Overlegen Ingebrigtsen: – Den enkleste medaljen jeg kommer til å ta

GROSSETO/OSLO: Jakob Ingebrigtsen (16) lekte seg til nok en seier. Selv om øvelsen er ny, er han sikker på at det blir en enkel medalje på 3000 meter hinder.

Jakob Ingebrigtsen

LEKTE TIL SEIER: Jakob Ingebrigtsen er suveren om dagen. Se video av oppløpet hans her.

Unggutten Jakob Ingebrigtsen har tatt friidrettsverden med storm, der han leker seg til den ene seieren etter den andre.

I går «showet» han på oppløpet under forsøket på 1500 meteren, mens han i dag var overlegen på hans «nye spesialdistanse», 3000 meter hinder.

På oppløpet satte Ingebrigtsen fart etter å ha ligget og «lusket» i bakgrunnen. Han passerte konkurrentene en etter en, før han bremset ned og jogget inn til en ny, overlegen seier.

– Det var ikke så veldig «slå til» her i dag. Det var veldig bedagelig de første rundene, og så økte tempoet kanskje litt de siste rundene, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Vil du si at dette er en enkel medalje for deg å ta i år?

– Ja. Jeg vil påstå at dette er den enkleste medaljen jeg kommer til å ta. Det er mye uventa som kan skje, men jeg kan dette. jeg kan lett ta «persen» min på denne øvelsen, enkelt og greit, sier en selvsikker unggutt etter løpet.

Tre finaler for unggutten

I tillegg til Jakob Ingebrigtsen, kvalifiserte Thomas Jefferson Byrkjeland seg til søndagens finale. Byrkjeland falt i nest siste vanngrav, men kom seg opp og kapret en plass i finalen.

Den går av stabelen søndag klokka 17.55.

Henrik Ingebrigtsen

FØLGER MED: Storebror Henrik Ingebrigtsen er skadet, men har god tid til å følge med på lillebroren.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Før det skal både Ingebrigtsen og Byrkjeland i aksjon på lørdagens 1500 meter, som starter klokka 17.20.

Litt over to timer senere, klokka 19.45, løper Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås 5000 meter for menn.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal