NRK Meny
Normal

Overvåker sentrum med spesialkameraer før mesterligafinalen

Myndighetene i Cardiff har satt i gang en rekke sikkerhetstiltak før mesterligafinalen mellom Real Madrid og Juventus lørdag kveld.

Cardiff

TAR INGEN SJANSER: Her er Real Madrid-bussen på vei til den siste treningen før mesterligafinalen.

Foto: John Sibley / Reuters

Trusselnivået i finalebyen er hevet til det maksimale etter terrorangrepet i Manchester.

Hovedstaden, som har cirka 340.000 innbyggere, venter å ta imot 170.000 mennesker i forbindelse med finalen, ifølge BBC.

Den britiske kanalen skriver at mange av hovedveiene i sentrum er stengt, og folk oppfordres til å la bilen bli stående hjemme.

Den store pågangen på kollektivtransporten gjør også at buss- og togselskap ber folk ikke å benytte seg av dem hvis det ikke er strengt nødvendig.

Overvåkes med spesialkameraer

Samtidig vil cirka 2000 politifolk være til stede i sentrum. Mesterligafinalen er den største sikkerhetsoperasjonen for et sportsarrangement i Storbritannias historie, ifølge Wales Online.

Sikkerhetsoperasjonen beskrives som «uten sidestykke», og politiet har gjort en rekke spesielle tiltak:

 • Spesialkameraer som kan gjenkjenne ansikt vil være plassert i og rundt sentrum, ifølge Wales Online. Bildene kan fortløpende identifisere registrerte trusselpersoner fra databaser.
 • Taket på Millenium Stadium blir lukket av sikkerhetshensyn. Grunnen er frykt for mulige droneangrep, skriver Wales Online.
 • Det vil være ekstra strenge billettkontroller før finalen – akkurat som under europaligafinalen. Det er ikke lov å ta med vesker eller bager, og arrangøren har lagt til rette med egne «bagdrops».
Cardiff

FORBEREDT: Rundt 2000 politifolk vil være ute i gatene i Cardiff.

Foto: Frank Augstein / AP

– Vårt råd er å ha ekstra god tid for reise- og sikkerhetssjekker, og være vaktsom gjennom dagen, sier sjefskonstabel Richard Lewis til BBC.

Forberedt seg i to år

Politiet og UEFA varslet allerede etter angrepet på Dortmund-bussen at sikkerheten rundt finalen vil bli høynet til «maksimum».

Siden Cardiff ble valgt som arrangørsted for to år siden, har det vært en rekke terrorangrep i verden, og Manchester ligger drøye 30 mil unna finalebyen.

VG beskriver arenaen som «en tungt bevæpnet flyplass».

– Vi vet alle at det har vært grusomheter over hele Europa. Vi har fortsatt å gjennomgå og utvikle planleggingen som svar på nye anslag, sier Lewis til Wales Online.

Siste nytt

 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

 • Ibrahimovic klar for comeback

  Zlatan Ibrahimovic er klar for comeback etter den langvarige korsbåndskaden. Svensken er i Manchester United-troppen til lørdagens kamp mot Newcastle. Det opplyste manager José Mourinho fredag til MUTV.

  Zlatan
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale: J19: Arna-Bjørnar - Fortuna
Cupfinale J19 Arna-Bjørnar - Fortuna