Overlegen Kokslien-spurt sikret NM-gull

Mikko Kokslien parkerte konkurrentene i siste motbakke og vant til slutt kombinert-NM på Beitostølen.

kokslien

Kokslien spurtslo Espen Andersen og Håvard Klemetsen, og vant til slutt NM i kombinert. Foto: NTB Scanpix

– Det er kjempefint, men det er litt spesielt. På torsdag skjønte jeg ikke at vi skulle ha renn allerede nå, men å bli norgesmester er stas, forteller en godt fornøyd Mikko Kokslien til NRK.

Kokslien leverte en hoppkonkurranse på det jevne på Lillehammer på fredag, og startet 1 minutt og 10 sekunder bak Espen Andersen. Allerede etter fem kilometer var halve forspranget spist opp.

– Jeg var veldig usikker på egen form i dag. Jeg har hatt en dårlig oppladning i hele sommer, men jeg følte jeg fikk bedre og bedre kontroll utover løpet, sier Kokslien.

Håvard Klemetsen tok 3. plassen, bak Espen Andersen og Mikko Kokslien.

Se intervjuet med Kokslien her

Mikko Kokslien satte konkurrentene på plass under NM i kombinert på Beitostølen.

Se intervju med Kokslien her. Foto: NRK

– Synd jeg ikke klarte å kjempe mer

Andersen

Espen Andersen vant gårsdagens hopprenn på Lillehammer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

De siste kilometerne var det Kokslien, Håvard Klemetsen og Espen Andersen som kjempet om gullmedaljen i norgesmesterskapet. Da Kokslien satte inn spurtstøtet i siste motbakke var det bare Andersen som holdt følge.

– En sølvmedalje smaker godt det. Det er litt surt at jeg ikke klarte å kjempe mer mot Mikko, sier sølvmedaljevinner Andersen.

Den tidligere junior-norgesmesteren vant gårsdagens hoppkonkurranse på Lillehammer. I spurtduell mot fjorårets norgesmester Kokslien måtte han likevel gi tapt.

Misfornøyd Graabak

Jørgen Graabak, som tok to gull under OL i Sotsji, leverte en svak forestilling i hoppbakken fredag, og gikk ut som nummer 18, 2 minutter og 12 sekunder bak Andersen. Han gikk til slutt inn til en 15. plass.

– Det var vondt å gå i dag, forteller Graabak.

Magnus Moan stod over konkurransen på grunn av sykdom.

– Må hive inn håndkleet på grunn av en småsyk kropp. Har vært litt under pari den siste tiden og tar derfor ingen sjanser, skrev han på sin Twitter-profil før lørdagens renn.

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal