Stjernen forventes å levere Putins «drømmegull»: – Føler ikke press

SOTSJI /OSLO (NRK.no): Det råder ville tilstander rundt de russiske ishockeystjernene i OL. Alexander Ovetsjkin er den største stjernen - og han forventes å gå foran for å sikre gullet Vladimir Putin ønsker seg aller mest.

Alex Ovetsjkin, tre ganger kåret til årets spiller i NHL, føler ikke noe press før OL droppes igang for det russiske landslaget på hjemmebane søndag.

SE VIDEO: Alexander Ovetsjkin og de andre russiske ishockeyspillerne har store forventninger til seg under OL på deres egen hjemmebane.

Russia Putin Vladimir Putin

Vladimir Putin er glad i ishockey, og deltok selv i en treningskamp med flere NHL-spillere tidlig i januar.

Foto: Alexei Nikolsky / Ap

– Det føles stort å være her, sier Alexander Ovetsjkin til NRK.no, mens rundt 150 journalister flokker seg rundt NHL-spilleren.

Ovetskjin er hjemmenasjonen Russlands kanskje største idrettsstjerne, i det som er en av president Vladimir Putins favorittsporter.

Ville tilstander

Det sies at den mektige 61-åringen ønsker seg ishockeygullet mest av alt i OL på hjemmebane, noe Putin selv heller ikke har lagt skjul på i intervjuer.

Russland har vunnet VM flere ganger, men aldri gått helt til topps i OL.

Mandag kveld ble Ovetskjin og de andre NHL-spillerne på laget flydd fra USA til Sotsji, hvor de ble møtt av utallige fans, journalister og skuelystne.

Det russiske hjemmepublikummet kan tilsynelatende ikke kan få nok av ishockeylandslaget. Den første treningsøkten med NHL-stjernene tilstede ble direkteoverført i sin helhet til russisk fjernsyn.

Ovetskjin selv smiler bare beskjedent når NRK spør om han begynner å merke noe til forventningene.

– Det er bare fint. Jeg føler ikke noe press, sier den 28 år gamle Washington Capitals-spilleren, som ble toppscorer i NHL i fjor.

– Alle forventer det beste

Den tre år yngre Semyon Varlamov letter litt mer på sløret.

– Å, jeg er så spent. Men det er en bra følelse. Tenk å få spille foran dine fans og din familie på hjemmebane. Jeg kan ikke vente, sier han.

NHL-spillerne får spesialbehandling under OL, og må blant annet sove på egne hoteller og følger stort sett et annet opplegg enn lagkameratene som til daglig spiller i andre ligaer.

Russlands spiller sin første gruppespillskamp mot Slovenia søndag. De har i tillegg havnet i samme gruppe som erkerivalen USA, som også er en klar utfordrer til gullet.

– Alle forventer det beste av oss. Men vi får se. Det er en stor utfordring, som vi bare må ta kamp for kamp, sier Andrei Markov.

Siste nytt

 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på første scoring, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  – Dette var den beste kampen jeg har spilt her. Jeg følte at jeg ikke har vært i kampsituasjon på en stund, men det gikk bra. Seieren gir selvtillit, sier Zuccarello til Aftenposten etter sitt første målpoeng for sesongen.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal