Overlegen v-cupseier for Tiril

Tiril Sjåstad Christiansen (18) fikk en jubelstart på verdenscupsesongen da hun vant slopestyle-konkurransen på New Zealand.

Tiril Sjaastad Christiansen

Tiril Sjaastad Christiansen, her fra freestyle-VM i fjor, vant med et run på 91 poeng.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

18-åringen var overlegen i konkurransen. Christiansen var den eneste i finalen som fikk karakterer på 90-tallet, og det fikk hun sju ganger av ti mulige fra de fem dommerne.

Christiansen ledet allerede etter første run med 89,4 poeng, men økte poengsummen sin til 91 av 100 mulige poeng i andre forsøk.

Dara Howell tok andreplass med 84,4 poeng, mens tyske Lisa Zimmermann ble nummer tre med 72 poeng.

– Må trene hardere

– Vant det første verdenscuprennet i Cardrona. Er så glad akkurat nå! skriver den norske slopestyleutøveren på sin Twitter-profil.

Men i intervju med New Zealand Harald avslører 18-åringen at hun har mer å gå på.

– Det var ikke mitt beste, men jeg må bare trene hardere. Jeg landet to solide run, så jeg er veldig fornøyd, sier hun til avisen.

Seieren betyr at hun vil ligge lenge på toppen av verdenscuplista i slopestyle. Neste renn er rett før jul, i Copper Mountain i USA 20. desember. Det er berammet ytterligere to renn før Sotsji-OL, før verdenscupen avsluttes i mars.

– Jeg har aldri før sett henne kjøre så bra. Hun tar i bruk triks som ingen av konkurrentene har klart. Tiril kjørte nok en gang kontrollert og stilfullt, og dette lover meget bra for resten av sesongen, sa landslagssjef Christopher Frankum.

Norsk OL-håp

Christiansen er etter alt å dømme en het medaljekandidat for Norge under vinterens OL i Sotsji når slopestyle for første gang står på OL-programmet.

18-åringen debuterte på imponerende vis i X Games i Aspen i januar. Christiansen hadde ikke en gang trodd at hun skulle bli invitert, men klinket like godt til med X Games-gull i slopestylekonkurransen.

Tiril Sjåstad Christiansen trodde ikke hun ville bli invitert til X-games. Det ble hun - og i går vant 17-åringen finalen i slopestyle foran hele verdenseliten. Her går det opp for henne at hun har vunnet.

Her blir debutant Tiril Sjåstad Christiansen vinner av X-games.

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal