Hopp til innhold

Overgangskaos i skiskyting

Det har utviklet seg til drakamp i fotballdimensjoner om skiskytteren Jakov Fak som både har vunnet OL- og VM-bronse.

Jakov Fak

Jakov Fak med bronsemedaljen fra OL 2010

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Fak vant bronsemedaljen i Vancouver-OL for Kroatia sist vinter, men har i lengre tid trent med det slovenske landslaget og har også blitt overtalt til å gå for dem. Problemet er nå at det kroatiske forbundet vil ikke slippe Fak før de får 100.000 euro i kompensasjon, skriver strafferunden.no.

Bronsemedaljen i OL ble imidlertid sikret under litt heldige forhold ettersom han med et tidlig startnummer kunne fullføre sprinten før et skikkelig snøvær satte inn. Resultatlisten ble også veldig preget av det.

Uten land

Slovenia ønsker ikke å etterkomme kravet fra det kroatiske forbundet, og det ser dermed ut til at Fak har havnet i en situasjon hvor han ikke har noen nasjon å gå for.

- Jeg har ingen kontrakt hverken med det Kroatiske forbundet eller deres sponsorer, så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke lar meg gå, sier Jakov Faks til det det tyske skiskytternettstedet biathlon-online.de.

Blir det ikke noen snarlig løsning på saken har Jakov Fak antydet at han kommer til å legge opp. Alternativet er at han får to års karantene før han kan konkurrere for Slovenia.

Det begynner også å haste med en avklaring ettersom verdenscupen i skiskyting starter i svenske Östersund 29. november.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste