens herrenes finale er på søndag. Dew Touren vises ikke på norsk TV, men kan streames herfra.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal