Østberg: – Utklassing av Maiken

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla (25) gjorde som i Drammen, og slo Ingvild Flugstad Østberg (25) i spurten. Samtidig tok hun over ledelsen i sprintverdenscupen.

Falla vinner i Stockholm

NY SEIER: Maiken Caspersen Falla var suveren på bysprinten i Stockholm og vant med over tre sekunder.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Falla vant sprinten i Drammen forrige uke og gjentok bragden i Stockholm i dag.

– Det er en sesong uten mesterskap og planen min var å være i god form hele sesongen. Det har funket, sier Falla med et smil til NRK.

Falla, Østberg og Nilsson

PALLEN: Falla og Østberg sikret dobbelt norsk i Sverige. Stina Nilsson tok tredjeplassen.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Også i dag ble det en kamp i hvert fall nesten til døra. For Falla spurtet fra på oppløpet - og tok sin andre strake seier foran Østberg, som hadde tydeligvis fått den imponerende tremila ut av beina. Stina Nilsson ble nummer tre.

– Hun har et voldsomt gir på slutten. Vi andre er ikke i nærheten. Det er rett og slett utklassing, men jeg er godt fornøyd med en ny andreplass, sier Østberg, som virkelig hevder seg både i sprint og distanserenn denne sesongen.

Falla på sin side, satser det meste på sprint.

– Mye trening og få skirenn funker. Jeg vil heller gå fire skirenn og kjempe om seieren, enn å gå ti renn og havne topp ti, forteller hun.

Tok over ledelelsen i sprintcupen

Hjemmehåpet Nilsson (22) debuterte i bysprinten i den svenske hovedstaden, men måtte gi fra seg ledelsen i sprintcupen til Falla, som nå har et bittelite forsprang på seks poeng til den svenske jenta.

– Maiken vinner jo alt hun stiller opp i, så det skal bli hardt å slå henne. Men det skal kjempes hele veien, selv om hun er den største favoritten til å den kula, mener Østberg.

– Det blir en utrolig tett fight. Det er en veldig viktig sprint i Lahti om litt over en uke. Jeg skal senke skuldrene, for jeg er godt fornøyd med sesongen uansett om jeg vinner cupen eller ikke, sier Falla, som vant både prologen, kvart- og semifinalen i Stockholm.

Hanna Falk, Jennie Öberg og Evgenia Sjapovalova tok de tre siste plassene.

Maiken Caspersen Falla vinner sprinten i Stockholms gater. Ingvild Flugstad Østberg kniper andreplassen foran hjemmefavoritten Stina Nilsson.

Se innspurten av damenes sprintfinale i Stockholm.

Sterke hjemmehåp

Alle de norske jentene tok seg videre fra prologen. Men de svenske jentene sørget for spenning på hjemmebane. Både Öberg, Nisson, Falk, Ida Ingemarsdotter og Linn Sömskar videre til semifinale.

Østberg vant sin semifinale, foran Öberg. Den norske jenta har tatt seg til samtlige sprintfinaler denne sesongen. I den andre semifinalen kjempet Falla og Nilsson side om side, men Falla var sterkest i innspurten og tok heatseieren.

Der ble det, som så mange ganger denne sesongen, en kamp mellom Falla, Østberg og Nilsson. Førstnevnte ledet fra start til mål - og vant til slutt med tre sekunder og 39 hundredeler.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal