Hopp til innhold

Østberg: – Utklassing av Maiken

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla (25) gjorde som i Drammen, og slo Ingvild Flugstad Østberg (25) i spurten. Samtidig tok hun over ledelsen i sprintverdenscupen.

Falla vinner i Stockholm

NY SEIER: Maiken Caspersen Falla var suveren på bysprinten i Stockholm og vant med over tre sekunder.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Falla vant sprinten i Drammen forrige uke og gjentok bragden i Stockholm i dag.

– Det er en sesong uten mesterskap og planen min var å være i god form hele sesongen. Det har funket, sier Falla med et smil til NRK.

Falla, Østberg og Nilsson

PALLEN: Falla og Østberg sikret dobbelt norsk i Sverige. Stina Nilsson tok tredjeplassen.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Også i dag ble det en kamp i hvert fall nesten til døra. For Falla spurtet fra på oppløpet - og tok sin andre strake seier foran Østberg, som hadde tydeligvis fått den imponerende tremila ut av beina. Stina Nilsson ble nummer tre.

– Hun har et voldsomt gir på slutten. Vi andre er ikke i nærheten. Det er rett og slett utklassing, men jeg er godt fornøyd med en ny andreplass, sier Østberg, som virkelig hevder seg både i sprint og distanserenn denne sesongen.

Falla på sin side, satser det meste på sprint.

– Mye trening og få skirenn funker. Jeg vil heller gå fire skirenn og kjempe om seieren, enn å gå ti renn og havne topp ti, forteller hun.

Tok over ledelelsen i sprintcupen

Hjemmehåpet Nilsson (22) debuterte i bysprinten i den svenske hovedstaden, men måtte gi fra seg ledelsen i sprintcupen til Falla, som nå har et bittelite forsprang på seks poeng til den svenske jenta.

– Maiken vinner jo alt hun stiller opp i, så det skal bli hardt å slå henne. Men det skal kjempes hele veien, selv om hun er den største favoritten til å den kula, mener Østberg.

– Det blir en utrolig tett fight. Det er en veldig viktig sprint i Lahti om litt over en uke. Jeg skal senke skuldrene, for jeg er godt fornøyd med sesongen uansett om jeg vinner cupen eller ikke, sier Falla, som vant både prologen, kvart- og semifinalen i Stockholm.

Hanna Falk, Jennie Öberg og Evgenia Sjapovalova tok de tre siste plassene.

Maiken Caspersen Falla vinner sprinten i Stockholms gater. Ingvild Flugstad Østberg kniper andreplassen foran hjemmefavoritten Stina Nilsson.

Se innspurten av damenes sprintfinale i Stockholm.

Sterke hjemmehåp

Alle de norske jentene tok seg videre fra prologen. Men de svenske jentene sørget for spenning på hjemmebane. Både Öberg, Nisson, Falk, Ida Ingemarsdotter og Linn Sömskar videre til semifinale.

Østberg vant sin semifinale, foran Öberg. Den norske jenta har tatt seg til samtlige sprintfinaler denne sesongen. I den andre semifinalen kjempet Falla og Nilsson side om side, men Falla var sterkest i innspurten og tok heatseieren.

Der ble det, som så mange ganger denne sesongen, en kamp mellom Falla, Østberg og Nilsson. Førstnevnte ledet fra start til mål - og vant til slutt med tre sekunder og 39 hundredeler.

Siste nytt

  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal