Hopp til innhold

– Det har skjedd en del dumme ting

Mads Østberg skal bruke sommerferien på å glemme uhellene som har kostet ham mange poeng i VM-sammendraget i år.

Mads Østberg

– Det som skjedde i helgen kan jeg ikke sette på noe annet enn uflakskontoen, sier Mads Østberg.

Foto: CITROEN RACING

– Det gikk ikke som vi hadde håpet på, vi var jo der for å kjempe i toppen og det gjorde vi for så vidt også, men vi hadde uflaks på lørdagen og traff en stein som hadde blitt gravd frem ettersom flere og flere biler hadde kjørt, og flere og flere hadde truffet den.

Slik beskriver Mads Østberg den kjedelige sortien fra helgens Rally Polen. 26-åringen fra Våler i Østfold lå på en trygg 3. plass da det smalt, og hadde heng på landsmannen Andreas Mikkelsen på plassen foran.

– Da mistet jeg styringen og det ble en krasj, og det er selvfølgelig veldig trist, men det er en del av gamet noen ganger, sier Østberg til NRK.no.

Poengløs for andre gang i år

Etter en lovende start på sesongen, har det gått litt opp og ned i de siste VM-rundene. Helgens poengløse løp var det andre for sesongen, også i Argentina måtte han bryte. Den gangen var det en vond hånd som gjorde utslaget.

– Jeg føler vel egentlig at vi har stabilisert oss i toppen, det er bare det at vi har en del dumme ting som skjer. Det som skjedde i helgen kan jeg ikke sette på noe annet enn uflakskontoen, og det var egentlig mye av det samme i Argentina.

I tillegg til de to brutte rundene ble det også magert med poengfangst i Mexico i mars.

– Den i Mexico var en ren feil av meg, men det som er positivt er at vi er med i toppen i alle løpene. Vi er blant de tre raskeste hele tiden, men det skjer jo litt ting og det er veldig dumt.

– Det som skjedde nå i helgen hadde skjedd om igjen hvis jeg hadde kjørt den samme prøven en gang til. Det viktigste blir å ha det samme fokuset, jobbe like hardt og prøve å komme sterkt tilbake igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mads Østberg, Rally Portugal

Østberg har fortsatt troen på at han kan sikre seg karrierens første pallplass i VM-sammendraget i årets sesong. Her fra Rally Portugal tidligere i 2014.

Foto: CITROEN RACING

Gleder seg til Finland

Nå blir det en etterlengtet sommerferie for rallyføreren før det braker løs igjen med Rally Finland i månedsskiftet juli/august.

– Jeg er på vei allerede. Jeg kom hjem fra Polen i dag tidlig, og har pakket bagen og reist av gårde. Nå er det ferie, så jeg får glemme det som har skjedd og se fremover.

Foruten avslapping skal Østberg også bruke juli på å klargjøre bilen for den neste VM-runden.

– Foreløpig er det justeringer som skal gjøres på bilen for å tilpasse den det løpet kontra Polen. Med tanke på meg selv kommer jeg ikke til å gjøre noe annerledes, jeg kommer til å ha den samme taktikken og pushe på samme måte, sier han.

Anders Mikkelsen

Andreas Mikkelsen er den argeste konkurrenten til Mads Østberg i kampen om tredjeplassen i rally-VM sammenlagt.

Foto: Kjetil F. Skaug / NRK

– Finland er et løp jeg og alle de andre kjenner, så det skal mye til for å bli satt ut av uforutsette ting der.

Norsk pall-duell

Og nettopp uforutsette ting er noe 26-åringen ikke har råd til i de seks siste rundene dersom han skal sikre seg karrierens første pallplassering i VM-sammendraget.

– Det var utrolig synd å ikke få med seg noen poeng nå i helgen, men vi er ikke langt unna pallen og kommer til å jobbe hardt i de neste løpene. Vi vet at vi har tempo til å klare å komme oss tilbake og opp igjen, så de mulighetene ser jeg på som gode.

Kampen om tredjeplassen sammenlagt ser ut til å bli en ren norsk duell mellom Østberg og Mikkelsen. Sistnevnte holdt seg unna de store uhellene i Polen, suste inn til 2. plass, og passerte landsmannen på total-lista.

– Han kjørte utrolig bra, enkelt og greit. Det ble en fight der som vi dessverre ikke klarte å følge helt ut, men han gjorde en bra jobb og fikk nok en andreplass. Det er sterkt, sier Østberg.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal