Kristoff så bilde av egen velt: – Jeg ser at det ikke er sjans

Den tøffe brosteinen sendte både Chris Froome og Alexander Kristoff i bakken, og Richie Porte rett på sykesengen.

Kristoff og Froome går i bakken

FALL: Her går Chris Froome (i midten) og Alexander Kristoff (til høyre) i bakken. I bakgrunnen kommer Greg Van Avermaet (gul trøye) seg unna.

Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Det var få som unnslapp velt på etappen som var ventet å skape mye trøbbel. Totalt ble det over 40 velt på rytterne, og for noen kostet det dyrt.

Dagen var som ventet preget av velt etter velt, og de norske slapp ikke unna. Med 67 gjenstående kilometer måtte Kristoff ut i en liten omvei via åkeren, etter en stor velt i hovedfeltet.

Kun femten kilometer senere gikk Kristoff i bakken igjen. Der fikk han med seg en skikkelig storfisk.

Storfavoritt Chris Froome fikk nemlig også et ublidt møte med gresset, da han gikk i bakken med Kristoff etter en krapp sving. Begge kom seg kjapt opp på sykkelen igjen, og tilbake i hovedfeltet

Mange velt i dagens etappe i Tour de France.

– Han velter foran meg, så ser du at jeg nesten kommer rundt, men så sklir jeg også. Jeg må svinge så brått at det ikke er sjans, sier Kristoff når NRK viser ham bildet av velten.

Han mener det er de foran han som sørget for at han gikk i bakken.

– Det er andre som velter meg der. Jeg hadde egentlig klart den svingen greit, om de hadde holdt seg på hjulene. Det er irriterende. Jeg fikk litt slag på hofta, så jeg følte meg ikke helt konge etter det, sier Kristoff.

Porte måtte bryte

Allerede etter åtte kilometer krevde den tøffe løypa sitt første sammenlagtoffer. Richie Porte gikk i bakken, og så ut til å brekke kragebeinet.

Dermed måtte australieren bryte sin andre Tour på rad. I fjor måtte han bryte etter at han var utsatt for en forferdelig krasj i en utforkjøring.

Mange fall i dagens Tour de France-etappe.

Også gårsdagens vinner Dylan Groenewegen gikk i bakken, og fikk seg en skikkelig smell.

En annen sammenlagtutfordrer som fikk trøbbel var hjemmehåpet Romain Bardet, som punkterte hele fire ganger i løpet av dagen. Utrolig nok klarte han omsider å komme seg opp til hovedfeltet igjen med 10 kilometer igjen, kun for å punktere igjen en fjerde gang.

Degenkolb vant – Van Avermaet økte ledelsen

Med litt over 15 kilometer igjen stakk Greg Van Avermaet i den gule trøya. Med seg fikk han John Degenkolb og Yves Lampaert. Bak forsøkte Peter Sagan og Fernando Gaviria å tette luken opp, men det ble med forsøket.

– Sagan var altfor sent fremme. Jeg tror han resignerte så fort han skjønte at det ble en luke, sa NRKs ekspert Dag Erik Pedersen.

Dermed var det trioen i front som skulle kjempe om seieren. Det tre fulgte hverandre helt til spurten, hvor Degenkolb var sterkest. Han tok etappeseieren, mens Van Avermaet økte sin ledelse i sammendraget, og beholdt den gule trøya.

– Jeg har jaktet denne seieren så lenge. Det er veldig vanskelig å beskrive følelsene mine nå, sa en tårevåt Degenkolb på TV2 etter seieren.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom i mål med hovedfeltet. Boasson Hagen ble til slutt nummer ni, mens for Kristoff ble det en 11.-plass.

Siste nytt

 • Babylykke for Nestvold-Haugen

  Alpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen ble natt til lørdag far til en ny gutt da kona Marthe fødte parets andre barn.

  Dermed er han klar for sesongens første slalåmrenn i finske Levi søndag. – Alt er bra med hele familien, sier Nestvold-Haugen til NRK.

  SKI-SLO-FIS-CUP-GIANT-SLALOM-MEN
  Foto: JURE MAKOVEC / AFP
 • Oilers best i Fredrikstad

  Stavanger Oilers tok viktige poeng i toppen da de vant 3–2 i det som ble en jevn kamp borte i eliteserien i ishockey mot Stjernen lørdag.

  Dermed befestet Oilers sin tredjeplass på tabellen.

  Eliteserien ishockey, menn: Vålerenga - Stavanger Oilers (1-3)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Zverev sjokkerte Federer

  Alexander Zverev tok en overraskende seier da han slo ut storfavoritten Roger Federer i semifinalen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London.

  I den andre semifinalen møtes verdensener Novak Djokovic og sørafrikanske Kevin Anderson

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal