NRK Meny
Normal

Overvåker sentrum med spesialkameraer før mesterligafinalen

Myndighetene i Cardiff har satt i gang en rekke sikkerhetstiltak før mesterligafinalen mellom Real Madrid og Juventus lørdag kveld.

Cardiff

TAR INGEN SJANSER: Her er Real Madrid-bussen på vei til den siste treningen før mesterligafinalen.

Foto: John Sibley / Reuters

Trusselnivået i finalebyen er hevet til det maksimale etter terrorangrepet i Manchester.

Hovedstaden, som har cirka 340.000 innbyggere, venter å ta imot 170.000 mennesker i forbindelse med finalen, ifølge BBC.

Den britiske kanalen skriver at mange av hovedveiene i sentrum er stengt, og folk oppfordres til å la bilen bli stående hjemme.

Den store pågangen på kollektivtransporten gjør også at buss- og togselskap ber folk ikke å benytte seg av dem hvis det ikke er strengt nødvendig.

Overvåkes med spesialkameraer

Samtidig vil cirka 2000 politifolk være til stede i sentrum. Mesterligafinalen er den største sikkerhetsoperasjonen for et sportsarrangement i Storbritannias historie, ifølge Wales Online.

Sikkerhetsoperasjonen beskrives som «uten sidestykke», og politiet har gjort en rekke spesielle tiltak:

  • Spesialkameraer som kan gjenkjenne ansikt vil være plassert i og rundt sentrum, ifølge Wales Online. Bildene kan fortløpende identifisere registrerte trusselpersoner fra databaser.
  • Taket på Millenium Stadium blir lukket av sikkerhetshensyn. Grunnen er frykt for mulige droneangrep, skriver Wales Online.
  • Det vil være ekstra strenge billettkontroller før finalen – akkurat som under europaligafinalen. Det er ikke lov å ta med vesker eller bager, og arrangøren har lagt til rette med egne «bagdrops».
Cardiff

FORBEREDT: Rundt 2000 politifolk vil være ute i gatene i Cardiff.

Foto: Frank Augstein / AP

– Vårt råd er å ha ekstra god tid for reise- og sikkerhetssjekker, og være vaktsom gjennom dagen, sier sjefskonstabel Richard Lewis til BBC.

Forberedt seg i to år

Politiet og UEFA varslet allerede etter angrepet på Dortmund-bussen at sikkerheten rundt finalen vil bli høynet til «maksimum».

Siden Cardiff ble valgt som arrangørsted for to år siden, har det vært en rekke terrorangrep i verden, og Manchester ligger drøye 30 mil unna finalebyen.

VG beskriver arenaen som «en tungt bevæpnet flyplass».

– Vi vet alle at det har vært grusomheter over hele Europa. Vi har fortsatt å gjennomgå og utvikle planleggingen som svar på nye anslag, sier Lewis til Wales Online.

Siste nytt

  • Brann økte forspranget til RBK

    Brann vant 1-0 over Odd i Skien mandag kveld, da hjemmelaget fikk to nettkjenninger korrekt annullert. Bismar Acosta scoret kampens eneste godkjente mål. Dermed er serielederens forsprang oppe i sju poeng.

    Eliteserien fotball 2018: Odd-Brann.
    Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
  • Rekordtangering i VM

    Saudi-Arabias andre straffespark i VM-møtet med Egypt mandag var det 18. i VM-sluttspillet i Russland. Det er tangering av den gjeldende rekorden, melder NTB.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Fotball-VM: Iran - Portugal
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal