NRK Meny

Hevder østerrikske hockeyspillere drakk seg fulle under OL

Flere av ishockeyspillerne på Østerrike skal ha feiret seieren over Norge med et realt fyllekalas - knappe 36 timer før de røk på hodet ut av OL etter stortap i åttendedelsfinalen.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Thomas Vanek skal ifølge landslagstreneren være en av spillerne som havnet på fylla under OL. Han er kaptein for Østerrike.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Artikkelen er flere år gammel.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Michael Rene Grabner og to andre har allerede sendt ut en pressemelding hvor de beklager det de kaller uprofesjonell oppførsel under OL.

Foto: Mark Humphrey / Ap

– Jeg hadde ingen anelse om dette. Jeg er sjokkert, sier den østerrikske
landslagstreneren Emanuel Viveiros til Aftonbladet.

Ifølge flere medier skal en rekke av de østerrikske ishockeyspillerne ha havnet i et realt fyllkalas under OL.

Rystet trener

Flere av spillerne skal ha vært så beruset at de hadde problemer med å prate normalt, ifølge flere østerrikske medier. Noen av dem skal ha vært ute og festet helt til klokken seks om morgenen.

Da var det bare et døgn til åttendedelsfinalen mot Slovenia.

Festen startet som en rolig lagmiddag etter at Østerrike slo Norge 3-1 i den siste gruppspillskampen, noe som ga dem en plass i åttendedelsfinalene.

Trener Viveiros er rystet over at spillerne ikke tok bedre vare på sjansen til å hevde seg i OL.

– Vi hadde en god sjanse til å nå kvartfinale, men jeg vet ikke hva som skjedde. Spesielt ikke før det som kan ha vært den viktigste kampen i østerriksk hockeyhistorie. Det som skjedde etter kampen mot Norge er sjokkerende, sier Viveiros til sportnet.at.

– Vil få konsekvenser

I møte med slovenerne var østerrikerne helt sjanseløse og tapte til slutt hele 4-0.

Treneren legger ikke skjul på at han tror den slappe innsatsen kan være en direkte konsekvens av festen dagen før.

– Det kommer til å bli konsekvenser, sier han, og legger til at navnene på spillerne kommer til å bli offentliggjort.

Tre spillere har allerede sendt ut en pressemelding om saken.

Landslagskaptein Thomas Vanek, Michael Grabner og Michael Raffl skriver at de ber om unnskyldning for sin uprofesjonelle oppførsel ett og et halvt døgn før kampen mot Slovenia.

«Etter seieren besøkte vi «Østerrikes Hus» for en privat feiring. Ettersom vi ikke hadde kamp dagen etter ble det sent for enkelte av oss. Vi mener dette ikke påvirket vår prestasjon i kampen mot Slovenia, men vi er bevisste på at vi er forbilder og burde ha flyttet feiringen til etter vår siste kamp i turneringen.»

Skuffet over kapteinen

Viveiros kjøper likevel ikke spillernes forklaring.

– Det her er vår fjerde kamp på syv dager, hvor vi har møtt lag som er blant verdens beste. Det kostet mye energi. Vi hadde bare en lettere trening før Slovenia-kampen ettersom restituering er så viktig, sier treneren.

Han var ikke med på spillernes feiring, og sier at han har hatt tro på «frihet under ansvar» - og trodde at spillerne ville ta profesjonelle valg på fritiden.

– Jeg visste de skulle spise middag, men planen var at de skulle rett tilbake til hotellet etterpå, sier han.

Viveiros sier han er mest skuffet over New York Islanders-stjernen Thomas Vanek, som er lagets kaptein.

– Han valgte Vanek som kaptein for å ha en erfaren leder, men dette gikk tydeligvis ikke. Vi hadde tydelige regler om at den som ikke oppfører seg sendes hjem umiddelbart. Alle visste også at det under OL er nulltorelanse for alkohol, sier Dieter Kalt, president i det østerriske ishockeyforbundet.

Siste nytt

 • Gull og sølv i junior-VM i skyting

  Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

  Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

  På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

 • Ny nordmann klar for NHL-lag

  Kristian Røykås Marthinsen (17) ble valgt da Washington Capitals brukte sitt siste valg i årets draft. Unggutten blir med det den tredje nordmannen tilknyttet en NHL-klubb sammen med Andreas Martinsen (Montreal Canadiens) og Mats Zuccarello (New York Rangers).

  Tatt i betraktning Marthinsens unge alder er det nok likevel en stund før vi eventuelt får se venstrevingen på isen i en NHL-kamp.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal