Overrasket over at Lunde vil forlate Vipers: – Det så jeg ikke komme

Katrine Lunde ønsker å forlate Vipers til fordel for den russiske storklubben CSKA Moskva, men trener Ole Gustav Gjekstad vil det annerledes.

Handball, NM, Vipers - Storhamar

OVERRASKET: Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad forteller at Lundes ønske om å dra tok ham på senga.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Lunde fortalte tirsdag til Fædrelandsvennen at hun ønsket seg til den russiske klubben, ettersom mannen hennes, som er fotballtrener, har fått et jobbtilbud i CSKA Moskva.

Men Vipers ønsker ikke å slippe veteranen til en av sine største motstandere.

Ble du tatt på senga da hun sa hun ville bort?

– Ja, jeg ble veldig overrasket over det. Det så jeg ikke komme, sier trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.

Forstår skuffelsen

Lunde ville ikke kommentere saken overfor pressen etter Follo-kampen, men hun uttrykte overfor Fædrelandsvennen at hun var skuffet over klubben.

– Ja, det kan jeg forstå (at Lunde er skuffet). Samtidig så tror og håper jeg hun har forståelse for klubbens ståsted.

Han påpeker at 41-åringen er en veldig viktig spiller, og at det gjør det enda vanskeligere å gi slipp på henne.

– Fra klubbens side så er det klart at vi ønsker å beholde en av våre beste spillere, sier Gjekstad og fortsetter:

– Det har dukket opp en situasjon like før sesongstart og like før vi starter mesterligaen. Jeg tror ikke det bør være veldig overraskende for noen at vi ikke ønsker å gi bort en av våre aller beste spillere til en av de største rivalene.

Avkast Rema1000-ligaen 2021/2022

VIKTIG SPILLER: Katrine Lunde har stått i Vipers-målet siden 2017.

Foto: Ali Zare / NTB

Lunde benket

Vipers lå under til pause mot Follo, men de snudde kampen og vant til slutt 32-21. Lunde var benket fra start, men var å se i målet utover i kampen.

– Jeg hadde mange på benken fra start. Jeg føler ikke at det trenger noen stor forklaring. Hun startet forrige kamp, sier Vipers-treneren.

– Så dette hadde ingenting med Lundes situasjon å gjøre?

– Nei, overhodet ikke. Det tenker jeg ikke på i kampsituasjon i det hele tatt. Katrine oppfører seg hundre prosent profesjonelt i de situasjonene, så det har ikke noe med det å gjøre.

Lunde har understreket overfor Fædrelandsvennen at det ikke er Vipers det handler om. Men hun har en familie, der mannen har fått jobbtilbud i Russland og en datter som skal begynne på skolen. Hun har ikke vært fornøyd med klubben, fortalte hun til avisen.

– Vi fant ingen løsning med Vipers. Jeg er veldig skuffet over klubben, prosessen og utfallet dette har fått, sa Lunde.

Mannen reagerer sterkt

Hennes mann, Nikola Trajkovic, var sterkere i talen mot Vipers. Den tidligere Fløy-treneren sa at dersom det ikke blir en overgang for Lunde, så blir han værende i Kristiansand.

– Hadde dette skjedd med meg hadde jeg klikket. Alt hun har gjort for landslaget, for byen og for klubben, så er det dette hun blir møtt med. Hun har kort tid igjen av karrieren og nå vil hun prioritere familien. Hadde jeg vært i hennes sted hadde jeg sluttet på dagen, sa han til Fædrelandsvennen.

Til helgen møter Vipers Györ i mesterligaen. Dersom hun spiller den kampen, vil hun ikke kunne spille for en annen klubb i mesterligaen denne sesongen. Gjekstad regner med at Lunde blir med mot Györ.

– Jeg forholder meg til det vi holder på med i Vipers og de beslutningene vi har tatt. Sånn sett regner jeg med det, sier han.

Sportsnyheter

Salah ydmyket Solskjær: – Mørkeste dagen jeg har hatt

En Mohamed Salah i storform og et gavmildt Manchester United-forsvar gjorde at Liverpool kjørte over de «røde djevlene» på bortebane. Da svarte hjemmefansen med å bue på Solskjær og forlate stadion tidlig.

Siste nytt

 • Ruud med karrierebeste på rankingen

  Casper Ruud (22) klatrer én plass på ATP-rankingen og er rangert som den åttende beste tennisspilleren i verden.

  Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

  Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris.

  Casper Ruud, Dan Diego, 2. okt 2021
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Beijing utsetter maraton

  Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte.

  30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet.

  I Wuhan, der koronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton søndag, men det ble avlyst av samme årsak. I Kina har veien vært kort til drastiske tiltak ved koronasmitte. Helsemyndighetene i landet har meldt at det siste smitteutbruddet trolig vil spre seg ytterligere.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP er det avdekket over 100 tilfeller av koronasmitte fordelt på elleve provinser i landet. (NTB)

  Smitte i Beijing
  Foto: THOMAS PETER / Reuters
 • Illsinte fans stormet Koemans bil

  Etter det fjerde strake El Clásico-tapet for Barcelona, raknet det for fansen i de spanske gater søndag. 86.400 tilskuere så hjemmelaget tape 2-1 mot erkerival Real Madrid, og rundt hundre stod igjen og krevde svar.

  Da manager Ronald Koeman skulle forlate Camp Nou, ble bilen hans angrepet av rasende fans. Managerens jobb er stilt spørsmål ved, da han bare har tatt fire seirer på de siste ni kampene.

  Supporterne omringet bilen, men til slutt lykkes manageren å komme seg derifra. Etter de fryktelige scenene, gikk klubben ut med en pressemelding:

  – FC Barcelona fordømmer de voldelige og foraktelige handlingene vår manager opplevde da han forlot Camp Nou. Klubben vil ta sikkerhets- og disiplinære tiltak slik at slike uheldige hendelser ikke skjer igjen, skriver Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal