NRK Meny
Normal

Kriget seg til seier i sesongåpningen

Vålerenga fikk en perfekt start på sesongen da de slo sist sesongs tapende finalist Storhamar 2-0 fredag kveld. Da gjorde dommerens «hjerneblødning» etter 20 sekunder ingneting.

Vålerenga jubler

SLO FAVORITTEN: Jonas oppøyen jubler etter å ha gitt Vålerenga ledelsen mot Storhamar

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det føltes deilig. Vi visste at det kom til å bli en tøff bortematch mot et lag som gjør det godt i mesterligaen. Men vi jobbet hardt, det kommer man langt med. Og vi fulgte kampplanen til punkt og prikke, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NRK.

Vålerenga-spillerne var tett på Storhamars spillere hele tiden, og slapp dem aldri til.

– Vi visste at de har gode offensive spillere, men vi gav dem ikke rom. Vi gjorde det vanskelig for dem, sier en meget fornøyd Shampo.

Storhamar skapte på sin side veldig lite, selv om Vålerenga-keeper Steffen Søberg vartet opp med en par klasseredninger.

– Vi er skuffet. Vi manglet fullstendig tempo, sa Storhamars Christian Larrivee. Og fortsatte: – Vi tapte hver eneste duell på isen, vi la mange dårlige pasninger, vi spilte i det hele tatt sørgelig svakt. Det er ille i en sesongåpning, sier han til NRK.

– Tok dere for lett på opgaven?

– Kanskje var det nettopp det vi gjorde, sier Storhamar-spilleren.

Jonas Oppøyen og Filip Gunnarsson scoret bortelagets mål, begge i tredje periode. Storhamar-sjef Aleksander Smirnov var svært misfornøyd med kampen.

Dommertabbe

Publikum hadde knapt rukket å sette seg i Hamar OL-amfi før kveldens første dramatiske hendelse.

Storhamar skulle få pucken ut av egen sone, men den gikk til VIFs Tobias Lindstrom via dommer Tor Olav Johnsens skøyte. Lindstrom satte pucken i mål bak Robert Hestmann, men dommer Johnsen annullerte scoringen etter å ha brukt videodømmingen.

– Det så ut som et soleklart mål. Jeg ble overrasket da de annullerte det, sier Shampo. – Dommeren gjorde en feil, men la seg helt flat og beklaget det etterpå. Da er det egentlig greit, iallfall siden det ikke ble avgjørende, sier Vålerenga-treneren.

– Har du opplevd noe likende før?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Det var en ny variant, dette her.

– Hjerneblødning. Det var fryktelig dårlig løst, sa dommer Johnsen etter kampen.

Ukomfortable

Resten av åpningsperioden var relativt jevn, men et hardtarbeidende Vålerenga gjorde vertene tydelig ukomfortable.

Heller ikke i midtperioden klarte noen av lagene å score, men det var VIF som bestemte det meste på isen.

Det var ikke noe å si på det da de endelig fikk hull på byllen sju minutter ut i den siste perioden. Nyervervelsen Martin Laumann Ylven satte skikkelig fart inn i

Storhamars sone, og sendte pucken foran mål. Der kom Oppøyen, og løperen satte pucken mellom stengene.

Storhamar prøvde så godt de kunne å komme tilbake i kampen, men slet med å skape sjanser hele oppgjøret gjennom.

I stedet avgjorde Gunnarsson kampen da han utnyttet en feil av Lars Løkken Østli. Svensken kom alene gjennom, og satte kampen kaldt mellom beina på keeper Hestmann.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag