NRK Meny
Normal

Kristoff så bilde av egen velt: – Jeg ser at det ikke er sjans

Den tøffe brosteinen sendte både Chris Froome og Alexander Kristoff i bakken, og Richie Porte rett på sykesengen.

Kristoff og Froome går i bakken

FALL: Her går Chris Froome (i midten) og Alexander Kristoff (til høyre) i bakken. I bakgrunnen kommer Greg Van Avermaet (gul trøye) seg unna.

Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Det var få som unnslapp velt på etappen som var ventet å skape mye trøbbel. Totalt ble det over 40 velt på rytterne, og for noen kostet det dyrt.

Dagen var som ventet preget av velt etter velt, og de norske slapp ikke unna. Med 67 gjenstående kilometer måtte Kristoff ut i en liten omvei via åkeren, etter en stor velt i hovedfeltet.

Kun femten kilometer senere gikk Kristoff i bakken igjen. Der fikk han med seg en skikkelig storfisk.

Storfavoritt Chris Froome fikk nemlig også et ublidt møte med gresset, da han gikk i bakken med Kristoff etter en krapp sving. Begge kom seg kjapt opp på sykkelen igjen, og tilbake i hovedfeltet

Mange velt i dagens etappe i Tour de France.

– Han velter foran meg, så ser du at jeg nesten kommer rundt, men så sklir jeg også. Jeg må svinge så brått at det ikke er sjans, sier Kristoff når NRK viser ham bildet av velten.

Han mener det er de foran han som sørget for at han gikk i bakken.

– Det er andre som velter meg der. Jeg hadde egentlig klart den svingen greit, om de hadde holdt seg på hjulene. Det er irriterende. Jeg fikk litt slag på hofta, så jeg følte meg ikke helt konge etter det, sier Kristoff.

Porte måtte bryte

Allerede etter åtte kilometer krevde den tøffe løypa sitt første sammenlagtoffer. Richie Porte gikk i bakken, og så ut til å brekke kragebeinet.

Dermed måtte australieren bryte sin andre Tour på rad. I fjor måtte han bryte etter at han var utsatt for en forferdelig krasj i en utforkjøring.

Mange fall i dagens Tour de France-etappe.

Også gårsdagens vinner Dylan Groenewegen gikk i bakken, og fikk seg en skikkelig smell.

En annen sammenlagtutfordrer som fikk trøbbel var hjemmehåpet Romain Bardet, som punkterte hele fire ganger i løpet av dagen. Utrolig nok klarte han omsider å komme seg opp til hovedfeltet igjen med 10 kilometer igjen, kun for å punktere igjen en fjerde gang.

Degenkolb vant – Van Avermaet økte ledelsen

Med litt over 15 kilometer igjen stakk Greg Van Avermaet i den gule trøya. Med seg fikk han John Degenkolb og Yves Lampaert. Bak forsøkte Peter Sagan og Fernando Gaviria å tette luken opp, men det ble med forsøket.

– Sagan var altfor sent fremme. Jeg tror han resignerte så fort han skjønte at det ble en luke, sa NRKs ekspert Dag Erik Pedersen.

Dermed var det trioen i front som skulle kjempe om seieren. Det tre fulgte hverandre helt til spurten, hvor Degenkolb var sterkest. Han tok etappeseieren, mens Van Avermaet økte sin ledelse i sammendraget, og beholdt den gule trøya.

– Jeg har jaktet denne seieren så lenge. Det er veldig vanskelig å beskrive følelsene mine nå, sa en tårevåt Degenkolb på TV2 etter seieren.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom i mål med hovedfeltet. Boasson Hagen ble til slutt nummer ni, mens for Kristoff ble det en 11.-plass.

Siste nytt

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • Genoa og Sampdoria utsetter kamper

  Etter at en bro i Genova kollapset og tok 39 menneskeliv har byens to fotballklubber, Genoa og Sampdoria, fått utsatt sin serieåpning. Det melder Serie A på sine hjemmesider. Sampdoria skulle åpne hjemme mot Fiorentina, mens Genoa skulle møte Milan.

  Genoa
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-fører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork