NRK Meny
Normal

Østberg slått ut i kvartfinalen: – Kowalczyk følger ikke regelboka

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (27) mener Justyna Kowalczyk hindret henne i innspurten i sprintkvartfinalen.

Flugstad Østberg

UTE: Ingvild Flugstad Østberg slo oppgitt ut med armene etter at hun kom i mål til en fjerdeplass i kvartfinalen på OL-sprinten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter bakken ned mot stadion, før innspurten av kvartfinalen i OL-sprinten, kom polske Justyna Kowalczyk på innsiden av Ingvild Flugstad Østberg. Den norske langrennsløperen mistet balansen, og farten.

– Hun blir dyttet, slo kommentator Jann Post fast.

– Litt nærkontakt må vi regne med, sa ekspert Torgeir Bjørn.

OLYMPICS-2018-XCTY-SPRINT/

IKKE VIDERE: Heller ikke Justyna Kowalczyk kom seg videre fra kvartfinalen på sprinten.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Østberg gikk inn til fjerdeplass og røk ut før semifinalen. I målområdet så hun oppgitt bort på konkurrenten.

– Det er kjedelig. Jeg følte meg så sprek og gikk en veldig bra bakke, som jeg er fornøyd med. Så skulle jeg bare gi alt inn til mål. Jeg føler ikke at det Kowalczyk gjør er helt etter læreboka, eller regelboka. Jeg mister all fart og det blir vanskelig inn mot mål, for jeg skulle fint greit å være med der, sier hun skuffet til NRK.

Vil bli tøffere

– Skulle du vært tøffere selv også?

– Ja, jeg skulle kanskje gjort meg selv større. Kanskje jeg ikke er frekk nok, så kanskje jeg må jobbe litt med det, svarer Østberg.

Kowalczyk vil ikke ta på seg ansvaret.

– Det skjedde en del i svingen, men det var ikke min skyld. Jeg kjørte kanskje så vidt på henne, men så kjørte hun på meg. Vi mistet farten begge to, og de andre kom raskt bak. Hvis jeg var Østberg ville jeg heller sagt at dette bare er normalt på en sprint, sier hun til TV-kanalen TVP.

Til polsk media sier Kowalczyk, som også røk ut av kvartfinalen, at hun heller aldri fikk noen advarsel fra juryen.

Dårlig glid?

Det ble stilt spørsmål om de norske jentene hadde for dårlig glid i nedoverbakkene.

– Jeg var veldig bestemt på at jeg skulle være foran Kowalczyk, men det viste seg jo at det skulle vært motsatt. Jeg hadde ingen veldig bra nedoverkjøring. Om det er skiene eller meg, vet jeg ikke. Festet oppover var jeg i hvert fall fornøyd med, forteller Østberg.

– Jeg følte meg som sagt bra, men det hjelper ikke å føle det, man må vise det. På torsdag skal det gås! legger hun til.

Flugstad Østberg sprint OL

TØFF KAMP: Det ble tøffe tak i sprintfinalene i OL. Ingvild Flugstad Østberg følte det var med på å ødelegge for henne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tårer for Harsem

Heller ikke Katrine Harsem kom seg videre fra kvartfinalen – det som høyst sannsynlig var hennes eneste sjanse i OL. Da kom tårene.

– Det er kjipt, for jeg følte meg 100 ganger bedre i kvartfinalen enn i prologen. Jeg var akkurat ikke bra nok til å henge helt i ryggen til Stina. Jeg synes ikke det svarer så bra nedover heller egentlig, forklarer Harsem.

Heidi Weng havnet sist i sitt semifinaleheat.

– Det var mye tull i kvartfinalen, men der klarte jeg å gå veldig bra. I semifinalen klarte jeg ikke å holde roa. Det var vanskelig å få ordentlig feste, så jeg gikk ikke like bra. Det er litt kjedelig, forteller Weng.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld