– Vi kan best håpe på topp sju

Rallyfører Mads Østberg har tapt enda mer tid i Rally Monte Carlo.

Mads Østberg

Mads Østberg sier at det er vanskelige kjøreforhold i Rally Monte Carlo.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

– Jeg er ikke fornøyd. Vi hadde ligget en god del bedre an hvis vi ikke hadde fått den tidsstraffen i går. Men den fikk vi og det har ikke vært så mye å få gjort med det nå, sier Østberg til NRK.no.

Det har nemlig vært et tungt løp så langt for den unge rallyføreren fra Våler. En kombinasjon av vanskelige værforhold og så godt som ingen erfaring fra Monte Carlo har gjort det vanskelig å hevde seg i teten.

På toppen av det hele fikk han en tidsstraff på ett minutt og 50 sekunder i går. Dermed ryker trolig målet om femteplass sammenlagt.

– Femteplass går ikke nå, tidsstraffen ødela for det. Vi hadde ligget vesentlig bedre an hvis det ikke hadde vært for den. Det beste vi kan håpe på nå er nok topp sju.

Sliter med blandingen av asfalt og snø

Mads Østberg

Mads Østberg har hatt problemer under sitt første løp i Monte Carlo.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Det startet imidlertid godt for Østberg under løpets andre dag. Etter å ha kjørt inn til femte raskeste tid på torsdagens første fartsprøven, endte Østberg på andreplass i den andre fartsprøven.

I den tredje fartsprøven var han tredje raskest - så sa det stopp.

Med henholdsvis åttende, femte og niende raskeste tid på de fjerde, femte og sjette fartsprøvene tapte østfoldingen flere minutter til teten.

– Det største problemet mitt er når det blir asfaltspor i snøen. Jeg må tørre å bruke de sporene og det gjør jeg ikke enda. Det er en utfordring som jeg må lære av og prøve å forbedre.

Etter den andre dagen av Rally Monte Carlo ligger han dermed på en 9. plass sammenlagt - fem minutter og 49 sekunder etter Sebastien Loeb på førsteplass.

– Jeg tror at vi kan begynne å klatre i løpet av morgendagen. Vi trodde at vi skulle klare det i dag, men det har vært utfordrende. Vi er ikke helt der vi ønsker å være. Kan vi komme opp i et bra tempo på slutten av løpet, så får vi være fornøyde med det.

Stillingen etter 10 fartsprøver i Monte Carlo:

 1. S. LOEB 3:16:29
 2. S. OGIER +1:34.8
 3. D. SORDO +2:38.0
 4. E. NOVIKOV +2:53.2
 5. M. HIRVONEN +3:22.7
 6. J. LATVALA +3:43.2
 7. J. HANNINEN +4:11.3
 8. B. BOUFFIER +5:45.4
 9. M. OSTBERG +5:49.0
 10. M. PROKOP +14:15.6

Siste nytt

 • Liverpool snur - permitterer ikke

  Liverpool har fått kraftig kritikk for at de permitterte 200 ansatte lørdag. Nå melder klubben på sine sider at de snur og dropper permitteringene. Samtidig beklager klubben.

  – Vi mener vi kom til feil beslutning forrige uke. Vi beklager. Våre intensjoner var, og er fortsatt, å forsikre at hele staben skal unngå tap av inntekt i denne tiden, skriver klubben i en pressemelding.

  FILE PHOTO: Anfield General Views
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal