NRK Meny
Normal

Overraskelsestest i Italia

Den italienske olympiske komite (CONI) gjennomførte flere dopingtester av Tour de France-ryttere på søndag.

Frank Schleck og resten ac syklistene i CSC

Frank Schleck og resten ac syklistene i CSC

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Blant annet ble Team CSCs nye sammenlagtleder Frank Schleck testet etter søndagens etappe, som ble avsluttet over den italienske grensen.

Seks ryttere ble testet, bekrefter CONI mandag. Det er ventet at svarene fra dopingtestene kommer i løpet av denne uken.

På grunn av den pågående striden mellom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Tour de France-arrangøren ASO er det Det franske antidopingbyrået som tar seg av dopingtestene under årets ritt.

CONI tar seg av dopingtester i Italia, og sier søndagens test, som kom overraskende på rytterne, var forhåndsavtalt med ASO.

Også årets Tour de France er sterkt preget av dopingskandalene. Den største skandalen sto Riccardo Ricco for. Italieneren, med to etappeseire, testet positivt for EPO.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal