Overlegen Kokslien-spurt sikret NM-gull

Mikko Kokslien parkerte konkurrentene i siste motbakke og vant til slutt kombinert-NM på Beitostølen.

kokslien

Kokslien spurtslo Espen Andersen og Håvard Klemetsen, og vant til slutt NM i kombinert. Foto: NTB Scanpix

– Det er kjempefint, men det er litt spesielt. På torsdag skjønte jeg ikke at vi skulle ha renn allerede nå, men å bli norgesmester er stas, forteller en godt fornøyd Mikko Kokslien til NRK.

Kokslien leverte en hoppkonkurranse på det jevne på Lillehammer på fredag, og startet 1 minutt og 10 sekunder bak Espen Andersen. Allerede etter fem kilometer var halve forspranget spist opp.

– Jeg var veldig usikker på egen form i dag. Jeg har hatt en dårlig oppladning i hele sommer, men jeg følte jeg fikk bedre og bedre kontroll utover løpet, sier Kokslien.

Håvard Klemetsen tok 3. plassen, bak Espen Andersen og Mikko Kokslien.

Se intervjuet med Kokslien her

Mikko Kokslien satte konkurrentene på plass under NM i kombinert på Beitostølen.

Se intervju med Kokslien her. Foto: NRK

– Synd jeg ikke klarte å kjempe mer

Andersen

Espen Andersen vant gårsdagens hopprenn på Lillehammer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

De siste kilometerne var det Kokslien, Håvard Klemetsen og Espen Andersen som kjempet om gullmedaljen i norgesmesterskapet. Da Kokslien satte inn spurtstøtet i siste motbakke var det bare Andersen som holdt følge.

– En sølvmedalje smaker godt det. Det er litt surt at jeg ikke klarte å kjempe mer mot Mikko, sier sølvmedaljevinner Andersen.

Den tidligere junior-norgesmesteren vant gårsdagens hoppkonkurranse på Lillehammer. I spurtduell mot fjorårets norgesmester Kokslien måtte han likevel gi tapt.

Misfornøyd Graabak

Jørgen Graabak, som tok to gull under OL i Sotsji, leverte en svak forestilling i hoppbakken fredag, og gikk ut som nummer 18, 2 minutter og 12 sekunder bak Andersen. Han gikk til slutt inn til en 15. plass.

– Det var vondt å gå i dag, forteller Graabak.

Magnus Moan stod over konkurransen på grunn av sykdom.

– Må hive inn håndkleet på grunn av en småsyk kropp. Har vært litt under pari den siste tiden og tar derfor ingen sjanser, skrev han på sin Twitter-profil før lørdagens renn.

Siste nytt

 • Ruud ute av oppvisningsturnering

  Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud, og med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i oppvisningsturneringen Thiems 7. Ruud spilte en god kamp torsdag, men russeren vant etter 6-2, 3-6, 10-4 i sett.

  Davis Cup 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Stenger fotballtribunene igjen

  Bulgaria stenger fotballtribunene etter at antall koronasmittede har økt i landet den siste tiden. Det skjer én måned etter at helsemyndighetene åpnet for tilskuere på stadion, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL NORGE BULGARIA 1 - 0
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal