NRK Meny
Normal

Østberg sikret NM-gull på sprinten

Ingvild Flugstad Østberg tok et etterlenget NM-gull på Røros fredag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

GULLVINNER: Ingvild Flugstad Østberg sikret sprintgullet fredag.

– Dette var skikkelig gøy. Jeg har ikke hatt klaff i NM på mange år. Jeg følte meg bedre og bedre i dag, sier Østberg til NRK.

– Jeg har tatt noen steg i finishen i klassisk sprint. Det må jeg hvis jeg skal ta medalje, som er målet i VM, sier hun.

Skuffet Weng

Kari Vikhagen Gjeitnes la inn en sterk VM-søknad da hun sikret NM-sølvet foran Maiken Caspersen Falla. En skuffet Heidi Weng ble nummer fire.

Fjerdeplassen fredag gjør at VM-plassen ble mer usikker.

Bronsevinner Maiken Caspersen Falla er selvskreven på det norske laget. Landslagsløper Kathrine Harsem måtte vise form fredag for å være med i kampen om billett til verdensmesterskapet i Falun.

– Godt å reise til høyden

Varden-løperen var uheldig og falt i sin semifinale på Røros fredag, men gikk likevel videre til finalen på tid. Der ble det femteplass

– Det er godt å reise til høyden med en god følelse, sier gullvinner Ingvild Flugstad Østberg.

I herrenes finale tok Timo Andre Bakken gullet på sprinten under ski-NM fredag.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag