NRK Meny
Normal

– Det har skjedd en del dumme ting

Mads Østberg skal bruke sommerferien på å glemme uhellene som har kostet ham mange poeng i VM-sammendraget i år.

Mads Østberg

– Det som skjedde i helgen kan jeg ikke sette på noe annet enn uflakskontoen, sier Mads Østberg.

Foto: CITROEN RACING

– Det gikk ikke som vi hadde håpet på, vi var jo der for å kjempe i toppen og det gjorde vi for så vidt også, men vi hadde uflaks på lørdagen og traff en stein som hadde blitt gravd frem ettersom flere og flere biler hadde kjørt, og flere og flere hadde truffet den.

Slik beskriver Mads Østberg den kjedelige sortien fra helgens Rally Polen. 26-åringen fra Våler i Østfold lå på en trygg 3. plass da det smalt, og hadde heng på landsmannen Andreas Mikkelsen på plassen foran.

– Da mistet jeg styringen og det ble en krasj, og det er selvfølgelig veldig trist, men det er en del av gamet noen ganger, sier Østberg til NRK.no.

Poengløs for andre gang i år

Etter en lovende start på sesongen, har det gått litt opp og ned i de siste VM-rundene. Helgens poengløse løp var det andre for sesongen, også i Argentina måtte han bryte. Den gangen var det en vond hånd som gjorde utslaget.

– Jeg føler vel egentlig at vi har stabilisert oss i toppen, det er bare det at vi har en del dumme ting som skjer. Det som skjedde i helgen kan jeg ikke sette på noe annet enn uflakskontoen, og det var egentlig mye av det samme i Argentina.

I tillegg til de to brutte rundene ble det også magert med poengfangst i Mexico i mars.

– Den i Mexico var en ren feil av meg, men det som er positivt er at vi er med i toppen i alle løpene. Vi er blant de tre raskeste hele tiden, men det skjer jo litt ting og det er veldig dumt.

– Det som skjedde nå i helgen hadde skjedd om igjen hvis jeg hadde kjørt den samme prøven en gang til. Det viktigste blir å ha det samme fokuset, jobbe like hardt og prøve å komme sterkt tilbake igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mads Østberg, Rally Portugal

Østberg har fortsatt troen på at han kan sikre seg karrierens første pallplass i VM-sammendraget i årets sesong. Her fra Rally Portugal tidligere i 2014.

Foto: CITROEN RACING

Gleder seg til Finland

Nå blir det en etterlengtet sommerferie for rallyføreren før det braker løs igjen med Rally Finland i månedsskiftet juli/august.

– Jeg er på vei allerede. Jeg kom hjem fra Polen i dag tidlig, og har pakket bagen og reist av gårde. Nå er det ferie, så jeg får glemme det som har skjedd og se fremover.

Foruten avslapping skal Østberg også bruke juli på å klargjøre bilen for den neste VM-runden.

– Foreløpig er det justeringer som skal gjøres på bilen for å tilpasse den det løpet kontra Polen. Med tanke på meg selv kommer jeg ikke til å gjøre noe annerledes, jeg kommer til å ha den samme taktikken og pushe på samme måte, sier han.

Anders Mikkelsen

Andreas Mikkelsen er den argeste konkurrenten til Mads Østberg i kampen om tredjeplassen i rally-VM sammenlagt.

Foto: Kjetil F. Skaug / NRK

– Finland er et løp jeg og alle de andre kjenner, så det skal mye til for å bli satt ut av uforutsette ting der.

Norsk pall-duell

Og nettopp uforutsette ting er noe 26-åringen ikke har råd til i de seks siste rundene dersom han skal sikre seg karrierens første pallplassering i VM-sammendraget.

– Det var utrolig synd å ikke få med seg noen poeng nå i helgen, men vi er ikke langt unna pallen og kommer til å jobbe hardt i de neste løpene. Vi vet at vi har tempo til å klare å komme oss tilbake og opp igjen, så de mulighetene ser jeg på som gode.

Kampen om tredjeplassen sammenlagt ser ut til å bli en ren norsk duell mellom Østberg og Mikkelsen. Sistnevnte holdt seg unna de store uhellene i Polen, suste inn til 2. plass, og passerte landsmannen på total-lista.

– Han kjørte utrolig bra, enkelt og greit. Det ble en fight der som vi dessverre ikke klarte å følge helt ut, men han gjorde en bra jobb og fikk nok en andreplass. Det er sterkt, sier Østberg.

Siste nytt

 • Kokslien sikret kongepokalen

  Mikko Kokslien fulgte opp lørdagens NM-seier i kombinert da han utmanøvrerte Jørgen Graabak på nytt på søndagens 10 kilometer. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.

  NM kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skøyter: 10 000 m menn
V-cup hopp