Østerrikes supertrio utklasset alle

De østerriske hopperne fortsetter der de slapp i fjor. I sesongåpningen i Kuusamo tok de alle plassene på pallen.

Video Kofler vant i Kuusamo

Kofler vant i Kuusamo

De la beslag på de tre øverste plassene også etter første omgang, og knuste all motstand også i andre. Resultatet ble utklassing.

Best av alle var Andreas Kofler. Han hoppet 138 meter i andre omgang og klatret med det forbi ledelnde Gregor Schlierenzauer, som landet på 141 meter i første omgang, men klarte bare 130,5 i den andre. Dermed måtte han se Kofler sju tidels poeng foran seg.

Thomas Morgenstern tok tredjeplassen, 7,9 poeng bak vinneren, men hele 17,1 poeng foran Kamil Stoch på fjerdeplass. Så stor var Østerrikes dominans.

Hilde ble best av de norske

Tom Hilde ble ikke uventet Norges beste hopper, selv om ingen av hans hopp var gode. Han endte på åttendeplass. 127 meter i første omgang ble til 130 meter i andre. Uansett var det en solid oppreising etter den dårlige lagkonkurransen tidligere på dagen. Men han var langtfra fornøyd.

- Det er ikke i nærheten av noe topphopp. Men vi fikk iallfall reist oss som lag etter det som skjedde i formiddag, og få vist at vi er å regne med, sa Tom Hilde til NRK.

Også Anders Bardal, som etter to bra hopp ble nummer 11, reiste seg mesterlig etter lag-fiaskoen.

- Glad for å se dem slå tilbake

- Hvordan var det å se så mange østerrikere på toppen, trener Alexander Stöckl?

- Det er jo et kjent syn, sier Norges østerrikske landslagstrener. - De gjør en utrolig god jobb, og de fortjener jo å stå på pallen, sier han.

Video: - Dette var ike i nærheten av noe topphopp, sier Tom Hilde (artikkelen fortstter under videoen)

Video Intervju Hilde og Stöckl

Intervju Hilde og Stöckl

Stöckl er fornøyd med måten de norske hopperne reiste seg på etter kalddusjen i laghoppingen.

- De fortjener all honnør for at de klaret å holde seg kalde og komme tilbake slik de gjorde. Det viser at de kan konkurrere, og det er jeg svært glad for å se, sier Stöckl.

Johan Remen Evensen ble nummer 15 og Rune Velta nummer 21. Begge hoppet seg godt opp i andre omgang.

- Vi får være noenlunde fornøyd, men alle norske har mer å gå på. Nå må hopperne ta med seg det som skjedde her til Lillehammer neste helg. Selv om det er mange meter opp til østerrikerne, er det egentlig bare detaljer som må rettes på, sa tidligere hopper Anders Jacobsen i NRKs studio.

Vindforholdene svingte en hel del i løpet av begge omgangene, og mange av hoppene ble ødelagt. NRKs kommentetorer var til tilde svært kritiske til juryens bruk av farten.

- Når til og med en NRK-kommentator ser at her må noe gjøres med farten, burde rennets jury definitivt sett det, sa Arne Scheie midt i omgangen.

Tredobbelt østerriksk også etter første omgang

Video: Se Schilerenzauers 141-metershopp (artikkelen fortsetter)

Video Schlierenzauer leder etter første omgang

Gregor Schlierenzauer hadde rennets lengste hopp med 141 meter, men det holdt ikke til seier

Gregor Schlierenzauer var den eneste som passerte 140 meter i første omgang av hopprennet i Kuusamo søndag. Østerrikeren ledet da også klart.

- Østerrikerne kommer til å dominere i vinter også, var ekspertenes samstemte dom før sesongen.

Derfor var det neppe noen overraskelse at Østerrike ledet tredobbelt etter den første omgangen. Andreas Kofler var en klar nummer to, og Thomas Morgenstern nummer tre.

Siste nytt

 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria