Hopp til innhold

Oustorp om Mørk-saken: – Vi må drive voksenopplæring

Nora Mørk hevder de stjålne bildene av henne er spredt til norske herrelandslaget. Det viser at det må en holdningsendring til blant voksne, mener politibetjent og håndballtrener Geir Oustorp.

Nora Mørk

SPREDT TIL HERRELANDSLAGET: Nora Mørk hevder de stjålne bildene av henne er spredt til norske herrelandslaget.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det sier noe om at dette er et arbeid vi burde sette inn mot dem som er voksne. Vi må jobbe med holdningene til de voksne i samfunnet. Dette er et voksende problem, og de voksne bruker telefonen enda mer enn de yngre, sier Oustorp.

Til daglig er han leder ved forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon. Samtidig er han assistenttrener i Larvik, og neste sesong blir han hovedtrener der.

Oustorp forteller at de ofte driver forebyggende arbeid mot ungdom på skoler, men at denne saken viser at vi er nødt til å gjøre det samme med voksne.

– Vi er nødt til å drive voksenopplæring, slår han fast.

– Kunne stoppet og sagt det ikke er greit

Han reagerer på at det er kollegene som har sviktet Mørk.

– Det er ikke noe hyggelig i det hele tatt. Du stoler jo på de du har rundt deg, og det miljøet du er en del av. Jeg kan forstå henne. Hun er et offer, og en veldig offentlig person. Å ikke få støtte da, eller bli misbrukt av de rundt, det skjønner jeg er veldig sårende.

Geir Oustorp

REAGERER: Geir Oustorp mener noen i landslagsgarderoben kunne stoppet det som skjedde.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Oustorp har mye erfaring fra håndballgarderober, med 91 kamper for landslaget. Han tror ikke at såkalt «garderobekultur» i idretten er noe verre enn samfunnet ellers, men reagerer likevel på at ingen stoppet det.

– Vi må være mer bevisste. I en garderobe er det helt sikker mange som kunne stoppet opp og sagt at det her ikke er greit. Den snokekulturen vi har i dag er tydeligvis ikke noe bedre i idrettsmiljøet enn i resten av samfunnet.

Viktig for ofre

I arbeidet som leder for forebyggende avdeling møter Oustorp ofte personer som har opplevd at private bilder har blitt spredt.

– De har det personlig veldig fælt. Det er ting som har vært fortrolig med en du har stolt 100 prosent på. Når sånne ting blir misbruk eller delt blant venner og kjente, så går jo selvfølgelig dette på selvtilliten og hvem du er.

Han tror det at Mørk nå står frem er viktig for dem.

– Jeg tror det betyr veldig mye. Det er veldig mange store mørketall i den type saker. Det at Nora Mørk tar et ansikt for et voksende problem, det synes vi er veldig bra.

Han understreker at det er ulovlig å spre bilder uten samtykke.

– Det er straffbart å dele bilder som du ikke har samtykket til. Hvis du har mottatt et bilde og deler det uten samtykket til den som er avbildet, så er det straffbart.

Geir Oustorp

LANG KARRIERE: Oustorp har 91 landskamper for Norge.

Foto: Borgen, Ørn E. / Scanpix

Siste nytt

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

    Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

    Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

    Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

    På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

    Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

    Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

    (NTB)

    mWN7igN52F8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal