Hopp til innhold

– Det er imponerende og jeg blir rørt

Over 6.000 kvinner - og én mann - løp gjennom New Yorks sentrumsgater for å hylle Grete Waitz lørdag.

Video Waitz ble hedret av over 6000 kvinner

Waitz ble hedret av over 6000 kvinner

Jack Waitz

Jack Waitz.

Foto: NRK

Årets utgave av New York Mini, et 10 kilometers gateløp, ble arrangert til minne om løpedronningen som måtte gi tapt for kreften 19. april i år.

Rørt ektemann

Over 6.000 kvinner løp, sammen med Gretes ektemann Jack Waitz.

– Det er veldig hyggelig at Grete er så godt forankret her i New York. Det er imponerende og jeg blir rørt av alt det fine som vi opplever her borte, sier han til NRK.

1500 meteren under lørdagens Diamond League-stevne i New York løpes også i Grete Waitz´ navn.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Video Friidrett: Diamond League 6:15

Se Diamond League direkte her fra klokken 21 lørdag!

Obit Waitz

Grete Waitz (1953-2011).

Foto: SUZANNE VLAMIS / Ap

Med rosa t-skorter satte kvinnene kreftsaken på dagsordenen. Og selv om New York Mini er et kvinneløp, fikk altså Jack Waitz et startnummer slik at han kunne være med på å hedre Grete gjennom de 10 kilometerne i sentrumsgatene i New York.

– Enorm støtte

I mål fikk ektemannen en medalje med påskriften ”husk Grete” på baksiden.

– Kjempeartig å være der ute med så mange kvinner, det var en enorm støtte underveis i løpet, og jeg løp faktisk litt fortere enn jeg hadde planlagt. Men det er nesten vanskelig å unngå når man har startnummer på brystet og når du løper med så mange spreke damer, sier Jack Waitz.

Grete Waitz har vært enormt populær i USA, og spesielt i New York, etter at hun løp fra alt og alle så mange ganger i verdens mest berømte maratonløp.

Hennes innsats som banebrytende kvinnelig langdistanseløper har hatt stor betydning for utviklingen av kvinneidrett

Grete Waitz vant løpet New York Mini fem ganger. Løpets arrangør, New York Road Runners (NYRR), arrangerer også New York Marathon, som Waitz vant hele ni ganger.

Siste nytt

 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

 • Djokovic snuste på Wimbledon-exit – slo hardt tilbake

  Novak Djokovic våknet i tide og unngikk sitt første Wimbledon-tap på fem år. Verdenseneren er semifinaleklar etter å ha slått Jannik Sinner 3-2 i sett.

  Publikum fikk et severdig tennisdrama på centercourten i London. Djokovic tapte de to første settene, men det tok ikke gnisten ut av serberen. I stedet skjerpet han seg mange hakk. Med det er Djokovic i sin 11. semifinale i Wimbledon og 43. i Grand Slam-sammenheng. Det er bare Roger Federer som kan vise til bedre GS-statistikk (46).

  Djokovic har vunnet de tre siste Wimbledon-turneringene og har ikke tapt på det engelske gressunderlaget siden 2017. Fredag møter han Cameron Norrie fra Storbritannia til kamp om finalebillett. Briten måtte også ut i en femsetter da han slo David Goffin fra Belgia.

  Wimbledon, Novak Djokovic slo Jannik Sinner 3-2 i sett i kvartfinalen.
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste