Hopp til innhold

Hevder østerrikske hockeyspillere drakk seg fulle under OL

Flere av ishockeyspillerne på Østerrike skal ha feiret seieren over Norge med et realt fyllekalas - knappe 36 timer før de røk på hodet ut av OL etter stortap i åttendedelsfinalen.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Thomas Vanek skal ifølge landslagstreneren være en av spillerne som havnet på fylla under OL. Han er kaptein for Østerrike.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Michael Rene Grabner og to andre har allerede sendt ut en pressemelding hvor de beklager det de kaller uprofesjonell oppførsel under OL.

Foto: Mark Humphrey / Ap

– Jeg hadde ingen anelse om dette. Jeg er sjokkert, sier den østerrikske
landslagstreneren Emanuel Viveiros til Aftonbladet.

Ifølge flere medier skal en rekke av de østerrikske ishockeyspillerne ha havnet i et realt fyllkalas under OL.

Rystet trener

Flere av spillerne skal ha vært så beruset at de hadde problemer med å prate normalt, ifølge flere østerrikske medier. Noen av dem skal ha vært ute og festet helt til klokken seks om morgenen.

Da var det bare et døgn til åttendedelsfinalen mot Slovenia.

Festen startet som en rolig lagmiddag etter at Østerrike slo Norge 3-1 i den siste gruppspillskampen, noe som ga dem en plass i åttendedelsfinalene.

Trener Viveiros er rystet over at spillerne ikke tok bedre vare på sjansen til å hevde seg i OL.

– Vi hadde en god sjanse til å nå kvartfinale, men jeg vet ikke hva som skjedde. Spesielt ikke før det som kan ha vært den viktigste kampen i østerriksk hockeyhistorie. Det som skjedde etter kampen mot Norge er sjokkerende, sier Viveiros til sportnet.at.

– Vil få konsekvenser

I møte med slovenerne var østerrikerne helt sjanseløse og tapte til slutt hele 4-0.

Treneren legger ikke skjul på at han tror den slappe innsatsen kan være en direkte konsekvens av festen dagen før.

– Det kommer til å bli konsekvenser, sier han, og legger til at navnene på spillerne kommer til å bli offentliggjort.

Tre spillere har allerede sendt ut en pressemelding om saken.

Landslagskaptein Thomas Vanek, Michael Grabner og Michael Raffl skriver at de ber om unnskyldning for sin uprofesjonelle oppførsel ett og et halvt døgn før kampen mot Slovenia.

«Etter seieren besøkte vi «Østerrikes Hus» for en privat feiring. Ettersom vi ikke hadde kamp dagen etter ble det sent for enkelte av oss. Vi mener dette ikke påvirket vår prestasjon i kampen mot Slovenia, men vi er bevisste på at vi er forbilder og burde ha flyttet feiringen til etter vår siste kamp i turneringen.»

Skuffet over kapteinen

Viveiros kjøper likevel ikke spillernes forklaring.

– Det her er vår fjerde kamp på syv dager, hvor vi har møtt lag som er blant verdens beste. Det kostet mye energi. Vi hadde bare en lettere trening før Slovenia-kampen ettersom restituering er så viktig, sier treneren.

Han var ikke med på spillernes feiring, og sier at han har hatt tro på «frihet under ansvar» - og trodde at spillerne ville ta profesjonelle valg på fritiden.

– Jeg visste de skulle spise middag, men planen var at de skulle rett tilbake til hotellet etterpå, sier han.

Viveiros sier han er mest skuffet over New York Islanders-stjernen Thomas Vanek, som er lagets kaptein.

– Han valgte Vanek som kaptein for å ha en erfaren leder, men dette gikk tydeligvis ikke. Vi hadde tydelige regler om at den som ikke oppfører seg sendes hjem umiddelbart. Alle visste også at det under OL er nulltorelanse for alkohol, sier Dieter Kalt, president i det østerriske ishockeyforbundet.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal