Rivalen feilet, da grep Østberg sjansen: – Jeg er litt sjokka

FALUN (NRK): Stina Nilsson vant sprinten i Falun foran Maiken Caspersen Falla. Men Ingvild Flugstad Østberg hadde kanskje størst grunn til å smile.

Ingvild Flugstad Østberg

STRÅLENDE DAG: Ingvild Flugstad Østberg gikk en strålende prolog og økte verdenscupledelsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Østberg ledet verdenscupen sammenlagt to poeng foran russiske Neprjajeva før lørdagens sprint i Falun.

Allerede da Neprjajeva røk ut i prologen, var det klart at Østbergs ledelse ville øke. Spørsmålet var bare hvor mye.

I kvartfinalen var Østbergs videre avansement truet, helt til svenske Johanna Hagström falt i utforkjøringen inn på stadion. Og semifinalen klinket hun til fra start og holdt så høy fart at tredjeplass i heatet holdt til finaleplass som «lucky loser».

– Meget viktig med tanke på sammendraget, konstaterte NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland da.

Østberg ble til slutt nummer fem, tok 45 poeng og leder nå verdenscupen med 47 poeng når det er 450 poeng igjen å kjempe om.

– Over all forventning

– Det var over all forventning, jeg er litt sjokka, en super dag for meg, sier Østberg til NRK umiddelbart etter løpet.

– Jeg kom meg til finale og blir litt passiv der, men er kjempefornøyd med dagens resultat, og selvfølgelig er det viktige poeng. Fantastisk, konstaterer Østberg.

Det var altså Stina Nilsson som vant sprinten i Falun. Dermed henviste hun Maiken Caspersen Falla til andreplass, etter at Falla hadde vunnet de tre siste verdenscupsprintene hun har stilt opp i.

Med det økte Nilsson ledelsen i sprintcupen fra 13 til 33 poeng på Falla.

Det betyr at Falla må ha alle marginer med seg i den siste sprinten for sesongen, som går i Quebec neste helg. Den inngår i en minitour, og dermed er det bare 50 poeng til vinneren.

Tungt for Skistad

Maja Dahlqvist tok tredjeplassen i Falun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i semifinalen, mens Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Mari Eide og Tiril Udnes Weng alle ble utslått i kvartfinalen.

– Det var veldig tungt, dessverre. Jeg kjente det i hele dag, så jeg var ikke overraska. Jeg har ikke vært helt i slag i det siste, sier juniorløperen Skistad til NRK.

Siste nytt

 • Nytt Godset-tap

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal