Hopp til innhold

Overrasket over at Lunde vil forlate Vipers: – Det så jeg ikke komme

Katrine Lunde ønsker å forlate Vipers til fordel for den russiske storklubben CSKA Moskva, men trener Ole Gustav Gjekstad vil det annerledes.

Handball, NM, Vipers - Storhamar

OVERRASKET: Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad forteller at Lundes ønske om å dra tok ham på senga.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Lunde fortalte tirsdag til Fædrelandsvennen at hun ønsket seg til den russiske klubben, ettersom mannen hennes, som er fotballtrener, har fått et jobbtilbud i CSKA Moskva.

Men Vipers ønsker ikke å slippe veteranen til en av sine største motstandere.

Ble du tatt på senga da hun sa hun ville bort?

– Ja, jeg ble veldig overrasket over det. Det så jeg ikke komme, sier trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.

Forstår skuffelsen

Lunde ville ikke kommentere saken overfor pressen etter Follo-kampen, men hun uttrykte overfor Fædrelandsvennen at hun var skuffet over klubben.

– Ja, det kan jeg forstå (at Lunde er skuffet). Samtidig så tror og håper jeg hun har forståelse for klubbens ståsted.

Han påpeker at 41-åringen er en veldig viktig spiller, og at det gjør det enda vanskeligere å gi slipp på henne.

– Fra klubbens side så er det klart at vi ønsker å beholde en av våre beste spillere, sier Gjekstad og fortsetter:

– Det har dukket opp en situasjon like før sesongstart og like før vi starter mesterligaen. Jeg tror ikke det bør være veldig overraskende for noen at vi ikke ønsker å gi bort en av våre aller beste spillere til en av de største rivalene.

Avkast Rema1000-ligaen 2021/2022

VIKTIG SPILLER: Katrine Lunde har stått i Vipers-målet siden 2017.

Foto: Ali Zare / NTB

Lunde benket

Vipers lå under til pause mot Follo, men de snudde kampen og vant til slutt 32-21. Lunde var benket fra start, men var å se i målet utover i kampen.

– Jeg hadde mange på benken fra start. Jeg føler ikke at det trenger noen stor forklaring. Hun startet forrige kamp, sier Vipers-treneren.

– Så dette hadde ingenting med Lundes situasjon å gjøre?

– Nei, overhodet ikke. Det tenker jeg ikke på i kampsituasjon i det hele tatt. Katrine oppfører seg hundre prosent profesjonelt i de situasjonene, så det har ikke noe med det å gjøre.

Lunde har understreket overfor Fædrelandsvennen at det ikke er Vipers det handler om. Men hun har en familie, der mannen har fått jobbtilbud i Russland og en datter som skal begynne på skolen. Hun har ikke vært fornøyd med klubben, fortalte hun til avisen.

– Vi fant ingen løsning med Vipers. Jeg er veldig skuffet over klubben, prosessen og utfallet dette har fått, sa Lunde.

Mannen reagerer sterkt

Hennes mann, Nikola Trajkovic, var sterkere i talen mot Vipers. Den tidligere Fløy-treneren sa at dersom det ikke blir en overgang for Lunde, så blir han værende i Kristiansand.

– Hadde dette skjedd med meg hadde jeg klikket. Alt hun har gjort for landslaget, for byen og for klubben, så er det dette hun blir møtt med. Hun har kort tid igjen av karrieren og nå vil hun prioritere familien. Hadde jeg vært i hennes sted hadde jeg sluttet på dagen, sa han til Fædrelandsvennen.

Til helgen møter Vipers Györ i mesterligaen. Dersom hun spiller den kampen, vil hun ikke kunne spille for en annen klubb i mesterligaen denne sesongen. Gjekstad regner med at Lunde blir med mot Györ.

– Jeg forholder meg til det vi holder på med i Vipers og de beslutningene vi har tatt. Sånn sett regner jeg med det, sier han.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal