NRK Meny
Normal

- Tusen takk, Mika

- Jeg benyttet turen ned unnarennet til å tenke gjennom det jeg har opplevd med denne gjengen, og det er mye, sa Mika Kojonkoski etter laghoppingen i Planica. Se video av Kojonkoskis utforkjøring!

Video Tusen takk, Mika

For Norges finske landslagstrener valgte sin nest siste dag på jobben for å markere at nå er det slutt etter ni mer eller mindre suksessrike år.

- Jeg er lettet, men jeg er også trist over at denne epoken i livet mitt nå er over, sa Kojonkoski til NRK.

- Satte pris på champagne-spruten

Kojonkoski tok på seg slalåmskiene og kjørte ned unnarennet med et norsk flagg i hver hånd. Han ploget nok litt i starten, så satte han utfor, men uten å gå ned i hocke. Han holdt fint balansen.

Nede på sletta ble han oversprøytet med champagne av de norske hopperne, som ville ta farvel med sin sjef siden 2002.

- Det var en enormt hyggelig mottakelse av gutta, veldig moro at de takket på denne måten. Det satte jeg virkelig pris på, sier Kojonkoski, som avslutter sin trenerjobb med det individuelle rennet i Planica søndag.

At han tok sitt "avskjeds-stunt" lørdag, var fordi det der den dagen det er mest folk rundt bakken i Planica.

Knust av Østerrike

Han fikk ikke se det maksimale av sine norske disipler i konkurransen lørdag. Ingen av dem fikk det til, og derfor ble avstanden til suverene Østerrike enda større enn vanlig. Norge ble rett og slett utklasset, men tok likevel andreplassen.

For under de gode forholdene i den slovenske skiflygingsbakken - som etter Vikersund-utbyggingen bare er nest størst i verden - knuste Østerrike de andre.

Norge var hele 135,5 poeng bak Østerrike. Verken Johan Remen Evensen, Anders Bardal, Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren hoppet godt, med Bardals 212,5 m som det beste. Og det ble altfor puslete mot østerrikerne.

Ingen av de norske hopperne var fornøyd med sin egen innsats i skiflygingsbakken i Planica.

Resultater fra lagkonkurransen

- Burde gitt 20 for dette

Video: Morgensterns perfekte hopp - uten 20

Video Personelig rekord av Morgenstern

Thomas Morgenstern satte personlig rekord med 232 meter

Gregor Schlierenzauer hadde rennets lengste hopp med 233,5 meter i første omgang. Thomas Morgenstern smelte til med et nesten perfekt hopp i andre omgang og landet på 232 meter.

- En stor dommerfeil at han ikke får 20 for dette. Skal dommerne bruke skalaen, må de gi 20 for et slikt hopp, sa NRKs Arne Scheie. Morgenstern fikk fire ganger 19,5 og en gang 19.

Norges andreplass var aldri truet. Slovenia endte på tredjeplass, 48,8 poeng bak Norge.

- I dag hadde ingen av våre et eneste topphopp. Dette var en stor skuffelse, slo NRKs ekspertkommentator Espen Bredesen.

- Det hadde de ikke i rennet i gå heller, Bardals 224,5 m. Og det er ikke godt nok, la han til.

Hoppsesongen avsluttes med et nytt renn i Planica søndag. Thomas Morgenstern har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal